Verhoog je bewustzijn, doe het samen en schep daarmee vrede op aarde

Het boek ‘Bewustzijn schept vrede’ van Christina is een prachtig startpunt voor iedereen die de verantwoordelijkheid wil oppakken om te bouwen aan een perfecte wereld. Christina vertelt hoe je daaraan op een eenvoudige manier kunt werken, namelijk door ervoor te zorgen dat je bewustzijn toeneemt of verruimt. Wie had ooit gedacht dat je jezelf zo gemakkelijk meer bewustzijn kan geven? En volgens mij zijn wij in ons land veel vredelievender en bewuster dan wij zelf voor mogelijk houden.

Bewustzijn

Het woord bewustzijn valt, zeker in deze extreme tijd, heel vaak. Maar wat hebben we er eigenlijk aan? Waarom zouden we bewuster willen worden?

Als ik een les uit de coronatijd heb getrokken is het wel die over het bewustzijn. Gaandeweg merkte ik dat bewustzijn niets te maken heeft met intelligentie. Je kunt het jezelf dus niet aanleren zoals je een vak leert op school of een wetenschap beoefent. Het bewustzijn vertelt ons namelijk zaken die meestal niet verstandelijk te beredeneren zijn. Het doet een beroep op onze intuïtie en gevoel. Het is ook niet eenvoudig concreet te maken.

Meer bewustzijn zorgt voor een hoger trillingsniveau.

Dat is nu zo’n typische zin die je niet intellectueel moet proberen op te vatten. Dan loop je hopeloos vast. Je moet hem namelijk ervaren. Dat betekent voelen en doorvoelen, dwars door je lijf, recht naar je hart.

Je bewustzijn is eigenlijk weten vanuit het hart. Dat op zich is innerlijk tegenstrijdig. Weten hoort immers bij je verstand, en voelen doe je vanuit het hart.

Huidige tijd

Onder wakkere mensen woedt een discussie over de manier waarop we met het kwaad, de nieuwe wereldorde, het onrecht, het misbruik, de oorlog en het geweld moeten omgaan.

Deze negativiteit bestrijden met kwaadheid, meer misbruik en geweld versterkt het alleen maar. Je zou ook kunnen zeggen als je de lockdown wilt opheffen (wereldwijd), als je de waanzin van de coronamaatregelen tegen wilt gaan, dan mag je deze niet bestrijden met dezelfde wapens. Daarom is het de vraag of je Rutte moet verdrijven door zelf in de slangenkuil van het parlement zitting te nemen en je te laten kiezen tot volksvertegenwoordiger.

Ik denk persoonlijk dat je het tegemoet moet treden met liefde, wat Christina von Dreien noemt ‘een energie die een hogere trilling heeft dan het probleem’.

Dus kan je het je voorstellen? Dat je vrede sluit met het regime Rutte, dat je vergeeft voor wat zij tot nu toe de bevolking hebben aangedaan en dat je dit doet vanuit onvoorwaardelijke liefde?

Leerproces

Von Dreien ziet het als ons gemeenschappelijk leerproces: collectief, dus met elkaar, liefde en vergeving sturen naar de duistere machthebbers van deze tijd en hun trawanten. Ben je er nog? Dat zal dan de crisis waarin we met zijn allen zijn terecht gekomen laten smelten als sneeuw voor de zon.

Een moeilijk aspect van deze onvoorwaardelijke liefde is dat we dan ook moeten accepteren dat die anderen aan wie we het richten niet verplicht zijn het te aanvaarden. En daardoor loop je het risico dat hoort bij de onvoorwaardelijkheid, namelijk dat er daarna voorlopig niets verandert. En de macht doorgaat met de vernietiging van ieders gezondheid en die van de aarde.

Dat is nu het echte leerproces: ondanks de afwijzing van jouw liefde het zelf toch blijven geven!

Trilling en bewustzijnsverhoging

Christina von Dreien beschrijft in haar boek een heleboel manieren waardoor we ons bewustzijn kunnen verruimen. Met andere woorden we kunnen hiermee actief aan de gang gaan. We kunnen dus zelfstandig bouwen aan een groeiend bewustzijn.

