Nieuw-Zeeland heeft een antwoord op coronakolder

Foto 123rf

Met name in Duitsland en ook in ons land demonstreren steeds meer mensen tegen de anti-coronamaatregelen en de 1,5 meter samenleving die door de regeringen worden geïnstalleerd. Nieuw-Zeelanders hebben hier een ander antwoord op bedacht en gaan dat in september uitvoeren. Misschien kunnen wij er nog wat van leren.

Demonstreren

De Verbindingsdemo van 15 augustus is een klinkend succes geworden. Naar schatting hebben er in Den Haag tussen de 10 en 15.000 mensen aan deelgenomen. Desondanks vindt aanstaande donderdag de vervroegde behandeling plaats van de Spoedwet in de Tweede Kamer, op verzoek van de regeringspartijen CDA, D66, CU en VVD samen met de meelopers van GroenLinks en de SGP.

De verbroedering tijdens de demo tussen de deelnemers was groot en hartverwarmend, maar de meer dan dertig deelnemende organisaties kunnen geen vuist maken tegen de dadendrang van de hierboven genoemde politieke partijen.

Blijkbaar moeten de tegenstanders van de 1,5 meter dictatuur ander vuurwerk in stelling brengen. Daarom brengen we een bezoekje aan Nieuw-Zeeland.

Verzet

Tijdens de eerste lockdown begon Billy Te Kahika zijn gedachten op FB te posten. Hij kreeg daar enorm veel positieve reacties op. De mensen spoorden hem aan een politieke partij te beginnen. En dat gebeurde ook. Wel is een samenwerking nodig met een andere partij die al in het Parlement zit (AdvanceNZ), omdat de New Zealand Public Party(NZPP) anders aan de Parlementsverkiezingen van september 2020 nog niet zou kunnen meedoen.

De NZPP is een reactie op de dictatoriale manier waarop de regering van Labour/NZ First/Green op corona heeft gereageerd, uit protest tegen het gebrek aan transparantie en de enorme staatsschuld.

De partij staat voor vrijheid van meningsuiting, onafhankelijkheid en zeggenschap over eigen lijf en leven. Zij eisen Nieuw-Zeeland op voor iedere inwoner.

NZPP

Irene reageert vanuit NZ:”Op dit moment maakt het weinig meer uit hoe we over abortus of euthanasie, woningen of het milieu denken, want we mogen toch niet meer zeggen wat we vinden. En al heb je wat te zeggen, er wordt toch niet geluisterd.”<

“De NZPP wil dat de meningen van mensen weer worden gehoord en dan vooral via referenda. Ze hebben wel eigen standpunten, maar eerst moeten we vechten voor transparantie, duidelijkheid, uitleg. Wetten worden snel en stiekem aangenomen. De regering lijkt geen verantwoording af te hoeven leggen. Premier Ardern heeft letterlijk het zwijgen opgelegd aan haar ministers over covid, ze mochten zelfs niet met de pers praten.”

Hoe willen ze veranderingen bereiken? “Nou, door heel hard te werken. Zo hebben ze in de afgelopen twee maanden zo”n 6000 a 7000 leden geworven. Ze komen nu eindelijk in mainstream media, al tekenen veel hen (en aanhang) af als conspiracytheoretici.”

Ook in ons land is die handelwijze gebruikelijk. De aanhangers van de beweging Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin) worden door de Nederlandse media ook vaak weggezet als conspiracydenkers en dat terwijl er helemaal (nog) geen sprake is van meedoen aan de verkiezingen van 2021.

De leider van de NZPP heeft al heel wat bagger over zich heen gekregen. Zo is hij uitgemaakt voor een VN agent die werkt als gecontroleerde oppositie, geheimagent van de Chinese Communistische Partij en vrijmetselaar.
Hier kan je lezen wat hij over zichzelf vertelt.

Gezondheid

Deze partij zal zeker geen vrienden maken bij de geneesmiddelenindustrie, die op dit moment de wereld op zijn grondvesten laat schudden door hun invloed via de WHO op bijna alle regeringsleiders ter wereld.

