Maak de #corona angst belachelijk, sloop de #hoax

Foto 123rf

Bijdrage van Norbert Pols*

De polarisatie gaat steeds verder. De wakkeren probeerden aanvankelijk uit alle macht de corona-volgers te overtuigen van het onheil dat ze argeloos binnen haalden. Er lijkt een kentering op te treden. Er zijn wakkere mensen, zoals Norbert Pols, die klaar zijn met het eindeloze begrip voor de volgzamen. Het geduld lijkt op te raken.

Ik weet niet hoe het jou vergaat maar, ik ben er wel klaar mee. Waar heb ik het over? Corona natuurlijk!

Waar begint dat hele Corona-geneuzel? Bij het feit dat je bent geïndoctrineerd met het idee dat je iedere mening moet respecteren. Ik heb al heel wat jaartjes tegen die belachelijke stelling gevochten en toch blijven weke breinen mij vertellen dat iedereen het recht heeft op een eigen mening. Daar ben ik het volledig mee eens alleen, dat wordt altijd gezegd als ik van, in mijn ogen, domme meningen, kleine stukjes maak. Dus, dat iedereen zijn ‘eigen mening’ mag hebben betekent gewoon dat je zo’n mening moet ‘respecteren’.

Daarmee wordt je monddood gemaakt. Ik ga geen meningen die ieder verband met de realiteit missen respecteren. Dat doe ik alleen bij de PAM, omdat die lui tenminste nog hun best doen om argumenten te overleggen waarom zij denken dat de aarde plat is.

Ik heb niets met jouw mening als het een ongefundeerde overtuiging betreft. Uit respect voor jou, verdwaalde mens, haal ik je onderuit en tevens om mijzelf tegen jouw domheid te beschermen.

Ja, we zijn het punt allang voorbij dat je nog de angst voor Corona mag koesteren zonder als achterlijk te worden nagewezen. Die angst steekt andere niet al te intelligente mensen aan en daarmee geven een stelletje bangeriken groen licht aan een invasieve overheid. Die overheid is vele malen gevaarlijker dan een stevige griep en, natuurlijk mag je bang voor de griep zijn en het is jouw persoonlijke verantwoordelijkheid die griep te ontwijken. Niet anders dan belastingen dus.

Het wordt de hoogste tijd dat we gaan lachen om de ongefundeerde angsten van anderen. Mensen zijn vaak nog banger voor de mening van de gemeenschap dan voor de kans op een ziekte.

We kunnen die hele hoax gewoon slopen door iedereen keihard uit te lachen en de reden waarom is pijnlijk eenvoudig.

We hebben allemaal geleerd dat de mens de meest intelligente levensvorm in het universum is. Dat is een tikkie arrogant van een levensvorm die nog geeneens alle levensvormen in zijn eigen biotoop kent maar shwah, laten we dit gesprek eenvoudig houden. Het resultaat is simpel, de mens is zelfbenoemd het meest intelligente schepsel dat de creatie heeft voortgebracht en dat maakt ons kwetsbaar. Niemand wil als dom worden aangewezen.

We weten allemaal dat angst en emotie je niet echt slimmer maken en de Corona-angstigen zijn bang en reageren emotioneel op hen die de regels niet in acht nemen. Ze laten zich strikt informeren met angst-propaganda en daarvan word je per definitie nog achterlijker dan waar je was op het startpunt van die aangeprate angst. Je moet dus een behoorlijke kaffer zijn, als je berust in die angst en niet verder op zoek gaat naar de bron van je angst.

Doe je dat wel, dan kom je er achter dat Corona zich gedraagt als de griep en dat Corona toch minder slachtoffers heeft geëist dan de griep in voorgaande jaren. Sterker nog, er is zelfs wat tegen te doen en van de griep dachten we altijd dat je dat gewoon moet ‘uitzieken’. Er is dus geen reden om zo angstig voor dat Corona te zijn, tenzij je al ziek, zwak en misselijk bent. Dan moet je met Corona omgaan op dezelfde manier als met de griep, zorgen dat je niet besmet raakt.

