Viruswaarheid behaalt historische overwinning op Rutte

Foto R. Vellekoop

Volgens de rechter is de PCR-test voor inreizenden die terugkeren naar Nederland niet afdwingbaar. De uitslag van de test mag niet als inreisverbod gebruikt worden. Landgenoten die willen terugkeren naar huis werden ten onrechte verplicht in hun vakantieland te blijven totdat ze een negatieve test konden laten zien. Hierover had Viruswaarheid een kort geding aangespannen tegen de Staat.

Deze inperking van rechten kan niet, het terugkeren naar eigen land kan niet worden tegengehouden door de overheid op deze manier, aldus de rechter.

Overwinning

Dit is de eerste keer dit jaar dat Viruswaarheid een klinkende overwinning behaalt op, zoals zij ondertussen de regering zijn gaan noemen, ‘het regime Rutte’.

Eerder op de dag tijdens de analyse door Engel en Pols over de uitspraak die kort na de middag zou komen haalde Jeroen Pols fel uit naar de overheid over hun beleid dat uitsluitend lijkt te draaien om mensen te redden van een virus.

Op 30 december was er een kort geding. Dit was aangespannen tegen de Staat. De verplichte PCR-test gebruikt de overheid namelijk als toegangsticket tot Nederland.
Pols partner en zijn kinderen zaten vast in Tanzania waar ze volgens Rutte zouden moeten blijven tenzij ze een negatieve uitslag van een PCR-test konden presenteren.

Wanneer deze test positief is dan moet de Nederlandse reiziger in het buitenland blijven, net zo lang totdat de uitslag positief uitpakt.

EVRM

Deze maatregel van het regime acht Pols in strijd met de fundamentele mensenrechten. Het EVRM (Europese Verdrag van de Rechten van de Mens) bepaalt dat je als onderdaan van een land ten alle tijde mag terugkeren naar je land. Daarnaast mogen gezonde mensen niet verplicht worden door de overheid een medische handeling (lees PCR-test) te ondergaan.

De verdediging voerde onder meer een artikel van De Volkskrant aan als onderbouwing van hun standpunt. De landsadvocaat zegt dat de gevolgen van de pandemie niet onderschat mogen worden.

De rechter volgt de landsadvocaat dus niet. Dit is in alle voorgaande rechtszaken die Viruswaarheid aanspande tegen de Staat de eerste keer!

In het vervolg van de zoom-sessie maken Jeroen Pols en Willem Engel gehakt van de argumenten van de verdediging.

Deze overwinning op Rutte’s kabinet laat zien dat de strijd die gevoerd wordt door de overheidscritici alleen gewonnen kan worden met doorzettingsvermogen en moed.

Lees ook: Galerij der Moedigen: Willem Engel en Jeroen Pols

 

Rob Vellekoop, 31 december 2020

20 Comments

 1. Nu weer even zien, wat de berichtgeving hierover is in alle tot
  eenkennigheid gereduceerde PR media.

  Steek uw knapperend houtvuurtje aan met zo’ n krant. Mondkapjes fikken ook lekker.

  Een zoenend 2021 !

 2. Een overwinning onder het motto “throw a dog a bone”.

  Natuurlijk is het positief dat er eindelijk eens iets van het beleid wordt teruggewezen. Maar deze uitspraak heeft natuurlijk weinig echte gevolgen voor de rest van het beleid.

  De uitspraak zegt niets over de PCR test, de (on)zin ervan, het nut ervan of de legitimiteit de test te gebruiken om maatregelen op te baseren. (Voor zover dat laatste niet gewoon een rookgordijn is om de meute zoet te houden…)

  Ook zegt het niets over de andere maatregelen of de legitimiteit of proportionaliteit daarvan.

  Deze uitspraak kan dus niet gebruikt worden om andere zaken te helpen, in ieder geval niet de eerdere zaken die gevoerd zijn. Het voelt dan ook vooral als zoethoudertje, een veilig punt om op te verliezen zodat men kan zeggen dat het rechtssysteem niet alleen maar pro overheid werkt.

 3. een heel mooie overwinning op de staat
  en vooral niet opgeven maar blijven doorgaan
  goed bezig

 4. Ik vlieg 9 januari terug. Houdt artikel in dat we geen pcr test moeten overleggen?

 5. Allerhartelijkst gefeliciteerd met deze overwinning! Jullie daden zijn als die van de Ridders van de Ronde Tafel! Strijden voor recht en waarheid! Met het zwaard van Moed en Wilskracht. Ik dank jullie uit het diepst van mijn hart. Als mensheid lopen we een fuik in zonder daarvan een helder bewustzijn te hebben. Dank voor jullie onverstoorbare dapperheid en heldenmoed! Zonnige groet van een lichtwerker.

