Kort nieuws van een gewelddadige week: vreedzame koffie clubs uit elkaar geslagen

Sinds de invoering van de avondklok kende Nederland enkele avonden met gewelddadige rellen. De zondagmiddag ervoor was het echter de politie die vreedzame manifestaties van Koffie drinkers gewelddadig onderdrukte. Een groot deel van de bevolking gelooft nog steeds niet dat de politie misbruikt wordt door het demissionaire regime Rutte om de bevolking in elkaar te slaan. Zowel in Eindhoven als Amsterdam was dit echter wel de reactie op vreedzame manifestaties van koffie clubs.

Koffie drinken, het idee

Dit is het idee achter de Koffie Club. Zittend in het gras met elkaar wat keuvelen en een kopje koffie drinken. Vreedzaam en harmonieus.
De nadruk ligt op geweldloosheid en het vermijden van conflicten.

Koffie drinken Amsterdam, Museumplein op 24 januari

Aangezien een beeld meer zegt dan duizend woorden, laat ik hier de beelden aan het woord.

Met de agressieve reactie van Groen Links burgemeester Halsema.

Mensen in elkaar knuppelen met als ‘misdaad’ dat ze op het gras van het Museumplein zitten.

Kijk en huiver

Koffie drinken in Eindhoven

Koffie drinken in de lichtstad ontaardt in een orgie van geweld door agressief politie-optreden. Zoals bijvoorbeeld bijgaand kort filmpje laat zien. Hier komt een meisje bijna om het leven door toedoen van een waterkanon.

“Hallo dit ben ik en mijn lieve vriendin Denisa .. zij doet geen vlieg kwaad en een schat van een meid, en omdat iedereen het vraagt…. Nee, ze is niet ok ze had dood kunnen zijn door een schedel breuk, 15/18 hechtingen, dikke lip, blauw oog. Helemaal beurs is mijn vriendin weer terug uit het ziekenhuis…

We liepen al filmend rustig weg van de commotie en vervolgens probeerde de politie hun waterkanon vrolijk uit op nog geen 10 meter afstand met een betonnen achtergrond… 1 en 1 is 2 dan kun je weten dat dit geen moment is om te sprayen.. en toch een onschuldige meid vol in het gezicht schieten… en dit is het resultaat…

Thnx. Ben alle relschoppers en thrashers die hier op uit waren ook echt zat. Dankzij hun worden wij bestempeld als pegida aanhang of hooligans terwijl we absoluut anti geweld zijn en altijd zijn geweest … Mijn vertrouwen in de mensen is compleet tot in m’n schoenen gezakt voor beide kanten zowel burger als politie…

Thnx voor alle liefde. Ze maakt het nu goed, maar dit is zeker nog niet het einde en we vragen ook iedereen al het beeld materiaal ons toe te sturen zodat wij actie kunnen ondernemen tegen deze poging tot doodslag.”

Kijk zelf maar

Koffie drinken in Eindhoven (2)

Dierenrechtenorganisaties hebben al bezwaar aangetekend tegen de inzet van politie-paarden en honden bij demonstraties of koffie drink manifestaties.

Dit filmpje laat zien waarom. Hier glijden de paarden uit over de door de waterkanonnen spek glad gespoten bestrating.

Koffie drinken in Eindhoven (3)

Ook de geheime staats politie is present in Eindhoven. Welke partij is hier uiterst gewelddadig bezig?
Bekijk het maar.

 

Rob Vellekoop, 30 januari 2021

 

