Frankrijk in opstand tegen Veiligheidswet

Frankrijk is sinds de indiening van het voorstel voor de veiligheidswet het toneel van een enorme volkswoede tegen de onderdrukking door het regime van Macron. Ook vandaag komen tienduizenden de straat op, ondanks een handreiking van het parlement om een gewraakte artikel te herschrijven. Vergeleken bij de vorige demonstraties van de Gillets Jaunes van 2018 en 2019 lijken de Fransen meer vastberaden dan ooit Macron tegen te werken.

28 november

Op zaterdag 28 november is er een massale demo tegen racisme, politiegeweld en de veiligheidswet Loi securité globale in Parijs. De foto is genomen van la Place de la République, ‘s middags rond 14.30 uur.

Parijs zal die dag in een waar slagveld veranderen waarbij de politie niet de enige is die klappen uitdeelt.

Hier herovert de politie de Place de la Bastille op de demonstranten.

Artikel 24

Twee dagen later blijken de protesten over heel Frankrijk van zaterdag hun uitwerking te hebben gehad. De meerderheid van het parlement wil een volledig nieuw artikel gaan schrijven in de plaats van het omstreden artikel 24 dat ging over de verspreiding van de beelden van de politie waarop immense boetes stonden. (Artikel)

Desondanks gaan de vrijheidsmarsen ‘Marches Des Libertés` door tegen de veiligheidswet. Op zowel vrijdag 4 als zaterdag 5 december gaan de Fransen in het hele land weer de straat op voor Acte 2 en Acte 3. Er staan zo’n 90 demo’s gepland.

Uit een peiling blijkt dat 71% van de Fransen vindt dat de individuele vrijheden in hun land worden bedreigd.

5 december

Een enorme menigte begeeft zich door de Parijse binnenstad met bestemming de Place de la République.

Ook in veel andere steden is er een grote opkomst zoals Nantes en Lyon.

Uiteindelijk weet een groot deel van de demonstranten de eindbestemming van de Parijse Mars van de Vrijheid te bereiken ondanks de aanwezigheid van een enorme politiemacht die dit perse wilde voorkomen. Zij bezetten tijdelijk de Place de la République.

Veiligheidswet – Loi Securité

Het is een trend in regeringsland. Blijkbaar wil iedere regering zichzelf zoveel mogelijk gelegenheid geven de bevolking te controleren. Ook het Frankrijk van Macron doet daaraan mee.

Overheden blijken te zijn vergeten dat zij er zijn voor de bevolking. Zij gaan ervan uit dat de bevolking in het gareel moet worden gehouden in plaats van hen te dienen. Wel hameren zij er voortdurend op dat om de veiligheid van de burgers te kunnen garanderen de overheid meer bevoegdheden moet hebben. Macrons Veiligheidswet is daar een voorbeeld van.

Het wetsvoorstel voor ‘wereldwijde veiligheid’ is ingediend in de Nationale Vergadering op . Het gaat om het versterken van de bevoegdheden van de gemeentepolitie, toegang tot beelden van voetgangerscamera’s, het vastleggen van beelden door drones en het verspreiden van beelden van politieagenten.

Op verzoek van de regering wordt het wetsvoorstel versneld behandeld. Het is aangenomen op . De stemming in de Senaat staat gepland .

Hier kan je de acties van de Gillets Jaunes terugkijken van 2018 en 2019.

 

Rob Vellekoop, 6 december 2020

6 Comments

 1. Rob, waar is hierover op de nederlandse journaals , en kranten, enige relevante berichtgeving , met enige notie over wat zich waar , hoe, waarom voltrekt. ???

  Het is buitengewoon verontrustend, dat dit land, Nederlamd, volledig op slot is. Er wordt niet meer vrij door vensters gekeken. Neen, op alle vensters van dit verduisterde huis, is papier geplakt, waarop zij slechts hun verhaal projecteren. Wat kunnen we , behalve wat de nog al te dun gezaaide vrije journalistiek , daartegen doet, doen, vanuit de wet , vanuit voorwaarden, waarin besloten ligt, dat je een bevolking niet kan en mag opsluiten in een ongekende info-lockdown, noch blootstellen aan dagelijkse hypnose en hersenspoeling. Welke mogelijkheden bieden het recht en/ of burgelijk operationeel maken van daadwerkelijke burgerlijke ‘ gehoorzaamheid’ , als mensen-plicht. Ik noem het expres geen burgerlijke ongehoorzaamheid omdat ik er van uitga dat bij voldoende wets-kennis, ‘ dit werkelijk verstaan, van ons recht , impliceert dat er inhoud gegeven zal moeten worden, aan rechtsgronden thans , via boven beschreven machinaties, verduistert , met een vergiftigd, verlamd , en uitgeschakeld publiek, niet nog in staat , over zichzelf en elkaar te beseffen, welke mars ze marcheren!

  Kortom, juristen, mensenrechten kenners ? Hoe Nederland hiervan – deze infolockdown – deze feiten-quarantaine – en hun uitvoerders , te bevrijden?

 2. dan te bedenken, dat de opstand in beschaafde wereld tegen beleid van Nwo juist dit corona in de wereld geholpen heeft!

 3. Geweldig om te zien,dat zoveel mensen opstaan.Engeland Spanje Frankrijk, verbazingwekkend om te zien dat die agenten zich zo laten sturen en zich tegen hun eigen mensen keren,niets als walging voel ik voor deze dienders.Ooit gelezen dat ze met psychologische test geselecteerd worden,op minderwaardigheidscomplex en Narcisme.Ik geloof het nu.

 4. Dat hele covid-19 gedoe is natuurlijk grote onzin. Maar de genomen maatregelen zijn dat bepaald niet. Maandenlang begreep ik deze maatregelen niet goed maar wist dat het -als vanouds- om het geld moest zijn. Maar ik ben vandaag een flinke stap verder gekomen.

  Je hoort er niets over (!) maar Chinese investeerders kopen in steeds hoger tempo de middenstand in Europa op en hun gretige vingers strekken zich naar alles uit.
  Het komt die Chinese investeerders dan ook merkwaardig goed uit dat het juist deze middenstandbedrijven zijn die momenteel door onze gecorrumpeerde “volksvertegenwoordigers” in heel Europa worden vernietigd door de ogenschijnlijk onzinnige anti-coronamaatregelen. Maar het scheelt de Chinese investeerders (met achter hun ruggen de Chinese regering) natuurlijk heel veel geld. Ook is de druk om digitaal geld in te voeren voornamelijk van China afkomstig.

  Trump heeft al een tijdje geleden besloten om de VS niet door Chinese investeerders te laten overnemen en daarom moest Trump weg.

 5. Voor het juiste begrip: de EU en Mark Rutte zijn druk bezig ook Nederland te verkopen aan Chinese investeerders en daarmee aan de Chinese regering.

  Blijf stemmen mensen, uw politici hebben het beste met u voor!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.