 6. Prachtig!!! Ik bewonder deze mensen, laten we hopen dat er nog meer succes-zaken volgen!

 7. Mijn felicitaties aan Willem om zijn optreden op tv,vertoont vredelievendheid,dat de overheid niet zint?

 8. Een in-trieste Pyrrusoverwinning.

  De onzinnige PCR-test en de daarmee samenhangende draconische maatregelen zèlf moeten natuurlijk verboden worden. Ondertussen worden we overgenomen door de communistische partij van China en het Trojaanse paard heet “covid-19”. Dit is niet gebeurd omdat onze politici lagen te slapen. Integendeel: het zijn de politieke delinquent Mark Rutte en zijn politieke handlangers geweest die samen met het individu dat de kroon draagt de achterdeur van Nederland wijd open hebben gezet om dit Trojaanse paard binnen te laten. Rutte en zijn handlangers alsmede het individu dat de kroon draagt horen berecht wegens landverraad en voor dit soort figuren is er maar één straf.

 9. Willem Engel is ook steeds welkom bij de corrupte mainstream media. En dat is een slecht teken voor een man.

 10. Wie nog meer “virus-halve-waarheid” wil moet toch echt eens gaan onderzoeken hoe vaak Mark Rutte (maar ook Merkel en Macron) in de afgelopen jaren bij de communistische dictator Xi Jinping op bezoek is geweest om zaken met hem te doen. Dan vallen de schellen van je ogen.

 11. Mooi werk alle nazi’s terug in hun hok ga zo door ik sta er voor 200% achter bravo!!!

 12. Waarom vertellen ze bij het testen nooit op hoeveel Cycli de test afgenomen word, dit is namelijk bepalend over het resultaat van de test, het aantal Cycli’s moet handmatig worden ingesteld en hier kan misbruik van gemaakt worden boven de 35 cycli 95% kans op vals positief. Dus heeft Rutte veel besmettingen nodig dan dan mag alleen getest worden boven 35 cycli en dat de waarheid van de overheid. Laat je niet testen boven de 35. Eis dat van de tester.

 13. Wat loopt er toch veel achterlijk volk in nederland rond.
  Het is wel typisch, als er iets in de media komt wat nieuw is, dan wordt er zo afgedaan als… Yeah!! “we”hebben gewonnen.
  Newsflash.
  NOT!
  Heeft er hier wel eens iemand stil gestaan dat dit doorgeef luik(ninefornews) de mensen alles al voorzichtig voor aan het kauwen is, want met dit ook…
  Er was nog geen sprake, maar nu door ons eigen DLM is de teerling geworpen, mede in opdracht van… ?
  U hebt m door.
  Gaslighting op hoog niveau, vielen dank dappere strijders *kuch*

  Weer eentje voor de censuur, toch ?

 14. Een heel gezond 2021 toegewenst mensen.”Wat loopt er toch veel achterlijk volk in nederland rond”. Nou nou ,respect voor de “achterlijke” Nederlander.
  Het is niet voor iedereen weggelegd om dit fenomeen te begrijpen of door te hebben.Het is best heel ingewikkeld op wereldniveau.
  We kunnen dit het beste links laten liggen en zoals Ad Broere gisteren zei tegen het einde van het verboden jaaroverzicht: samen weer opnieuw beginnen.
  http://r.verbodenjaaroverzicht.nl/mk/cl/f/a-kklZQBndH08IuRYf-4Cb4ltB7XI-pKdCkGBWdw2Ea5NrMyAhXcP8Z-sYHhpxWV30qJD94KlDAt6U57JYIJikrqWXDe3BEJH-UiGMtl08vPO5o122P-DR9ufi-LjON8euxlzcjtg3udLKTvbUBaV6tWewZ1cKUkiptAIsL9WxkS6Mc

 15. DE BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  Misbruik van de PCR-test: waarom de uitvinder ervan luidkeels zou protesteren…

  Wie vandaag de dag een radio of televisie aanzet,een krant opent of op het internet surft,kan het volgende niet meer uit de weg gaan: de laatste cijfers over de corona besmettingen in ons land en in andere regio’s van de wereld worden ons voortdurend als stijgend gepresenteerd.
  Deze zijn afgeleid van de positieve resultaten van de PCR-test, waarmee de bevolking in toenemende mate wordt getest.
  Maar hier is de vraag toegestaan:Is de PCR-test,waarmee het corona virus opgespoord moet worden,eigenlijk wel in staat om een infectie met Covid-19 vast te stellen?
  De beste manier zou zijn, de uitvinder van de methode te bevragen!

