Dance for Freedom revolutie begint in NL

Zondag 21 februari is een gedenkwaardige dag omdat dan in ons land de aanzet wordt gegeven tot een dansrevolutie. Op 28 plaatsen vanaf 16 uur of vaak al eerder roeren mensen zich op de klanken van muziek. Zij doen dat buiten op straat, in het park, in het bos of op een grasveldje met veel geluid. Een jaar geleden zou iedereen hierover zijn schouders hebben opgehaald. Niks bijzonders toen, nu een regelrechte opstand tegen het bewind van Rutte dat mensen niet alleen verbiedt bij elkaar te komen en samen dingen met elkaar te doen, maar ook met elkaar plezier te beleven. Zondag braken tienduizenden mensen uit de gevangenis in het hele land door met elkaar koffie te drinken en te dansen. De reacties van de deelnemers zijn enthousiast.

‘Hier spreekt de burger’

Rond 15 uur genieten er zeker 1.000 mensen op het grasveld van het Museumplein van het zonnetje. Dan beginnen mensen hier spontaan te dansen. De omstandigheden zijn ideaal. De sfeer is uiterst ontspannen en vreedzaam. Mensen zitten met groepjes op de grond en drinken koffie, anderen staan met elkaar te babbelen of lopen rond op zoek naar bekenden en er worden koekjes uitgedeeld. Alles is harmonieus. Zelfs de agenten van de ME, de vooruitgeschoven posten, staan met hun Vredesbadges te praten met de aanwezigen.

Gele paraplu’s worden uitgedeeld. De mensen genieten samen, zoals het bedoeld is in een samenleving.

Bekende figuren als Willem Engel, Jeroen Pols, Frank Ruesink en Mordechai Krispijn zijn er ook. Zij krijgen veel bijval en enthousiaste begroetingen.

Dan schalt er door de lucht zonder enige aanleiding:”Hier spreekt de politie….”, uit honderden kelen klinkt gejoel. Iedere verdere tekst uitgesproken door de agent wordt overstemd. De mensen die dansen gaan gewoon door met hun feestje, een deel keert zich naar de onruststoker van de overheid en roept heel hard:”Hier spreekt de burger.” De situatie is ronduit hilarisch. De omroepauto vervolgd zijn rondje om het Museumplein en herhaalt zijn storende boodschap nog een paar keer. Nergens ontvangt hij enthousiaste reacties.

Vredespolitie

Foto R. Vellekoop

Tussen het publiek staan eveneens agenten. Blijkbaar zijn er twee soorten. Degenen met en zonder de badge Vredeseenheid Amsterdam. Een van de vredesagenten geeft aan dat ook hij bij de ME hoort, maar fungeert als een soort vooruitgeschoven post. Het doel van hun optreden is dat zij het gesprek aangaan met de burgers. “Wij zijn niet zo als de politie in het buitenland. In Nederland doen wij dat vreedzaam.”

Op de opmerking dat er ook eenheden van de politie zijn die het publiek proberen uit te dagen tot rellen (Romeo’s), gaat hij niet in. “Kijk, zegt hij, als er na een aantal aanwijzingen van ons niet wordt geluisterd dan hebben wij het geweldsmonopolie dat wij mogen inzetten.”

En dat is precies wat er gebeurt rond 15.40 uur.

Combi van koffiedrinken en dansen

Op dat moment is er niet alleen op het Museumplein, maar ook in het Vondelpark een vreedzame en gezellige samenkomst van mensen die niet alleen het mooie weer, maar ook elkaar en de muziek opzoeken. Precies zoals het in een vrij land hoort. Helaas blijkt die vrijheid niet meer aanwezig te zijn. Ja, even, heel even, voordat de politie van het regime Rutte moet optreden.

In het Vondelpark wordt eveneens gedanst. Ook hier zijn misschien wel een paar duizend mensen aanwezig. In opperbeste stemming vieren ze het mooie weer en elkaars gezelschap.

Slapstick met paardencarrousel

Nadat de geluidswagen van de politie zijn ronde heeft gemaakt rond het grasveld van het plein trekken de vredesagenten zich terug.
Even later rijden een tiental overvalwagens, het veld op, voorafgegaan door een lange linie van ME, een peloton paarden en twee heuse waterkanonnen. Het publiek vertrekt van het groene veld. Een deel schijnt later de feestelijke activiteiten te hebben voortgezet in het Vondelpark. Een ander klein deel blijft rustig in het gras zitten.

