Hart voor onze Kinderen op 26 juni Gent

In Gent wordt op 26 juni de derde manifestatie gehouden voor de rechten van het kind. De initiatiefnemers willen meer voor de kinderen betekenen omdat zij te weinig aandacht krijgen in deze moeilijke tijden.

Inspiratie

Hart voor onze Kinderen is geïnspireerd op een manifest voor de rechten van het kind in Nederland (https://www.facebook.com/derechtenvanhetkind), maar ook op andere samenkomsten voor vrijheid, zoals vrouwen voor vrijheid, hart voor vrijheid in den Haag.
De actie is een onafhankelijk initiatief, gestart door bezorgde mensen zonder binding met een politieke partij of andere organisatie.

Zij willen een warm hart toedragen aan alle kinderen en jongeren door middel van dergelijke acties vragen ze aandacht, creëren bewustwording en verbinden zich met elkaar verbinden voor de Kinderen.

Kinderen

Onze kinderen, zegt de organisatie, hebben het zwaar. Daarvoor komen ze met een groot aantal voorbeelden. Er zijn nogal wat kinderen die mentaal of fysiek nadelen ondervinden van de maatregelen.

Kinderen vanaf 12 jaar moeten al sinds september elke dag veel regels volgen, zij kunnen ernstige fysieke klachten krijgen door het dragen van een mondmasker.

Kinderen in armoede komen door de beperkingen van het voorbije jaar zich in een nog slechtere situatie. Door de maatregelen thuis kunnen zij meer last hebben van seksueel, mentaal of fysiek misbruik.

Bij hen met een beperking kan een mondmasker  zelfs een trauma veroorzaken. Denk aan kinderen met autisme die problemen ondervinden, met vooruitstekende tanden, of die doof zijn en niet meer kunnen communiceren.

In België moeten kinderen in het 5e en en 6e leerjaar (groepen 7 en 8) verplicht door de overheid een mondkap dragen, elke dag en die zich daar niet goed bij voelen. Daarnaast zijn er veel kinderen bang door het mondslabbetje en de maatregelen of wordt hen een schuldgevoel aangepraat!

Er zijn kinderen die met mentale problemen het leven niet meer zien zitten, of worstelen met zelfmoordgedachten of zelfmoord hebben gepleegd.

Liefdevol

Zij stellen dat de kinderen allemaal dezelfde regels moeten volgen, terwijl elk kind juist uniek is en elk zijn eigen gevoeligheden en grenzen heeft.

Hart voor onze Kinderen vindt dat elk kind uniek is en dat ieder kind speciaal is op zijn of haar manier. Elk kind is belangrijk en zij willen een liefdevol en warm hart toedragen aan alle kinderen.

Manifestatie op 26 juni

Op 26 juni houden ze een derde actie voor onze kinderen.

Nederland en België zijn opnieuw vertegenwoordigd door sprekers die iets voor de kinderen willen betekenen.

Presentatie is deze keer verzorgd door Veerle Malschaert.

Josje Huisman, Paul Codde en heel wat initiatieven komen spreken. Ook twee tieners zijn weer van de partij.

De FBlink naar de actie: https://www.facebook.com/events/2593692517603769?ref=newsfeed

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.