  Helaas is dit niet meer mogelijk,omdat Kary B. Mullis,een Amerikaanse biochemicus,die samen met Michael Smith in 1993 de Nobelprijs voor scheikunde ontving voor de ontwikkeling van de “polymerase chain reaction” (PCR),al in augustus 2019 is overleden. Destijds was hij echter strikt tegen het gebruik van de PCR-test om het HI-virus op te sporen, wat vergelijkbaar is met Covid-19.
  Dit komt omdat de PCR-methode quasi als een vergrootglas werkt.
  Een staal wordt zeer vaak vermenigvuldigd,zodat de kleinste hoeveelheden van een stof erin kunnen worden gedetecteerd.
  Bij de corona-PCR-test moeten nu gensequenties van covid-19 worden aangetoond.
  Daarbij moet men zich echter niet voorstellen dat de PCR-test een eenvoudig ja- of nee-antwoord zou leveren,zoals bij een zwangerschapstest.
  Daartoe is de test te weinig specifiek.
  Een positief resultaat betekent simpelweg dat er iets aanwezig is, dat lijkt op een gensequentie van covid-19,maar ook een sequentie van de vele andere coronavirussen kan zijn of nog eens iets heel anders.

  Dr. Andrew Kaufman,medisch Doctor aan de Medical University of South Carolina,is er rotsvast van overtuigd dat de corona PCR-test geen covid-19 maar exosomen aantoont.
  Exosomen worden regelmatig door de cellen uitgestoten,en vooral wanneer de cellen worden aangevallen,bijvoorbeeld door gifstoffen, zoals milieutoxinen,zware metalen,chemische stoffen,bacteriële toxinen,psychologische stress,zoals angst door kanker, ionenstraling,verwondingen,diverse ziekten,bv.ook een normale verkoudheid,en nog veel meer.
  Dus:steeds als een cel beschadigd is,verschijnen er exosomen op het toneel.

  Prof. Dr. James Hildreth,President en Chief Executive Officer van Meharry Medical College,vroeger een professor aan de Johns Hopkins University,heeft namelijk vastgesteld:Exosomen en het virus dat COVID-19 zou moeten uitlokken,lijken sterk op elkaar.
  Dit onderscheid maken, werkt niet met een PCR-test.
  Daardoor zou een zeer hoog percentage aan vals-positieve testresultaten kunnen ontstaan.
  Dr. Kaufman schat dit percentage op 80%.
  Bovendien kan de test niet zeggen of mensen die daadwerkelijk corona positief zijn,ook ziek zijn.
  Toch worden patiënten met een positieve test,ongeacht hun algemene toestand,als corona zieke vermeld en in quarantaine geplaatst!

  Op deze uiterst wankele basis van de PCR-tests worden nu dus drastische maatregelen genomen tegen de zogenaamde corona pandemie, zoals verplichte maskers en regels voor afstand en hygiëne en quarantaine,tot en met een totale lockdown,waarmee het sociale en economische leven bijna volledig het onderspit delft.
  Als gevolg van de test loopt ieder mens plotseling het risico om – zelfs herhaaldelijk – in quarantaine te worden geplaatst.
  Elk klein bedrijf loopt het risico om tijdelijk gesloten te worden. Het gevaar wordt alomtegenwoordig,er ontstaat een klimaat van angst. Met angst is de mens gemakkelijk te beheersen en accepteert hij maatregelen die hij anders nooit zou hebben geaccepteerd.
  Sterker nog,in zijn angst is de mens zelfs bereid zich te keren tegen zijn zogenaamd Covid-19-positieve geteste medemens.
  Zoals ik al zei,dit alles op de wankele basis van een verkeerd toegepaste PCR-test,die nooit voor dit doel is ontwikkeld door de uitvinder.
  Laat dit niet met u gebeuren! Verspreid deze informatie in uw kennissenkring en de sociale media,zolang het nog mogelijk is!

  Ik dank U!

 16. Ik vind het nogal denigrerend om over ‘achterlijk volk’ te spreken, weet ook niet waar je dat vandaan haalt.
  Wel kan je zeggen dat de een iets bewuster is dan de ander en dat kan helpen om meer kritisch te zijn en niet te snel gevangen te worden in angst.

 17. Er gloort iets, er broeit van alles, o.a. in America waar de datum van 6 jan. dichterbij komt. Het trump-team gaat groots uitpakken, verwacht ik. Dus moed houden, kan mogelijk ook konsekwenties voor wat hier gebeurt hebben!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.