Lees maar wat zij op hun website onder andere als standpunten opvoeren.
 • Zij schrijven dat alle gezondheids- en medische behandelingen gebaseerd moeten zijn op werkelijke en eerlijke wetenschap en niet slechts op de relatie met geneesmiddelenfabrikanten.
 • Ook willen ze alle geldende overeenkomsten tussen overheid en geneesmiddelenindustrie controleren door een onafhankelijke instelling.
 • Daarnaast moet het stimuleren van het menselijke immuunsysteem net zo belangrijk worden. Voorkomen is beter dan genezen.
 • Verplichte vaccinatie zal worden gezien als een schending van mensenrechten.
 • De COVID-19 Public Health Response Act (te vergelijken met onze Spoedwet of Noodwet) zal worden ingetrokken!

Idee

Veel lezers zullen reageren op dit artikel dat een democratie niet bestaat en dat stemmen zinloos is. Tot op zekere hoogte moet ik hen daarin gelijk geven.

Echter niet reageren op de aanstormende corona-dictatuur betekent dat hij er komt (voor zover deze er nog niet is). Demonstreren is niet toereikend, wel hoopgevend en opbeurend. We kunnen nu met een blik op de andere kant van de globe volgen hoe een politieke anti-coronapartij het er binnenkort gaat afbrengen. Ze hebben in ieder geval de intentie de coronagekte tot stilstand te brengen en de verantwoordelijkheid voor de gezondheid bij de inwoners te leggen. Ze draaien zelfs de hele coronawetgeving terug als het aan hen ligt!

Wij hebben vele maanden meer tijd om te bouwen aan een partij die de corona maatregelen terugdraait. In dat opzicht moet de NZPP een bijzondere prestatie leveren om in zo’n korte tijd een politieke partij uit de grond te stampen.

Rob Vellekoop, 17 augustus 2020

10 Comments

 1. Top idee van die politieke partij. Bij Thierry heb ik vooralsnog mixed feelings, dus dan maar zelf aan de slag. Rob, wanneer beginnen we? I’m game!

 2. dus, je weet dat demonstreren zinloos is.
  je weet dat politiek zinloos is.
  toch zijn dat de beste ideeen die er zijn?
  Dit noem ik onbewust gecontroleerde (dmv scholing en opvoeding)oppositie. het blijkt ongeneeslijk.
  Ga is een stap verder dan alleen maar wakker zijn.
  Ieder mens weet toch wattie moet doen om te kunnen leven?
  waarom durft niemand er aan te beginnen?

 3. Ik ben de afgelopen jaren betrokken geweest / heb mee gedaan aan verkiezingen. Ik heb er voor mezelf genoeg van.

 4. We zijn omgekocht als nationaliteiten, door de wereldregering in handen, omgekocht door who miljardairs!

 5. WAAR LIGT DE KRACHT VAN HET VOLK? BIJ DE MASSA… DAT IS WAT IK DENK..
  MAAR DAN MOETEN WIJ WEL OP EEN LIJN STAAN…
  BIJVOORBEELD: ALS WIJ UNANIEM VANDAAG BESLUITEN OM GEEN BELASTING OFWEL BTW TE BEALEN, DAN LIGT DE HELE REGERING OP ZIJN KONT. BANKROET…VANDAAG NOG. DUS: HOE KRIJGEN WIJ DE MASSA OP EEN LIJN? BEST INTERESSANT.

 6. De standpunten van FVD zijn overduidelijk,o.a.nexit,herstel referendum,weg met de spoedwet enz enz.
  Als we met z’n allen de zaken allemaal ten goede willen keren dan lijkt stemmen op deze partij de uitkomst te geven.
  Niet alleen stemmen maar ook LID worden.
  Zie ook de speeches van o.a.van Theo Hiddema en Derk Jan Eppink b.v.

 7. Maakt niet veel uit op wie je stemt, ze liegen en frauderen toch!!!
  De illuminatie vertelt hun wie hier MP wordt, en dat is Rutte punt uit.
  En jullie stemmen maar op Wilders of het FvD dat maakt ze niks uit Willy Bilderberg beslist of Bea Bilderberg.
  Ik ga niet stemmen op de Leugenaars.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.