1,5 meter in 100 kolderieke regels of Coronakolder voor gevorderden

Het gaat al lang niet meer over zinnigheid, logica of wetenschappelijke onderbouwing van de coronamaatregelen. Het enige dat telt is blinde gehoorzaamheid aan het gezag, dat zegt dat het zo moet.
Iedereen moet gehoorzaam zijn. Zo niet dan vindt de overheid dat een burger zich onverantwoord gedraagt. En dit is dan een mooie omschrijving voor een dreigement om geweld te gebruiken. Precies wat burgemeester Remkes in petto heeft voor mensen die ondanks zijn verbod voor samenkomst op het Malieveld op 28 juni toch naar Den Haag afreizen.

Kolder in 100 regels

✅ Het virus verspreidt zich niet in vliegtuigen waar 500 mensen tegen elkaar geperst zitten, maar in de buitenlucht moet je anderhalve meter afstand houden.
✅ Het virus is niet besmettelijk in de AH, Aldi, Lidl, Gamma en de Ikea maar wél in de bibliotheek, musea, restaurants, bioscopen en theaters.
✅ Het virus verspreidt zich niet in ruimtes waar 30 mensen mogen samenkomen maar wél in de buitenlucht bij meer dan 3 personen.
✅ Het virus is niet besmettelijk via Fastfood, snackbar of ijssalon maar wél via het eten van restaurant kwaliteit.
✅ Het virus verspreidt zich wel in touringcars, maar niet meer wanneer deze ingezet worden door de NS.
✅ Je raakt niet besmet wanneer je binnen een grote familie leeft, maar wél wanneer je in een studentenwoning woont waarbij je badkamer, toilet en keuken deelt.
✅ Kinderen zijn relatief immuun voor het virus, maar moeten wel de hele dag hun handen desinfecteren op school (‘Tot je handen stuk zijn’ Mark Rutte).
✅ Tot 60 jaar zijn er bijna geen mensen overleden aan Corona maar je moet wél zoveel mogelijk thuis blijven als je jonger bent dan 60+.
✅ Het virus is overdraagbaar via vrijwel alle materialen maar niét via pakketpost van bijvoorbeeld POSTNL of Zalando.

1,6 meter

✅ Het virus is overdraagbaar binnen een afstand van 1,5 meter maar niet vanaf 1,6 meter, ondanks dat een hoest of nies een wolk maakt die 8 meter ver reikt (MIT).
✅ Thuis zitten en zelf-isolatie verlaagt je weerstand en maakt je voor alle besmettingen kwetsbaarder, maar dat is niet erg, want dat verhoogt de vraag om vaccins.
✅ De Covid-test reageert ook met een positieve uitslag als je gewoon verkouden bent of als je een jaar geleden een griepvaccin hebt genomen, maar dat is niet erg, want dan kan er weer een nieuw geval worden gemeld in alle media.
✅ Huiselijk geweld, (buren)ruzies en depressie zijn aanzienlijk gestegen sinds Corona maar gelukkig zijn er niet meer mensen besmet geraakt met het virus.
✅ Elk jaar ontvangen miljoenen mensen het griepvaccin en krijgen alsnog de griep, maar gelukkig wordt dat bij het COVID-19 vaccin heel anders.
✅ Het Mexicaanse griepvaccin moest worden weggegooid (kosten 144 miljoen) maar dat is niet nodig als we dit vaccin verplichten.
✅ Sportscholen zijn een broeiplaats voor het virus omdat je je immuunsysteem verhoogt, gelukkig is dat bij buiten sporten niet het geval
✅ Het virus verspreidt zich makkelijk via sanitaire voorzieningen bij strand of recreatieplassen maar gelukkig niet wanneer iedereen zijn behoefte in het water doet
✅ Veel ouderen sterven nu aan eenzaamheid en slechte verzorging maar gelukkig niet aan het Corona virus

