Audiokrant 40e editie met Brusselse toestanden, ommekeer in geld en een persoonlijke ontboezeming

Bijdrage van Niels Lunsing*

In deze editie van zijn Audiokrant weet Niels me uit mijn tent te lokken, zeker omdat ik hierop niet bedacht was. Meestal behandelen we een actueel onderwerp, maar nu schakelde hij moeiteloos over op wat persoonlijker zaken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet eenvoudig vond dit soort zaken te delen in een audio-opname. Maar het is Niels toch gelukt me zover te krijgen. (RV)

In de veertigste editie praat ik met Rob Vellekoop van DLMPlus, Veerle Coulembier van RT Belgium & Tilasmi Frigge van De Ommekeer.

Dichten

Rob Vellekoop draait sinds deze week 10 jaar mee met zijn nieuwssite DLMPlus en dat is een prestatie van formaat. Ik ga met Rob in gesprek over zijn drijfveer om bijna dagelijks artikelen te schrijven voor zijn pagina. De corruptie, het onrecht en eigenlijk alles wat er niet klopt in de samenleving is voor Rob reden genoeg om door te gaan met zijn veelgelezen artikelen. Later in het gesprek kom ik ook even in aanraking met een andere kant van Rob: dichten. Een tienjarig jubileum is niet niks en geheel in stijl sluit Rob ons gesprek af met een pakkend gedicht, toegespitst op deze ingewikkelde tijd.

Brussel

Veerle Coulembier is in België veelvuldig aanwezig bij demonstraties en praat ons bij in De Audiokrant.
Op 29 mei jl. werd er in Brussel (Ter Kamerenbos) een demonstratie gehouden. Een wandeling werd georganiseerd, speciaal voor alle Europeanen (European United) die willen demonstreren voor de vrijheid.
Uit Nederland waren jurist Jeroen Pols en Willem Engel (Viruswaarheid) aanwezig om te spreken. Er werd een wandeling georganiseerd die zonder problemen is verlopen. Toch wist Veerle ons te vertellen dat er sprake was van buitensporig politiegeweld tegen een demonstrant. De beelden zijn nog te zien op de Facebookpagina van RTBenelux.
Veerle raadt iedereen aan om de beelden niet te kijken voor het slapengaan. We zijn dus gewaarschuwd!

Geld

Tilasmi Frigge is altijd op zoek naar dingen die niet gebeuren maar volgens hem wel moeten gebeuren. Hij heeft een netwerkbijeenkomst gepland voor de kopstukken van de alternatieve media om elkaar persoonlijk te leren kennen. Hij wil een informele setting creëren met muziek, een hapje en een drankje waarin alle kopstukken van de alternatieve media met elkaar in gesprek gaan. Het doel van de avond is een betere samenwerking. We praten verder over een rentevrij geldsysteem waar Tilasmi één van de ontwerpers heeft ontmoet. Hij is benaderd om mee te werken om een nieuw geldsysteem te ontwikkelen. In De Audiokrant geeft Tilasmi zijn visie op een nieuw geldsysteem waarin chartaal en digitaal geld naast elkaar kan bestaan.

 

2 Comments

  1. Hele goede uitzending. Rob en Tilasmi ken ik. Ik word erg blij van deze mensen en van jou, Niels, natuurlijk ook. Jullie houden wat mij betreft de moed erin. Want ook hier in Portugal is het moeilijk als je een afwijkende mening hebt. GA DOOR alsjeblieft.

  2. Dank voor je reactie Jeanine. We gaan zeker door met ons werk!
    Sterkte daar in Portugal!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.