Nieuw-Zeeland in 2e lockdown na 4 (vier) besmettingen

Foto 123rf

Nog een land dat geteisterd wordt door coronakolder is Nieuw-Zeeland. De regering Ardern heeft voor Auckland een tweede lockdown afgekondigd. De rest van het land komt in fase 2, dit nadat er na 102 dagen zonder enige besmetting(!) ineens 4 gevallen zijn vastgesteld. De vier besmettingen komen uit hetzelfde gezin. Let wel we spreken over besmettingen, niet van zieken, IC opnames of doden!

Nieuwe gevallen

De directeur van het ministerie van Volksgezondheid Ashley Bloomfield zei over de nieuwe gevallen het volgende. “De Covid-19 gevallen zijn samen met enkele risico lopende familieleden in quarantaine geplaatst, in plaats van zelf isolatie thuis toe te staan. Dit zal ons helpen iedere ongewenste verspreiding in de gemeenschap te voorkomen.”

Zie je het voor je, schrijft Irene, Postief? Afvoeren die hap. Je mag niet meer in je huis blijven. En wie gaat dit betalen? Je zult het meemaken dat we dit uit eigen zak moeten gaan betalen. Net zoals de mensen die terugkomen naar Nieuw-Zeeland verplicht in quarantaine moeten. Het is moeilijk te geloven dat dit kan. Maar ja, ze hebben de nieuwe wet erdoor heen geramd, dus het mag.

102 dagen clean

Irene schrijft ons vanuit Nieuw-Zeeland vlak voordat de nieuwe lock down uitgesproken is.

“Ja, we hadden een heel strikte lock down, in die zin dat alles dicht was. Alleen de supermarkten, apotheken en dokters waren open. Niet alle dokters, want veel behandelingen zijn uitgesteld. De kleine bedrijfjes waren dus allemaal dicht. Op dit moment is er geen 1.5 meter en mondkapjes zijn nooit verplicht geweest.

However, het lijkt erop dat er een 2e lock down gaat komen. De director-general of Health adviseert mensen mondkapjes in huis te hebben. Ik hoorde van iemand die bij de apotheek was dat het meteen storm liep. In Rotorua gaan ze in september de Covid Pass testen, onder 300 mensen. Jaja, ‘testen’.”

“Ik heb het bovenstaande zonder oordeel geschreven, maar laat je daardoor niet foppen. Ik stoom! Het lijkt wel een surrealistische wereld, een nachtmerrie. Ook hier is de Covid-19 Health Response Act 2020 ingevoerd. Zoiets als jullie Corona Spoedwet.

De politie mag nu je huis binnenvallen zonder volmacht. Ze mogen mensen afvoeren om in ‘quarantaine’ te zetten. De quarantaine hotels hier zijn bemand door het leger, mensen mogen een half uur per dag naar buiten, onder toezicht van het leger. Een vrouw en haar kinderen (negatief getest) die terugkwamen van overseas probeerden te ontsnappen om naar de begrafenis van hun vader toe te gaan, want dat mocht niet. Het is draconisch en onmenselijk.

De nieuwe wet bepaalt ook dat we ons moeten laten testen en ‘medical procedures’ toestaan als ons dat verteld wordt. Zo gaat het maar door. Dat zo’n wet er doorheen komt, het is diep zorgwekkend.”

Fase 2 en fase 3

Fase 3 betekent voor de inwoners van groot Auckland dat zij zoveel mogelijk thuis moeten blijven en met zo min mogelijk anderen contact hebben. Buitenshuis geldt een verplichte afstand van 2 meter, en het dragen van een masker is verplicht. Restaurants zijn gesloten, maar wel mag er eten worden bezorgd. Scholen zijn gesloten en mensen mogen met niet meer dan 10 mensen bij elkaar komen.
Behalve op school of werk, daar geldt als veilige afstand die in acht genomen moet worden 1 meter.

Lock down geldt voor level 3 (maar ook voor level 4, wat betekent dat de ziekte/het virus niet onder controle is)

Voor de rest van Nieuw-Zeeland geldt 2 meter afstand houden, zoveel mogelijk in het openbaar een masker opzetten, als je ziek bent thuisblijven en samenscholen mag tot 100 personen.

Meer info over covid restrictions

 

Rob Vellekoop, 12 augustus 2020

4 Comments

  1. Want het is natuurlijk het ultieme killervirus waar we mee te maken hebben en we gaan er allemaal aan. Dat laatste misschien wel, maar niet door griepje cojona uiteraard. Kom nou…

    Ik heb het te doen met de mensen die nog steeds niet door hebben wat hier gaande is en wens ze heel veel sterkte toe de komende maanden. Wat een poppenkast!

  2. Kwam dit artikel tegen dat miz pleit voor de terrein theorie van Bechamp:
    debataafschecourant.wordpress.com/2020/08/13/covid-19-veroorzaakt-door-waterstofcyanide-hcn/

  3. Aanvulling op m’n vorige reactie:
    debataafschecourant.wordpress.com/2020/08/13/aan-alle-covid-19-gelovigen-in-nederland/

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.