Verzet tegen 1,5 meter van Rutte groeit

Met de temperatuur stijgt ook het verzet tegen de 1,5 meter samenleving van Rutte en het ongeloof over coronamaatregelen die wetenschappelijk geen enkele basis schijnen te hebben. Toch zijn er al heel wat uitingen van protest gegaan richting kabinet Rutte. Nederland is opstandiger dan je in eerste instantie zou kunnen denken. Het omslagpunt de protesten was 5 mei, toen bleek hoe zwart de bevrijdingsdag eigenlijk wel was.

Petities

Het tekenen voor petities is ook nu weer een populaire insteek.

Willem Engel, van Viruswaanzin.nl, heeft deze week vanaf een bankje aan de Hofvijver in Den Haag de petities ‘NEE! tegen de Spoedwet!’, ‘Een 1,5 meter wet NEE !!’ en ‘Stop Lockdown Maatregelen Nu!’ namens de initiatiefnemers digitaal aangeboden aan de kamer commissie Ven J.

De petities vertegenwoordigen 488.030 burgers die zich uitspreken tegen de huidige coronamaatregelen en de spoedwet.

De petitie voor Vuurwerkverbod van januari 2020, was de meest succesvolle online petitie tot dan toe, met 461.549 geregistreerde handtekeningen.

Demonstraties

Het begint op 12 april met een demo die nooit uit de verf komt. Het is dan nog te pril, het ongeloof overheerst.
(Videoverslag #NoMoreLockDowns in Amsterdam op 12 april)

Maar vanaf nu wordt het beter en komen er heel geleidelijk meer mensen op de been.
Op 28 april is er de eerste demonstratie voor het volk in Den Haag. Er komen ongeveer honderd mensen naar toe die op het Plein betogen.
Demonstratie voor vrijheid van het volk, Den Haag 28 april

Vooraf worden de organisatoren van deze betoging bezocht door de politie. Waarschijnlijk in een poging toekomstige organisatoren van demonstraties te intimideren. Dat maakt echter weinig indruk.

Op 5 mei, Bevrijdingsdag in corona-land, vindt er een demonstratie plaats in Den Haag en een rijdende protestoptocht vanuit Utrecht.

De Bevrijdingsdag van 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een zwarte dag van de democratie. Aanleiding is de demonstratie tegen de lock down en voor de vrijheid in Den Haag. Rond 12 uur komen ongeveer 300 mensen bij elkaar op de Koekamp voor een demo die in een klap duidelijk maakt hoe onvrij burgers zijn geworden. Later zullen 88 mensen worden afgevoerd, bekijk of lees ook de getuigenverslagen van twee van hen. Op de dag dat de vrijheid gevierd wordt, zal voortaan getreurd worden over de begrafenis van die vrijheid.
Zwarte Bevrijdingsdag 5 mei 2020; de dag waarop de vrijheid niet meer gevierd kan worden

Protesten na 5 mei

Daarna volgen nog meer protesten waarvan het aantal deelnemers langzaam stijgt. Op 30 mei zijn er drie demonstraties in Den Haag die op een terrein mogen protesteren waarop maximaal dertig mensen kunnen staan. Het is een vreemde gewaarwording dat mensen zich op deze manier van hun vrijheid van demonstratie laten beroven. (30 mei actiedag in Den Haag/provincies tegen coronamaatregelen en aantasting burgerrechten)

Op 6 mei sluiten de demonstranten de rijen. Traden ze op 30 mei nog afzonderlijk op, een week later doen ze het samen. Een paar honderd mensen komen samen op het meest koude hoekje van het Malieveld in Den Haag.
(Gezamenlijke demonstratie tegen 1,5 meter maatschappij in Den Haag op 6 juni

Vanaf het weekeinde van 12 en 13 juni nemen niet alleen het aantal demo’s toe, maar ook het aantal deelnemers.
Het wordt steeds duidelijker wat kabinet Rutte wil en met de dreiging van de komst van de Spoedwet voelen meer mensen de nood iets hiertegen te doen. In Amsterdam, Rotterdam en Dan Haag zijn betogingen.
(Acties tegen 1,5 meter samenleving op 13 en 14 juni)

Dit alles leidt tot een tijdelijk hoogtepunt op 21 juni in Den Haag. Tijdens een protestmanifestatie in de vorm van een picknick op het Malieveld komen een paar duizend mensen bij elkaar.
(Vreedzame vrijheidsdemo op vaderdag in Den Haag klinkend succes)

Rutte krijgt echter ook heel langzaam aan meer oppositie uit andere delen van de samenleving.

Gemeenteraad

Horeca van Breda

Wethouder van Raamsdonksveer

Het lijkt alsof het ijs is beginnen te smelten. Steeds meer Nederlanders ontdooien en komen met de schrik vrij in een land dat binnen enkele corona maanden is omgeturnd. Van relatief vrij naar sterk begrensd. Niet alleen tijdens protesten is dit te zien, maar ook in het Openbaar Vervoer en in de buitenlucht. Het is het wachten op massale burgerlijke ongehoorzaamheid. De corona kolder tekent zich steeds duidelijker af. Vooral in de maatregelen met de meest krankzinnige verschillen in verplichtingen tussen groepen mensen als het over de 1,5 meter gaat.

