Vuurwerktraditie knalt Ruttes verbod aan flarden

De eerste januari is begonnen met een groot vrijheidsfeest. De bevolking heeft het voorbije jaar traditie na traditie moeten inleveren aan de club van Rutte. Om middernacht trekt het Nederlandse volk voor het eerst een lijn. Ze zetten de hakken in het zand: tot hier en niet verder knalt het oorverdovend het hele land door.

Inleveren

Rutte die de afgelopen 12 jaar uitblonk in het wegbezuinigen van het goede uit Nederland (welzijn, zorg, pensioen) liep tegen een ware vuurwerkmuur op. De bevolking knalde zijn verbod om vuurwerk af te steken aan flarden.

In 2020 leverden de Hollanders hun gezelligheid in, hun festivals, hun terrasjes, hun bakkies koffie, hun verjaardagsfeestjes, vrijheid en hun levensvreugde.
Zij kregen er 1,5 meter afstand, mondkapjes, een vaccin en angstcampagnes voor terug.

1 januari

Toen de jaarwisseling daar was, stapten de mensen de straat op ondanks het risico van 250 euro boete. Zij knalden erop los alsof hun leven ervan af hing. De hemel pronkte met de ene na de andere vuurpijl die in duizend kleuren de kille vaderlandse lucht in vuur en vlam zette en Rutte in zijn hemd.

Persconferentie

Dit alles in de wetenschap dat de vijftiger-met-het-strenge-brilletje in zijn komende persconferentie het volk wel weer een onvoldoende zal geven. En hen zal beschuldigen van onverantwoordelijk gedrag.

Tot ver voorbij 1 uur gaat de traditie van het knalfeest door. Nooit eerder heb ik van een jaarwisseling zo genoten. Nee, vuurwerk is niet mijn ding, maar ik heb genoten van de vrijheid, ik kon hem weer ruiken.

Die drang naar vrijheid proefde ik bij mijn landgenoten die ongehoorzaam vannacht even hun cellen verlieten!

Een beter 2021!

Rob Vellekoop, 1 januari 2021

9 Comments

 1. Ook ik ben geen voorstander van die vuurwerk herrie en vervuiling maar afgelopen nacht heb ik er ook van genoten. Deze burgerlijke ongehoorzaamheid maakt duidelijk dat voor veel mensen dit een grens was. Nu maar hopen dat de vuurwerk herrie heel veel mensen heeft wakker doen schrikken uit de nachtmerrie die 2020 was.

 2. Dat moet een goed gevoel geweest zijn!

  Geweldig dat het zo gegaan is 😊

 3. Moooiii, dat de stille meerderheid toch even een statement geeft aan de landverraders.
  Geweldig!!!
  Laat dit de dam zijn.

 4. Heb maling aan de machiavellisten uit Den Haag. Kom in opstand tegen hun terreur. Laat u niet vergiftigen door geldharkersfirma’s als Pfizer BioNTech en misdadige grof geld hieraan verdiende ‘filantropen’ als Gates. Laat uw lichaam niet verwoesten door hun gif. Verbiedt uw huisarts uw medische gegevens te delen met derden die geen recht op inzage in uw medisch dossier hebben: een dictatoriale overheid. Zeg alle abonnementen van door die fascistische overheid gecontroleerde persslaven op. Neem een abonnement op Gezond Verstand, het enige blad dat een ander geluid laat horen. Wordt lid van Ongehoord Nederland, de enige omroep die de moed heeft als onafhankelijke pers zich tegen de overheidterreur te keren. De rest van de pers kan de vuilnisbak in net als vrijwel de totale politiek van corrupte mensmisdadige partijen. Kom in opstand, vergeet verschillen, strijd voor de vrijheid van uw kinderen en kleinkinderen, verjaag de nieuwe nazi’s: hun terreur heeft al veel te lang geduurd.

 5. Eindelijk opstand tegen het alsmaar verder uitroeien van onze tradities !! En was er weer even emotie zichtbaar op mondkapvrije gezichten. Mooie stap op weg naar ons eigen normaal, een leven zonder buitenproportionele maatregelen. Ga zo door allen ….

 6. Nu nog burgerlijke verantwoordelijkheid nemen door alle corona regels opzij te zetten. Vuurwerk verbod negeren is leuk, maar er zijn betere negatiefs.

 7. Het Nederlandse volk heeft maar één stem en dat is de stem van dictator Mark Rutte. Oftewel de minister-president zonder parlement. En dat is heel erg fout mensen, een land waar slechts één criminele zakkenwasser het voor het zeggen heeft. We zijn allemaal oneindig veel langer dood dan levend dus voor die korte tijd dat we er zijn moeten we echt van deze criminele viespeuk en zijn handlangers af zien te komen. In de loop van dit jaar zullen de vele demonstraties van het afgelopen jaar uitmonden in één grote vuurzee omdat na deze lockdown aan zeer velen de bodem van het bestaan is ingeslagen. Laat niet de hete kastanjes uit het vuur halen door de Fransen, de Engelsen, de Duitsers of welk volk dan ook.

  Kijk goed om je heen en STRIJD MEE!

 8. Van oud op nieuw werd er op straat twee keer 15 minuten lang siervuurwerk afgestoken. Dat was echt prachtig en mooi!
  Op straat, waar normaal iedereen uit de buurt elkaar prettig nieuw jaar komt wensen, hebben meerdere naar het vuurwerk staan kijken en met verschillende buren en vrienden buiten gestaan en elkaar nieuwjaar gewenst.
  Daarna zijn we naar binnen gegaan in onze eigen woning (die volledig geluidsdicht is) en hebben we oud op nieuw in een besloten groep gevierd zoals het hoort. Van dit laatste had niemand last!
  s’ochtends werden wij door andere buren aangesproken en beschuldigd (die normaal ook met nieuwjaar naar buiten zouden komen met een drankje om iedereen prettig nieuwjaar te wensen) met de melding dat ze politie gingen benaderen want degene die buiten stonden zouden de buurt geterroriseerd hebben s’nachts!
  Dus buren die voorheen met een glas champagne of wijntje naar buiten zouden komen hebben zich ineens als corona nsbrs ontpopt tegen hun eigen buren omdat er 2 mooie siervuurwerk werden aangestoken en dat was volgens hen TEGEN DE (IDIOTE) CORONA MAATREGELEN WAAR HET VUURWERK VERBOD ONDER VALT.
  U dient te weten dat wij als toeschouwer niet weten wie degene waren die het hadden aangestoken en/of wie het er neer hadden gezet.
  We werden wel beschuldigd door onze eigen buren!
  ZO GEK IS DE WERELD AAN HET WORDEN !!!!!
  JE KAN JE EIGEN BUREN NIET MEER VERTROUWEN!!!
  DIT CORONA REGIEME ZET DE SAMENLEVING TEGEN ELKAAR OP!!!
  DAT IS MISDADIG!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.