Nee, het grote gevaar van Corona is de ziekelijke propaganda en de maatregelen die dat moet opleveren. Je raakt alles kwijt en je bent bang voor een spreekwoordelijke snotneus.

De mensen die met die angst behept zijn, zijn altijd bang en zijn dus ook met die emotie te sturen. Je moet ze gewoon voor iets anders bang maken en deze groep is o zo kwetsbaar. De angstigen zijn veelal van die keurige mensen. Brave volgzame burgers die hun wetenschap van tv halen en zich laten instrueren. Dat wat ze leren, dragen ze uit en die angst is besmettelijk, totdat je ze confronteert met het feit dat ze achterlijk zijn. Ze zijn ongeïnformeerd, dom en niet geïnteresseerd in de waarheid. Ze zijn wel ‘keurig’ en daarmee geven ze te kennen dat de meningen van anderen over hen er voor hen toe doen.

De grootste belediging binnen onze soort is iemand “dom” noemen. Er zijn van die lieden die denken dat het beledigen van je moeder nog erger is maar, dat zijn tevens de lieden die echt zo stom zijn dat ze geen echte belediging kunnen bedenken. We zijn mensen, het intelligentste wat de natuur volgens ons te bieden heeft en als je binnen de intelligentste soort voor paal wordt gezet met je achterlijke gedrag, dan veroorzaakt dat een mentale pijnprikkel. Men zal bang voor die directe pijn worden en dat als erger ervaren dan de indirecte pijn van de constante angst voor een griepje.

Wil je de propaganda slopen, dan sloop je de meningen van de Corona-lijers. Zij lijden aan iets dat ze nog niet hebben en waaraan zij misschien nog geen koorts overhouden.

Doe ze pijn, kwets ze, maak ze belachelijk en hak hun pathetische angst door met een echte angst voor andermans opinie. Laat geen spaan van ze heel en doe dat ‘en plain publique’. Verneder ze en zorg dat ze nooit vergeten dat ze banger zijn voor een mening dan voor een ziekte.

Dus, ga tekeer. Ga los op die lui, wees zonder mededogen en weet dat je ook hun redding bent. De meeste mensen moeten worden beschermd tegen zichzelf. Velen hebben die taak aan de staat toebedeeld en precies daar ging het mis. Wees succesvol, buitengewoon onaardig en lach. Geniet van je politiek incorrecte gedrag en red de wereld. Wees dapper want, ook jij zult geconfronteerd worden met meningen.

Maak gehakt en beleef plezier aan het kwetsen van de zwakste mensen. Je doet het ook voor hen. Het is geen haat maar wel de hoogste tijd dat we de publieke opinie gaan wijzigen en dat kan alleen door de Corona-angst belachelijk te maken.

Norbert Pols

11 Comments

 1. Men lanceert gewoon een aantal ideeën die geen enkel ander doel hebben dan afleiding en die de illusie creëren dat je als gewone burger toch ook een volwaardige levensvorm zou zijn. Dat ben je dus niet in de beleving van een zichzelf aangestelde elite met heel andere doelen voor ogen dan hoe jij je dagelijkse bestaan wenst in te vullen.

  Je mag van mening zijn dat er via democratische processen zou moeten worden bepaald hoe wij worden geregeerd, maar die “mening” is zinloos want een kleine groep bepaalt uiteindelijk toch de regels. Jij wordt nooit betrokken bij het bepalen van de hoogte van belastingtarieven, bijvoorbeeld en zo zijn er nog heel wat andere zaken waar je niets over te zeggen hebt. Wat is dan het nut van een “mening” indien deze toch nooit resulteert in praktische uitvoering of toepassing? Je mag zeggen wat je wilt, maar dat heeft toch verder geen consequenties. Leuk dus, die zogenaamde vrijheid van “meningsuiting”: het is compleet irrelevant.

  Het begrip “mening” staat meestal voor: ondeskundig en dus irrelevant gewauwel. De informatie van een RIVM wordt niet gepresenteerd als “mening”, maar als absolute waarheid. Het begrip “mening” wordt gebruikt als excuus om jouw directe ervaringen te negeren of ontkennen, want op het moment dat iets gewoon duidelijk kan worden vastgesteld, hoeft er geen “mening” meer te zijn. Het feit dat iemand jouw ervaringen wenst te ontkennen of negeren, duidt erop dat er sprake is van een agenda waar jij niks van mag weten.