Rond 15.50 rolt zich voor de ogen van toeschouwers, de mensen in het gras een ware slapstick uit. De macht heeft zich zelden meer belachelijk gemaakt.

Terwijl een stuk of dertig mensen vreedzaam in het gras zitten omgeven door ME komt het peloton politie te paard met zo’n 12 paarden op het groepje af en gaat een rondje lopen rond hen. Tot ieders stomme verbazing laten ze het niet daarbij maar lopen nog een rondje. Je ziet de paarden zenuwachtiger worden. Geen mens die nog begrijpt waarom deze politie hier een demonstratie paard in draf geeft.

De toeschouwers erom heen beginnen te joelen. De paarden raken nog meer gestrest. De mensen die op de grond zitten kijken de situatie gelaten aan. Na nog een ronde beginnen de toeschouwers te scanderen:”dic-ta-tuur, dic-ta-tuur.”

De geweldsmonopolisten maken zich hier onsterfelijk belachelijk. Er is geen enkele vorm van geweld van de in het gras zittende mensen evenmin van de omstanders. Uit pure onnozelheid weet de politie te paard zich geen houding te geven. Blijkbaar moeten zij zich manifesteren en hun macht laten zien.

Gelukkig voor de steeds meer gestreste paarden houden ze er na vijf ronden mee op en mogen naar een rustig stuk van het plein lopen.

Kijk zelf maar.

 

Dansje voor onze vrijheid

Op het Museumplein zagen we al een voorproefje van de nieuwe golf van vrijheidsdrang die opstijgt vanuit de gevangen gezette bevolking.

Zonder veel problemen kan je Dance for Freedom zien als een logisch vervolg op Koffiedrinken. Het zijn allebei uitingen van de roep om vrijheid. Het gaat in beide gevallen ook om samen iets ondernemen, elkaars gezelligheid opzoeken. Precies dat waar het al een jaar lang aan schort door de vrijheidsbeperkingen door de overheid van de hele bevolking.

Het begon een paar weken geleden in Amsterdam waar een DJ zijn raam open zette en zijn installatie aan. Hierop gingen passerende mensen spontaan op de muziek een dansje op straat doen.

In heel veel plaatsen kan je nu terecht. Afgelopen zondag was de aftrap voor heel Nederland.
Ieder kan deelnemen in deze plaatsen, je kunt contact leggen via de Telegram groep https://t.me/Danceforfreedom2021

Amsterdam, Zaandam, Limburg-Zuid, Regio Limburg-Noord, Amersfoort, Rotterdam, Haarlem, Arnhem / Nijmegen, Alkmaar, Hellevoetsluis, Zutphen, Breda, Almere, Apeldoorn, Den Haag, Hoorn, Groningen, Eindhoven, Utrecht, Roermond, Medemblik, Enkhuizen, Gouda, Lelystad, Zeeland, Twente.

Deelnemers worden opgeroepen gewoon met een bluetooth box op het balkon of in de tuin muziek te maken? Of met vrienden in een park of met een soundsystem met voorbijgangers gezellig op straat dansen. De exacte locaties worden op de dag zelf doorgegeven via de telegram groepen.

Aanstaande zaterdag 27 februari is er weer een Dance For Freedom.

 

Rob Vellekoop, 22 februari 2021

3 Comments

  1. Steengoed evenement, het wordt moeilijk om dansende burgers weg te zetten als rellers en Nazi’s. Als dit een trend wordt die zich in het land en de steden verspreidt, zodat mensen, bij wijze van spreken, rechtstreeks live voor hun voordeur zien wat er werkelijk gebeurt in contrast met de media spin en propaganda. Dan verliezen politiek en media compleet hun geloofwaardigheid zelfs bij de meest gezagsgetrouwe gebrainwashte burgers, eens dat gebeurt is het een onomkeerbaar proces. Eens vertrouwen kwijt verliest de leugen haar macht.

  2. Prachtig om te zien hoe men in die cirkel bescherming kreeg en krijgt. ( Blsy)

    Ik hoop er snel weer bij te zijn, ik word wat gestagneerd door malignant AI en non lethal weapons. Wellicht een rondje politiebescherming op mijn adres?
    Liefde overwint altijd, dus ik win deze voor ons. Straks weer ever bellen met de staat waarom zij hun burgers niet beschermen. Ps in lichtere mate in mijn kringen ook signalen opgevangen dat dit plaatsvindt, alleen ik wordt gebombardeerd.
    Ik geef geen toestemming.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.