Dit zijn de tips die Christina  hiervoor geeft.

De gemakkelijkste en meest opvallende vind ik zelf de oproep om de dingen te doen die je gelukkig maken en je te omgeven met de mensen waar je van houdt.

De flyer kan je hier downloaden: We are peace

Mijn eigen ervaring

Om de proef op de som te nemen ben ik begonnen met iedere dag stil te staan bij iets moois, positiefs. Dat doe ik zelf door iedere dag een mooie foto te zoeken.

Ik plaats daarna de foto op buildingaperfectworld.com en zet er de tekst bij van een manier om jezelf te helpen naar meer bewustzijn.

En ik moet zeggen mij helpt het. Bewust kiezen om met positieve zaken bezig te gaan geeft me een beter gevoel.

Tegelijkertijd blijft het wel een uitdaging voor me om die mensen, die ons land naar de afgrond helpen, positiviteit te sturen. Dat vind ik razend moeilijk. Luisteren naar een man-met-een-brilletje die doodleuk het MKB naar de ondergang helpt, met al die duizenden die daarna de schuldsanering en een bijstandsuitkering rest, vreselijk.

Toch weet ik zeker dat dit de manier is om onze aarde te kunnen veranderen. Dat zal niet met geweld en politieke strijd gaan, maar uitsluitend met liefde. Ik denk dat wanneer er voldoende mensen zijn die op deze manier, vanuit dit bewustzijn, kunnen kiezen voor liefde voor hun medemens, wij collectief de aarde van de ondergang zullen redden. Liefde overwint immers alles!

Koffie drinken en Dance for freedom

In de demo’s, die in ons land al lang het karakter van een demo hebben verloren, zie je dat streven naar liefde en vrede terug. Nederlanders zijn eigenlijk verbluffend vredelievend. Dat zie ik iedere bijeenkomst in het land weer terug.

Koffie drinken met elkaar in vrede, in alle rust en gezelligheid, in plaats van agressief de boosheid en frustratie afreageren op de politie, die niet meer dan een stootkussen is om de klappen voor de verantwoordelijke politici op te vangen.

Dansen voor vrijheid, hoe vredelievend is een dergelijke uiting van liefde voor de mensheid? Kijk eens naar de beelden van afgelopen zondag op het Museumplein. Kijk naar de dansende mensen.

Ik ben trots op mijn medelanders die, ondanks de ellende die over ieder wordt uitgestort, er iedere keer in slagen om vreedzaam hun standpunt duidelijk te maken. Zij bewijzen dat ze zich bewust zijn van wat er op aarde speelt en op het spel staat!

Christina von Dreien – Bewustzijn schept vrede deel 3

Rob Vellekoop, 22 februari 2021

4 Comments

 1. Hallo Rob,
  Dank je wel voor de tip betreft het prachtige boek ‘bewustzijn schept vrede’. Elke dag lees ik hierin om mijzelf te her-inneren hoe ik in LIEFDE naar deze wereld kan blijven kijken. Mijn irritaties, mijn zorgen om te buigen en te blijven vertrouwen dat het leven de moeite waard is. Wij zijn met zoveel wakkere mensen, ik word er zo blij van om dit op deze mooie site te lezen.
  Alles komt goed.
  Bedankt Rob,
  Hartelijke groet Sophie Hordijk

 2. Hoi Rob,
  Ik sluit me aan bij de reactie van Sophie, langzaam aan voel je de energie veranderen en raak je in contact met mensen die voorheen langs heen liepen tijdens een wandeling met de hond.
  Er is veel behoefte aan echt contact , blijheid , creativiteit, je kunt die dag het verschil maken voor die andere dappere mens/ziel
  fijne zonnige dag

 3. Ik probeer al een poos bv Mark Rutte in het licht te zetten. Dat lukt aardig. Maar ik ben nog niet zover, merk ik, dat ik hem kan vergeven. Alhoewel, als ik ho’oponopono “opzeg”en daar MR bij in de plaats zet, gaat het toch (met moeite, maar toch!)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.