Verboden demo 28 juni trieste start van Ruttes #corona dictatuur

Met dank aan RT Dutch. Ruttes geheime politie opnieuw in actie

Zonder enige aarzeling rolt het regime Rutte een heuse politiestaat uit. Nooit had ik kunnen voorzien dat mijn bedekte waarschuwingen tijdens 10 jaar DLM Plus zo snel waarheid zouden worden. De 28e juni is het eerste trieste hoogtepunt, het is de dag van de waarheid. Ook Ruttes geheime politie komt weer in actie zoals vorige week.

Vanaf nu heeft ieder die zijn mening wil uiten hiervoor toestemming nodig van een secondant van Rutte, in dit geval burgemeester Remkes. Demonstraties tegen Rutte worden verboden en onderdrukt. Net als vandaag in zowel Amsterdam als Den Haag. Demo’s die hem wel uitkomen mogen opeens en willekeurig wel, denk aan de Black Lives Matters protesten en de demo op deze zondag op de renbaan van Groningen.

Het Binnenhof sluit de politie hermetisch af. Symbolisch voor de quasi-democratie waarin wij op dit moment leven. Als het de politici niet aanstaat wat de burger doet of wil sluit de macht met geweld de toegang tot de rechtsstaat af.

Foto R. Vellekoop

Gebeurtenissen

We zetten de gebeurtenissen van vandaag even in perspectief. Een antiterreur-eenheid, 3000 man/vrouw politie, Mobiele Eenheid, politie te paard (ca 40), overvalwagens en politiebusjes staan op strategische hoeken van straten of hebben zich ergens anders verschanst.

Remkes verbiedt een demonstratie voor vrijheid en tegen de 1,5 meter, alsof hij nog nooit gehoord heeft van het recht op demonstratie.

In de stad zelf is er deze dag geen enkele vorm van protest te zien. Er wandelen mensen in het winkelcentrum, langs het Malieveld en het Centraal Station.

Dan kondigt een politie-agent met omroepinstallatie aan dat iedereen die zich bevindt op deze locatie (lekker vaag) zich uit de voeten moet maken, omdat hij of zij anders gearresteerd wordt. Hierbij kan geweld gebruikt worden. Dit laatste lijkt informatief, maar is je reinste dreigement. Vervolgens worden de tientallen mensen die zich op en rond het Malieveld bevinden richting Centraal Station geduwd, met paarden en ME en overvalwagens. Dan zullen er ook mensen gearresteerd worden, waarbij ik erg benieuwd ben wat ze dan precies verkeerd hebben gedaan. Rondlopen kan toch moeilijk als misdrijf worden aangerekend, alhoewel, je weet maar nooit in NL politiestaat. Het blijkt achteraf dat de arrestanten naast een boete ook een gebiedsverbod hebben gekregen om de komende 90 dagen in Den Haag te komen.

Aanloop

Op zaterdagavond hebben nog een aantal mensen geprobeerd om rondom het Malieveld het wegdek te versieren met hartjes. Ook het gebruik van stoepkrijt kan echter niet door de beugel. De mensen zijn daarop aangesproken door de politie om deze overtreding niet te begaan. De politie neemt vervolgens het krijt in beslag.

In de aanloop naar de demonstratie (die er volgens de politie wel was en volgens de aanwezigen niet omdat ze niet demonstreerden) vallen nog een aantal zaken op. Zoals ik wel meer meemaak als ik voor een demonstratie naar Den Haag ga, zijn er onvermijdelijk vertragingen bij de NS. Ook nu dus.

Verder ontvang ik een mededeling dat verkeer op de A12 tegengehouden wordt. Ik heb daar zelf niets van gezien.

Gelukkig zijn er ook positieve dingen.

Angst begint plaats te maken voor de vermaarde Hollandse koppigheid en inventiviteit.

Dat merk ik als ik luister naar een Facebook groep die mensen leert op welke manier ze filmpjes tijdens deze zondag moeten uitzenden. Daarnaast zijn er een aantal initiatieven die een live uitzending verzorgen van de gebeurtenissen op het malieveld.

Helaas krijg ik later de melding binnen dat mensen, die zonder perskaart een verslag doen van de demo, als demonstranten zullen worden behandeld. Als er dus echt dingen te verslaan zijn, zoals arrestaties dan spelen ze zich in het geheim af. De verslaglegging van de massamedia is namelijk onbetrouwbaar, gekleurd en op de hand van de overheid. De politie begint trekken te vertonen van een geheim onderdrukkingsapparaat.

Terrasjes

Voor de politie, ME en die te paard is er een grote moeilijkheid. Ze kunnen demonstranten die zich na arrestatie dreiging verspreiden in het centrum en op de talrijke terrasjes niet meer ontmaskeren. Bovendien kunnen ze moeilijk alle terrassen ontruimen op zoek naar mensen die tegen de 1,5 meter van Rutte zijn.

Dat leidt ertoe dat de politie te paard wat intimiderende ritjes met 12 paarden tegelijk door het centrum onderneemt op zoek naar de vijanden van Remkes en Rutte. Ook rijden er dreigend overvalwagens rond. En wandelt de ME op zijn beurt door de winkelstraten.

