Dag van de Verbinding in Den Haag op 15 augustus Samen tegen de Spoedwet

Op zaterdag 15 augustus organiseren meer dan dertig groepen de demonstratie ‘Samen tegen de Spoedwet’ op de Dag van Verbinding. Volgens de organisatie horen onbewezen maatregelen met uiterst ondemocratische voorwaarden niet thuis in de wet. Ze zeggen dat de spoedwet van deze regering moet gestopt worden en suggereren dat mensen die zoiets voorstellen geen leiding zouden mogen geven. Deze demo is bedoeld, zeggen ze, om onze stem te laten horen tegen de Spoedwet, daarnaast staat ook het verbinden van mensen en groepen hierin centraal.

Uitnodiging

De organisatie nodigt groepen uit met hun eigen standpunten te komen. Je hoeft het niet met elkaars standpunten eens te zijn maar je kunt deze wel respecteren. Zij kunnen zich aanmelden bij Brabant in Opstand. Mochten groepen sprekers mee willen nemen of zelf de standpunten van een groep kenbaar willen maken, dan is dit mogelijk. Zij accepteren echter geen racisme, discriminatie en/of zwartmakerij van andere groepen en/of mensen.

Verbinding

Sinds april organiseren allerlei groependemonstraties  tegen de 1,5 meter maatschappij en de coronakolder. Hier kan je ze nog eens nalezen. Steeds zijn het weer andere groepen die mensen oproepen naar Den Haag of Amsterdam, Groningen of Rotterdam en Utrecht te komen. In die begindagen is de opkomst gering, en is de politie vaak hardhandig bezig, met name in Den Haag. De politie maakt het leven van de organisatoren lastig. Zij worden opgepakt of geïntimideerd tijdens hun democratische acties waarbij zij voor niet meer dan hun gerechtvaardigde mening uiten.

Bevrijdingsdag 5 mei betekende een omslag in de demonstraties tegen de coronawaanzin.
Deze dag zal de geschiedenisboeken ingaan als een zwarte dag van de democratie. Aanleiding is de demonstratie tegen de lock down en voor de vrijheid in Den Haag. Rond 12 uur komen ongeveer 300 mensen bij elkaar op de Koekamp voor een demo die in een klap duidelijk maakt hoe onvrij burgers zijn geworden. De politie voert die dag 88 mensen af.  Op de dag dat NL normaliter de vrijheid viert, zal voortaan getreurd worden over de begrafenis van de vrijheid.

Politieke Partij

Vanaf dan worden meer en meer mensen wakker en ook actief. Iedere week is er meer roering en actie. Lees hier meer over

Dit alles lijkt zijn beslag te krijgen in de demo van 15 augustus. Vijf dagen voordat de Spoedwet in de Tweede Kamer versneld behandeld gaat worden op 20 augustus. De coalitiepartners VVD, D66, CU en CDA samen met Groen Links en SGP willen dit maar al te graag. Zij vormen niet alleen een meerderheid in de Tweede maar ook in de Eerste Kamer. Daarmee lijkt het lot van de beweging tegen de coronamaatregelen bezegeld. Tenzij de groepen zich verbinden tot een politieke partij die de belangen van wakker NL wil gaan verdedigen in het Parlement. Deze demo is misschien een aanzet daartoe.

Locatie en tijd

Zaterdag 15 augustus Den Haag van 12:00 – 17:00 uur.
Aanloop van 12:00 tot 13:00 uur. Start demo 13:00 uur.
https://www.facebook.com/events/298091138110089/
“Samen staan we sterk. Uiteindelijk staan we allemaal voor hetzelfde doel, vrijheid, ondanks onze verschillende standpunten.”

Rob Vellekoop, 13 augustus 2020

11 Comments

  1. Wie gaat er 15 augustus naar het maliveld,vanaf zaanstad (assendelft) ik heb geen facebook of instagram

  2. Is het veilig om mijn kinderen van 10 jaar mee te nemen? Of verwachten jullie rellen?

  3. Ben bezorgd om de vermenging van ethanol in de benzine,sindsdien is mi de lucht verzadigd van gifstoffen,die de slijmvliesen ernatig beschadigen,icm 5g moet dat finest zijn
    We worden niet alleen genaaid,maar ook genocidaal uitgeroeid?

  4. Wie gaat uit regio Haarlem met de auto naar Den Haag? Ik heb niet meer genoeg KM van mijn aangepast vervoer en met de trein is het te zwaar voor mij, maar ik wil graag erbij zijn.

  5. Weinig gebeurt bij toeval. Dus af en toe worden er “nieuwe uitbraken” van het virus ontdekt (dit betekent alleen maar dat er plaatselijk méér gemeten wordt) en zo’n bericht komt dan breed uitgemeten in de MSM die schande spreekt van de onvoorzichtigheid van de mensen en bovenal om hardere maatregelen brult.

    Daarmee is de weerzinwekkende politieke strategie wel duidelijk. Werd de eerste lockdown nog uitsluitend geweten aan het virus, van de tweede lockdown zullen diegenen die zich niet voor de gek hebben laten houden en dus niet in het gareel van de overheid lopen (zeg maar: de ongehoorzamen) de schuld krijgen. Daarom zullen we uiteindelijk allemaal met die idiote maskers rondlopen, ook de “ongehoorzame” mensen. Want wie wil er nu publiekelijk door het diep onnozele stemvee voor moordenaar worden uitgemaakt?

  6. Langs politieke weg valt echt niets te bereiken. Er is al zo vaak een nieuwe politieke partij opgericht omdat men vond dat de regering moest veranderen. Maar op de weg omhoog is het altijd de regering geweest die de nieuwe partij heeft veranderd. Lukt dat bij hoge uitzondering niet dan komt er een kogel om een einde aan de ongewenste politiek te maken. En er is nog iets. Ons parlement is haar koningsrecht (dat is de verdeling van het belastinggeld) kwijtgeraakt door de aanname van het ESM-verdrag waarmee niet alleen de financiële maar ook de economische soevereiniteit van ons land aan Brussel is overgedragen. Het parlement is dus nog maar beperkt operationeel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.