In gesprek met Jezus Leeft! bol van blijdschap, hoop en gezond boerenverstand

In het kader van de verkiezingen heb ik de aanvoerders van de lijst Jezus Leeft! geïnterviewd in samenwerking met Peter Vlug. Wat een feest was dat. Het was een avontuur dat ik graag wil delen. Je hoeft geen christen te zijn om dit te kunnen waarderen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit iedereen kan aanspreken, omdat deze kerels spreken vanuit hun hart. En dat is een bijzonderheid in de politiek.

Beide mannen stralen een enthousiasme en opgewektheid uit die zeldzaam aan het worden is in coronatijd. Het was een feest om dit interview te doen. Ik had ze vooraf gevraagd me te tutoyeren, maar toch bleven ze me aanspreken met u. Tegenover me zitten vertegenwoordigers van een nieuwe generatie, standvastige kerels met lange baarden.

Er zijn drie onderwerpen die regelmatig terugkeren in het interview dat in drie video’s is opgeknipt. Een daarvan is de dood, een andere is vrijheid en natuurlijk hun geloof in Jezus.

Dood

Ik vraag hen hoe ze tegen de Nederlanders van vandaag aankijken. De bange mensen. De mensen die zich perse willen laten vaccineren. De mondkapjes op straat en in het openbaar vervoer.

De mannen vinden dat onze medelanders een heleboel hebben verloren onder het mom van corona. “Al duizenden jaren gaan mensen dood en daar hebben we nog nooit een oplossing voor gevonden. De dood is er al zo lang we leven.”

Ik bespeur bij hen geen enkele angst zoals deze twee enthousiaste gelovige jonge jongens met baarden erbij zitten.

“Er zijn politici die zeggen jullie moeten allemaal binnen blijven, want boven de 65 jaar kan je misschien wel sterven. Luister eens, ieder mens kan sterven, al ben je nu een klein baby’tje of een volwassene.

We moeten nu onze vrijheid verkopen om in leven te blijven.

Ik zie het zo, als je geen vrijheid hebt dan leef je niet!”

Vrijheid

“Er zijn partijen met een C van christelijk, maar weinig belijden het geloof. Ze zien niet dat er voor een vrij Nederland gevochten wordt.

We kopen onze vrijheid terug voor een vaccin, wat ons zou moeten redden, maar wij geloven niet dat een vaccin ons gaat redden.”

En een vaccinatieplicht willen ze natuurlijk ook niet. Ze vinden dat onze vrijheid op dit moment wel erg veel kost.

“We herkennen ons niet meer in ons land. We zien dat ons land steeds meer afdrijft van waar we altijd voor hebben gestaan. Dus we willen dat het anders gaat.

Ze hebben om dat te bereiken een hele simpele oplossing:

“De maatregelen moeten van tafel, want het grootste probleem van de coronacrisis dat zijn de maatregelen.”

Geloof

“Het is echt geen naastenliefde wanneer je je opsluit in huis (vanwege corona). Naastenliefde is nog nooit zover weggeweest.”
Zij zien dit wanneer je bij je buurman op de koffie gaat en hem helpt als hij in nood zit, terwijl dit nu juist verboden wordt.

“De Christen Unie zegt dat als je je naasten lief hebt, je de kerk gesloten houdt!”
De mannen van Jezus Leeft! zouden juist de kerken oproepen om hun deuren te openen en alle mensen om hen heen te helpen.

“De enige zekerheid die mensen hebben is dat ze dood gaan. En daar vechten ze tegen, maar er is een oplossing: er is leven na de dood, want Jezus Leeft.

Mensen proberen zekerheid naar zich toe te trekken zodat ze niet sterven aan het coronavirus. Maar of ze nu sterven aan het virus of aan een auto-ongeluk, ze gaan toch in die auto zitten.
Ik heb even veel kans op corona.

Maar ik maak me er niet druk over, ik ben verzekerd dat ik een leven heb na dit leven.

“En sterven doen we allemaal, 10 op 10.”

 

Lijst 27 Jezus Leeft!

Deze partij is radicaal voor Jezus en spreekt zich ook luid en duidelijk uit tegen de politieke koers van Rutte. Ze doen mee in 16 van de 20 kiesdistricten.

Zij schrijven:”Jezus belooft een Nieuwe Hemel en een Nieuwe Aarde! Deze schepping wordt niet mooier door geld uit te geven aan Europese Unies “klimaatakkoorden”! Ook niet door de boeren weg te pesten van het platteland en daar vervolgens zoveel mogelijk huizen te bouwen!”

En over de vaccinatiedrang zeggen ze dat een vaccin ons land niet gaat redden, want alleen Jezus redt. “Laat niet langer toe dat honderden miljoenen worden uitgegeven aan vaccins die niet eens degelijk zijn getest. U bent toch zeker geen proefkonijn? Waarom moet u een mondkapje dragen dat niet werkt? Ooit was de VVD nog liberaal, waar is de vrijheid voor iedere Nederlander om zelf te beslissen over inentingen, samenkomen, mondkapjes of quarantaine?”

Link

Lijstaanvoerders:

Florens van der Spek
Maurits Jan Westhoven

 

 

Rob Vellekoop, 7 maart 2021

3 Comments

  1. Ben zelf overtuigd niet-gelovig maar heb vaker in mijn leven gelovigen ontmoet die “werk van hun geloof” maakten. Ik kon altijd prima met deze mensen (het waren vaak gereformeerden) door één deur en ik werd als andersdenkende ook gewoon door hen geaccepteerd. Vaak maken deze mensen keuzes in hun leven die ook steun moeten vinden in hun geweten en daar is moed voor nodig. Het is precies deze moed waaraan het zo verschrikkelijk ontbreekt in de corrupte en criminele shit-wereld waar we het maar mee moeten doen.

  2. ik geloof in hetzelfde als zij, met wat kleine nuances, en word helemaal blij van deze mensen. Ik ben anti-stemmen maar voor deze partij zou ik misschien wel een uitzondering maken. Maar ik woon niet meer in NEEderland en laat me ook nergens meer inschrijven. Wel zouden ze van Nederland weer een soevereine republiek moeten maken want dat is een absolute voorwaarde voor MENSwaardig leven voor iedereen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.