In een soort noodgreep om toch iets te doen ‘vorderen’ ze om 14.30 uur ondergetekende en enkele mensen die aan de voet van het standbeeld op het Plein zitten weg te gaan. Ok, denk ik, ik neem nog even een foto en dan meng ik me tussen het winkelende publiek en onherkenbare demonstranten. Die als je goed luistert, op de terrassen achter drank en hapjes zitten toe te kijken hoe vier agenten het standbeeld ontzetten.

Foto R. Vellekoop

Een politiestaat heeft ook iets kolderieks.

Toch proberen nog wat agenten vanaf het standbeeld op de terrasjes demonstranten te ontdekken. Dit is natuurlijk tevergeefs. Iemand die aan het bier zit kan je moeilijk beschuldigen van anti-Rutte gezindheid en ontmaskeren als demonstrant.

Ruttes (geheime) politie opnieuw in actie

Er zijn nogal wat mensen die hier een toneelstukje in WILLEN zien. Ik zou willen zeggen, stel jezelf vooral gerust en vertel jezelf dat dit een slecht acteerstukje was. Dan kan je weer rustig blijven geloven in oom agent en Rutte. Het zou je maar onrustig maken als dit geen toneel maar realiteit in politiestaat NL anno 2020 is. Sterkte allemaal hiermee.

Wakkere oma’s die opkomen voor hun kinderen en kleinkinderen

Kijk goed hoe politie-agenten hier om deze vrouw heen staan als robots, stom, houterig, gevoelloos als houten trekpoppen. Precies zoals de apparaten die hen straks gaan vervangen om de politie-staat nog onmenselijker te maken.

De hooligan waarover het regime Rutte het steeds heeft

Opnieuw tientallen arrestaties

 

Rob Vellekoop, 28 juni 2020

 

7 Comments

 1. Rob, jouw artikel herplaatst op blikopnosjournaal.blogspot.com/2020/06/den-haag-vandaag-waar-is-remkes-mee.html?showComment=1593441392474#c1156666301668631576
  Mooi verslag trouwens.

 2. Rob dank voor het artikel. Ik denk overigens dat het scooterfilmpje wel degelijk een toneelstukje is vooral om te laten zien dat het ze geen **** interesseert hoe wij er over denken. Pure intimidatie. Immers de jongen met de pet staat precies op de goede plek om te stoppen. De scooterman bied geen weerstand. De laatste Romeo geeft seintje met zijn hand aan de vrouw ” kom maar”. Vervolgens begint de vrouw pas te slaan als de deur dicht is. Daarna mag ze de agent de huid volschelden. Voor mij te ongeloofwaardig.

 3. Rutte is niets anders dan een NWO lakei die meehelpt uit te voeren wat ZIJ willen bereiken;

  Duidelijker kan het niet maar vele domme schapen zullen blijven beweren dat dit ‘complot denken’ is !!! ;

  economedian.com/2020-06-30the-great-reset-op-weg-naar-de-vierde-industriele-revolutie.html

 4. Zie het patroon. Zondag j.l. waren we in Groningen waar burgemeester Koen Schuiling (hulde), de acties toestond. Er was al eerder een minimaal bezochte actie in Groningen, nu was het groter met een man of 500 die op de valreep toch naar Groningen kwamen. Het zijn naar mijn idee de van oudsher uitgebuite wingewesten van de Staten van Holland, die een onderliggende maar terechte TERINGHEKEL hebben aan de schijndemocratie en rechteloosheid vanuit de Haagse koker.
  De gasroof en de mishandeling van deze provincie heeft ertoe bijgedragen dat er een ‘witte vlek’ op de kaart is ontstaan vanwaaruit het protest kan groeien.
  Vergeet de het politiekampement Den Haag met het fascistoïde bolwerk van de blauwe zetels. In Amsterdam maakt men verschil tussen het ene protest wat gefinancierd wordt via George Soros en het andere wat om wezenlijke democratie en de rechtstaat gaat. Het zou daar moeten heten,’all lives matter’ en niet alleen de black lives. Alhoewel ik maar weinig echt zwarte mensen in mijn leven gezien heb. Ik ben meerdere keren in Afrika geweest maar de meesten zijn bruin. Dat terzijde. De discriminatie zit ’em hoofdzakelijk in de toegang tot te recht en de daarbij horende financiële ongelijkheid. Meer en meer neem ik waar dat het typetje ‘zwarte piet’ wat geen ras is, een geuzenrol vervuld. De wingewesten, het noorden, oosten en zuidelijke provincies, zijn al tijden lang uitgebuit door de Staten van Holland. Het zijn de provincies in het westen die collectief, ten onrechte, het boetekleed hebben aangetrokken als het gaat om rassenuitbuiting en kolonialisme. Terwijl het direct toe te schrijven is aan de kapitaalelite welke ook in deze tijd de eigen bevolking uitbuit op verdekte manier. Het is wonderlijk om te zien dat de modieuze weerstand tegen zwarte piet juist uit het westen(Amsterdam en omstreken) komt.

 5. jammer, ook hier wel een paar foto’s maar geen filmpjes. Ik gebruik ook firefox en heb tot nu heel weinig gemerkt dan censuur op mijn site. Dit is eigenlijk de eerste duidelije keer. Natuurlijk heb ik wel op de datum geklikt.

 6. Tja, met Firefox kan je FB filmpjes niet altijd bekijken. Helaas.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.