We worden wakker!

Rob Vellekoop, 26 juni 2020

12 Comments

 1. Beste mensen. Jullie zijn niet WAKKER ,hebben echt NIETS geleerd. Geen enkele petitie zal iets uithalen. Droom lekker verder in je illusie. Al zijn er 10 miljoen krabbeltjes. Ze lappen er hun aars mee af en dan mag je eraan ruiken. Referenda zijn niet voor niets afgeschaft.Slaap lekker verder.

 2. Wil even zeggen hoe blij ik ben met jouw artikelen Rob, ik denk dat jij een enorme steen hebt bijgedragen aan het massaal wakker worden van de bevolking.
  Dank voor je tijd, doorzettingsvermogen, geduld, liefde en energie!

 3. Dit is ronduit geweldig nieuws! Deze kentering hebben we nodig. En nu doorpakken. Nooit meer lockdown!

 4. Ook al stinkt een scheet of anderhalf nog zo snel, een aerosol van een metertje of tien achterhaalt hem wel.
  Excuses voor het ongemak. Ik wilde mijn inval eigenlijk meer atonaal dichten, maar mijn creatieve proces is helaas wat analer uitgevallen.

 5. Een petitie genereert heel veel publiciteit, dus dat hebben we gewonnen.

 6. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  De mens wordt asocialer—hufteriger en steeds meer respect lozer naar zijn of haar mede mans..als we maar onze eigen gelijk krijgen!!
  Ik dank U!

 7. Niet alleen dat, de petitie zoals bovenaan is uitgelegd is wel degelijk van belang, omdat het aantal groeit in Nederland die het met deze belachelijke regels niet eens is. Wanneer er steeds meer mensen zich mobiliseren zien anderen die twijfelen een continue bevestiging van gelijk gezinden en geeft hun het gevoel dat ze niet alleen staan en komen erbij.
  Als het 1e schaap over de dam is …
  En mochten deze 500000 mensen echt naar Den Haag komen, of Remkes het nu toelaat of niet, denk ik toch wel dat men daarmee op het binnenhof niet zo blij mee is.
  We worden meer, de waarheid komt uiteindelijk naar boven en de mensen verantwoordelijk worden berecht.

 8. Iedereen die ROEP dat de petitie niks gaat verandere:
  IS EEN LANDVERRADER

  Het gaat niet om die petitie het gaat om wakker worden en weten waar dit heen gaat.

  Oja, deze petitie kan zomaar een spyops zijn met die Engel en zijn vrienden.

  Deze wereld is satanisch en moorddadig

 9. Dringend advies Viruswaanzin voor de verboden demonstratie vandaag:

  “We roepen iedereen op om NIET te gaan. We hebben aanwijzingen dat er speciale gevechtstroepen zijn ingezet door de politie en er niet geschroomd zal worden om geweld te gebruiken.”

 10. Vandaag in Groningen geweest en daar op de drafbaan met goedkeuring van de plaatselijke burgemeester (hulde!) een prima demo beleefd.
  Het aantal mensen van rond de 600 was net zo actief, vreedzaam maar ook woest tegen de dictatuur. Groningers zijn de overheid meer dan zat temeer omdat de schoften die nu deel uitmaken van de regering ertoe hebben bijgedragen dat mensen kunnen doodvallen met hun verzakte woningen en boerderijen nadat ze zijn beroofd van het gas uit hun bodem. Ik kreeg de kans om even het spreekgestoelte te bestijgen en mijn gal te spuwen over de staat van beleg die nu is afgekondigd met afschaffing van de democratie en de grondrechten. Ook kon ik kwijt dat de 5G bedreiging meer is dan alleen maar een betere mogelijkheid voor gezichtsherkenning op 1,5 mtr. maar dat daardoor ook een beter schootsveld ontstaat om mensen onder ‘vuur’ te nemen met de van oorsprong militaire 5g techniek. Selectief kunnen dan bijv. mensen die op de zwarte lijst staan worden ‘behandeld’ met een stalingscocktail die eigenschap heeft de rode bloedlichaampjes te doen stollen waardoor er embolieën en bloedstolsels ontstaan die infarcten veroorzaken. Deze lijken in hun verschijningsvorm veel op de covid bloedstollingen in de longen waardoor dit vervolgens kan worden toegeschreven een ‘terugkeer van het coronavirus’ waardoor het lockdown regime weer uit de kast kan. list en bedrog.
  Maar waar in Den Haag bijna 3000 beroeps-staatsknuppelaars klaarstonden om demonstranten-die niet kwamen, in elkaar te trimmen, was het in Groningen een oase van vrede en actiebereidheid. Groningen, de vrije stad, de eerste plaats waar het grondrecht werd gerespecteerd! Dat de olievlek zich mag uitbreiden over de rest van de wingewesten van de Staten van Holland!

 11. Fijn dat er steeds meer mensen wakker worden. Jammer dat de meesten het gecensureerde nieuws nog geloven dat wordt geleid vanuit Brussel.(met daarboven het foute W.H.O.) Velen worden nog in de tang gehouden met die zgn. besmettingen wat uit de PCR testen komt en totaal fout is als maatstaf
  voor besmettingen.
  Zie hier: adbroere.nl/web/nl/artikelen/de-corona-simulatie-machine.php

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.