6 Comments

 1. Dit geweld van hooligans verkleed als agenten is niets nieuws onder de zon, tenminste niet voor mij. Ik woonde in de jaren van ‘geen woning geen kroning’ in de binnenstad van Amsterdam en heb heel wat rellen van dichtbij gezien. Wat keer op keer opviel was dat als de rust was teruggekeerd plots de ME’ers in slagorde aangestormd kwamen om zogenaamd de rust terug te laten keren, rust die er al was, met als gevolg dat de vlam weer in de pan ging. Bijna iedere keer werd geweld opgeroepen door optreden van die politie. Het spijt me dat ik dit zeggen moet maar het was zo. Ik heb zelfs wel meegemaakt dat mensen gewoon met hun attachékoffertje richting het station liepen en op dat moment de ME plots vanaf twee kanten De Dam opstormde, in de wilde weg traangasgranaten afschoot en De Dam in een oorlogsgebied veranderde van het ene op het andere moment. Mensen die van kantoor kwamen en zich aangevallen voelden zag ik stenen oprapen en naar dat stelletje oorlogzuchtige fanaten gooien. Later heb ik tijdens demonstraties tegen de oorlog in Irak gezien hoe politie optrad op een manier die buiten alle zogenaamde toelaatbare geweldnormen viel. De Amerikaanse vlag werd door een groep Marokkaanse jongeren verbrand onder luid gejuich. Dat groepje was allang uit elkaar en verdwenen in de massa toen ME’ers zich al knuppelend een weg in de richting van die verbrande vlag baanden. Zelfs vrouwen met kinderwagens werden niet ontzien. Ik heb in die tijd een klacht ingediend inzake dat onnodige politiegeweld waar ik nimmer iets over heb vernomen. Het enig dat mij opviel in die tijd is dat ik vanaf die klacht wekenlang telefoontjes van zwijgers kreeg. Het had de schijn dat het een met het ander te maken had. Zo gauw als de politie zich omkleed tot die ME hooligans gaat het iedere keer volledig fout. Hoewel ik ook moet toegeven dat in de jaren zestig met provo er ook heel wat is afgeknuppeld. Blijkbaar is dat iets dat zij leren op de politieschool als uitlaatklep om hun frustratie kwijt te raken. Daar zou echt eens iets anders op moeten gevonden.

 2. Het filmpje van dat meisje en aterkanon is gemanipuleerd, photoshop. Later zie je ook nepbloed.

 3. De BildeRberg-Groep Sloper,
  DE Sloper,
  Om de zorg te ontlasten …slaat de geweldige of te wel de gewelddadige politie ambtenaren er stevig op los.
  in Frankrijk mag je wel de straat op,zonder dat je in elkaar geslagen wordt.
  Wij als burgers mogen die mensen NIET eens aan raken…want anders is de wereld te klein!!!
  Je ziet maar weer eens wie hier in dit Nazi Nederland de agressors zijn,die zijn onderdanen als een stuk vee gebruiken en mishandelen…
  Is alweer een grove mensen rechten schennis.

  Dat er tussen al het vee(onderdanen)ook stille politie tussen zitten is algemeen bekent…eerst de zaak op jutten en dan hun collega’s er op af sturen..en dan in de media een groot spektakel er van maken…kijk eens wat voor rat draaiers het wel niet zijn….wel wel wel…flinke vent hoor!!!
  Menner de politie ambtenaar het kunnen je buren zijn of mensen die bij je in de straat wonen.

  Vraag je….van wie is het internet??…..het World Wide Web…???
  van de overheid cq ambtenaren en graai kapitalisten…of voor de burger??

  Waarom vraag ik dat..ivm dat er systematisch mensen opgepakt worden die wat schrijven op het World Wide Web.
  Razzia van de bovenste plank!!

  Ik dank U!!

 4. De mensen die politie willen worden, zijn meest van zeer laag niveau, net als de handhavers. Ze zijn op school of thuis onderdrukt of o.i.d., en zitten vol frustratie.Totaal geen empathie of relativerend vermogen.
  Zowieso verandert een uniform een mens en zijn houding, ze denken dan echt dat ze de hele wereld aan kunnen. Therapie zou ze goed doen, al die gefrustreerde mannetjes met schilden en maskers. Er is geen enkele wetgeving, wat inzet en omgang met politiehonden betreft, dat vind ik een zeer bedreigende gedachte…..ze zouden niet ingezet mogen worden!!!

 5. Vraag me af of deze dienaars zich wel aan de functie en aan hun geweten mn naar de burger houden?
  Laatst was ik nog getuige van een “Starsky and Hutch”-act, eraan komen scheuren van richting veranderen, de auto plotseling de stoep opscheuren van een boa, die dacht indrukwekkend bezig te zijn?
  Overigens de goede bedoelende niet aangesproken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.