  Daar zitten we dan allemaal met onze eigen “mening”. Vervolgens gaan we leuk aan de slag met respecteren van iets dat door de elite toch wordt gezien als bijzaak en zo worden we weer lekker bezig gehouden terwijl een kleine minderheid rustig verdergaat met de uitvoering van een plan waar we eigenlijk niks van mogen meekrijgen.

  Afleiding en vermaak. Brood en spelen.

 2. Vanmorgen voor het eerst deze week met enigszins knikkende knieën naar een supermarkt in Leeuwarden geweest. Voorbereid op een discussie waarom ik geen mondkapje wil dragen. Ik vroeg mij af hoeveel mensen zonder mondkapje zouden rondlopen. Tot mijn grote verbazing, en opluchting, droeg zeker 80% van de shoppers géén mondkapje! Friese nuchterheid? Of zou dit beeld landelijk zijn? Hoopvol in elk geval, het dwingende advies van onze bestuurders wordt aan de laars gelapt.
  Wat mij opviel en verbaasde was dat het toch voornamelijk jongere mensen waren die een mondkapje droegen, overigens slecht zittend met kieren rondom waar het “dodelijke virus” met gemak naar binnen kon. Toch iets met levenservaring?
  Het personeel droeg wel muilkorven op één kassière na, een zeer vriendelijk dame van middelbare leeftijd, die kennelijk ook weinig geloof hechtte aan het nut van zo’n bacteriën broeinest. Haar jongere collega droeg wel zo’n CO2-herinadem-vod.

 3. Of: reageer massaal nergens op. Geef geen voeding aan stokken om mee te slaan. Gebruik nooit meer de gewenste “crisis”-terminologie en verwijder het populaire circus volledig uit je ervaringswereld. Er is namelijk gewoon helemaal niks aan de hand. Er bestaat geen verband tussen de reguliere informatiestromen en je eigen, directe ervaringswereld van alledag. Het is allemaal een virtuele fantasie, net als geld en net als iedere “crisis”. Het universum gaat gewoon door. Kijk naar buiten: alles gaat gewoon door als altijd, al miljoenen jaren lang. De mens is ook niet het enige of allerbelangrijkste wezen in het universum. De “realiteit” is nooit wat men denkt dat het is. We weten het gewoonweg allemaal niet echt zeker in absolute termen. Het is een kwestie van durven ervaren, accepteren en dankbaar zijn.

 4. Zoiets had ik ook al in gedachten. Als men zou zeggen: “Kom maar op met je argumenten en met die zogenaamde wetenschappers met hun afwijkende meningen”.
  Dan zou ik reageren met lui varken, ga zelf eens op zoek naar een manier om mij af te kunnen katten.
  Argumenten dienen ter zelfrechtvaardiging. Zelfrechtvaardiging heb ik niet nodig. En als en ander denkt dat hij slim is en ik dom, dan moet hij toch nog wel zoveel intelligentie bezitten, dat hij dezelfde informatie kan vinden als ik. “Als je dat kunt, maar niet wilt, dan ben je of een lui varken of een lafbek; je mag zelf kiezen”.

 5. In de reactie van Pieter kan ik mij goed vinden. Proberen om uit de dualiteit te blijven en samen een nieuwe werkelijkheid ‘fantaseren’. Dit kan prima naast alle bestaande acties.
  De kracht van gedachten is enorm sterk en zal op lange termijn winst boeken. Een wereld waarin iedereen een dak boven z’n hoofd eten, te eten, een goede gezondheid, vertrouwen in elkaar. En verder alles wat van waarde is om het samen goed te hebben.
  Elke dag 5 minuten!

 6. Norbert Pols hopenlijk krijg je het niet vrouw van 37 jaar gisteren gestorven aan Corona
  Lariekoekvertellers

 7. Tuurlijk hijssen, een vrouw van 37 is gisteren ook gestorven aan aids en een andere vrouw aan griep, ga jij lekker een mondkapje dragen want de griep doodt ook mensen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.