Failliet

✅ Zwangeren zijn geen risicogroep maar krijgen alleen de hoognodige echo’s
✅ Je mag wel weer naar het binnenzwembad maar geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen, alleen in de douche en op het toilet is het virus besmettelijk
✅ Het dragen van mondkapjes is niet bewezen effectief maar is wel verplicht binnen het openbare vervoer ondanks de 1,5 meter afstand
✅ Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer, maar het mag niet van goede kwaliteit zijn.
✅ Een virus is enkel besmettelijk via lichaamssappen (met name speeksel en snot) en dus kun je beter niemand z’n kleren aanraken of knuffelen
✅ Duizenden ondernemers zijn failliet gegaan maar gelukkig zijn ze niet gestorven aan het Corona virus
✅ Doden door honger, uitgestelde behandelingen voor dringend zieken en toegenomen psychiatrische klachten en huiselijk geweld zijn minstens een factor 10 van wie we verliezen aan Corona, maar politiek is dit een zeer aantrekkelijk beleid

6 Comments

 1. Zeldzaam onderscheidend , 1 mens , als rood kapje , in een stilstaand woud van mondkapjes en oogkleppen. En ‘ zo ‘ , onder deze over elkaar afgeroepen , opgeslotenheid in de door ook een ieder anders ondervonden krankzinnigheid . Waarover een zo geheel andere uitbraak dan ‘ de over ons afgeroepen massamedia-onderhouden Massnamen, op het punt staat volslagen uit te breken . Waarop het antwoord van de ‘ torentjes – regie ‘ , ‘
  in alle slechts heersend soort redelijkheid nog resterend ‘ geweld ‘ is, om dat te voorkomen.
  Het recept voor deze waanzin. Ontwerp en creeer Angst.
  Zorg zo goed voor het onderhoud van ieders deelname aam de daaraan gekoppelde veiligheidsmaatregelen, dat ‘ opnieuw vanuit Angst voor de opheffing van deze collectieve bevangenheid , alleen Gewelds-dreiging , hun zieke antwoord is , blijkt .

 2. Hier hoef je dus geen rocketsientist voor te zijn om te zien waar dit alles voor dient.
  Een stel landverraders die graag hele massa,s aan mensen bewust eronder willen houden met het “nieuwe” normaal.

  Grondwet ?
  Wat is dat ?..
  Op dat wij NOOIT vergeten !!

 3. Nog een: Als je 1,49m afstand tot een ander houdt ben je strafbaar, je mag wel een ‘ellebooggroet’ geven, (waarin je vlak daarvoor stevig hebt gehoest).
  Gisteravond met vrienden in een (bijna vol) restaurant gegeten. Prima sfeer een iedereen had sch**t aan die 1,5m. Ook het personeel, dat deed gewoon wat van hen verwacht werd, netjes serveren en ervoor zorgen dat iedereen een leuke avond had.

 4. Kon zonder problemen een artikel bij Ali-expres bestellen ( komt uit China ).

 5. Nu er weer een tijdje wordt gevoetbald in het buitenland, valt het mij op dat spelers wel elkaar van vlakbij, zonder mondkapje, in het gezicht (mogen) ademen, maar absoluut geen hand mogen geven, bij b.v. een doelpunt.
  Bovendien blijken ze na enkele weken niet massaal, of zelfs helemaal niet, getroffen te zijn door COVID-19. Voetballen blijkt immuun te maken !?

 6. Vanuit de gedachte dat als een idee de wereld is ingezet zal het ergens anders ook opduiken : Politici, die de overtreffende trap van Ik-Ben-Een-Deuger opzoeken en graag voor de camera wensen te tonen, dragen twee (!) niet-werkende Deugsynbolen òver elkaar heen !! En tòch blijven lachen terwijl men amper nog lucht kan krijgen. Ik denk: Waarom dan geen drie over elkaar dragen ?? En op elke elleboog ook twee ! Als je dàn nog niet veilig kan groeten, dan weet ik het ook even niet meer.

  Eèn verklaring voor het feit dat veel Sheeple de zwaar tegenstrijdige, inconsistente en niet-werkende maatregelen volgen is dat het tot een Religie verworden is, gepredikt vanaf de Kansel en Cathedra [ torentje ] samen met een leger van missionarissen [ de MSM ].
  En wat doet een religie meestal met feiten ? Daar kan het niets mee, omdàt het per slot van rekening een religie betreft. En waar heeft een religie altijd perfect mee kunnen werken? Aannames.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.