Op reis (2) met een rugzak vol zelfvertrouwen maar zonder illusies

Beste geïnteresseerde in de reis naar Wappieland, voordat we op weg gaan moeten we kijken of onze uitrusting op orde is. Onze rugzak moeten we controleren op voldoende zelfvertrouwen. Daarnaast moeten we echt geen aangeleerde illusies meenemen, want dan komen we zelfs niet in de buurt van onze bestemming. Laten we het even samen doornemen.

Zelfvertrouwen

Laat ik er niet omheen draaien, als je niet accepteert dat mensen gevaccineerd worden of dat het leven van miljoenen zo niet miljarden daardoor op het spel staat, dan kunnen we niet op reis. Je zult deze ellendige situatie moeten accepteren. Concreet betekent dit dat je hierover niet meer boos of verdrietig bent. Je legt je erbij neer.
(ik zeg dus niet dat je het met de situatie eens moet zijn, want dat is iets heel anders!)

Want zolang je dit namelijk niet aanvaardt kan je niet verder. Je zit dan vast, je zit feitelijk verstrikt in het web. Voor een deel heb je dan jezelf namelijk afgesloten. Je bent uit evenwicht, niet meer in balans. Je emoties hebben het roer overgenomen van je verstand. Jouw emoties rondom dit hele gebeuren vertroebelen dan je kijk op de zaak en zorgen dat je niet meer volledig in je kracht staat.

Pas wanneer je zonder angst, boosheid of verdriet de coronacrisis (of welke situatie dan ook) kunt accepteren, dan ben je in evenwicht en kan je met zelfvertrouwen verder. Dat is onze basis om op reis te gaan, voorbij de grenzen van het ‘normale kunnen’.

Dankzij opvoeding en scholing is ons geleerd wat wij allemaal niet kunnen. De vele gevoeligheden die ieder mens bezit zijn voor ons verzwegen of gepresenteerd als abnormaal of paranormaal. Terwijl het net andersom is. Het is normaal dat een mens over telepathische ‘gaven’ beschikt, helderziend, -horend en – voelend is. Ja, ook zichzelf kan genezen. Eigenlijk is er geen grens aan ons kunnen, omdat er geen grens bestaat aan ons voorstellingsvermogen!

Illusies

We zijn echter zodanig geprogrammeerd en met dagelijkse beslommeringen afgeleid dat we slechts bij toeval een van deze menselijke wonderen tegenkomen. Om ieder mens af te houden van deze waanzinnige potentie aan mogelijkheden leven we in een wereld die bij elkaar wordt gehouden door illusies.

Elk van deze illusies beperkt de mens in zijn verbeeldings- en scheppingskracht. In mijn boek Nieuwe Tao noem ik er twintig. Dat zijn dus 20 grenzen, 20 prikkeldraadversperringen.

Op ontdekkingsreis naar Wappieland moeten we deze illusies herkennen en vooral niet meenemen, anders komen we er niet.

Samenvattend

Dus ieder van ons heeft nodig in zijn rugzak voor onderweg, evenwicht of balans. Je kunt dit zelfvertrouwen noemen. Dat betekent dat we ons niet laten leiden door boosheid, verdriet of angst.

En daarnaast laten we de aangeleerde illusies achter, want die beperken ons in ons doen en laten.

De volgende keer wandelen we eerst nog door Nederland. Tijdens dat stukje van de reis doen we oefeningen in zelfvertrouwen en in het ontmaskeren van de illusies. Dus maak je vooral geen zorgen over je rugzak, zeker als je denkt dat die nog niet helemaal in orde is. Samen maken we hem gewoon klaar. Tot over een paar dagen.

Serie

In deze serie artikelen beschrijf ik een denkbeeldige reis naar Wappieland. Voor mij is dat een metafoor voor de lange mars  naar een breder bewustzijn.
Op de Telegramgroep Wappieland nodig ik mensen uit hun positieve berichten hierover met anderen te delen.
Link naar Telegramgroep

 

Rob Vellekoop, 19 juni 2021

 

2 Comments

 1. Voor het vullen van de geestelijke rugzak
  en de ouders die de traumatisering en indoctrinatie van hun kinderen spuugzat zijn,
  en het verband met de machthebbers (0.1% van de 1% van Global Wealth, in dit land
  dus het Koningshuis) willen weten,
  neem kennis van de volgende documentaire van Noam Chomsky:

  de bestandsnaam is:
  Requiem.For.The.American.Dream.2015.1080p.BluRay.x265-RARBG
  de torrent kunt u zelf vinden, rechtermuisklik voor de ondertiteling.

  Voor het volk met een open mind en hart dat geen tijd heeft om te lezen, maar wel op zoek is naar verduidelijking over “hoe de wereld werkt” neem kennis van de volgende documentaire:
  van David Icke:

  de bestandsnaam is:
  Renegade.The.Life.Story.of.David.Icke.2019.1080p.WEB.h264-KOMPOST
  de torrent kunt u zelf vinden, rechtermuisklik voor de ondertiteling.

  De sleutel naar verlichting betekent wel dat u zich dient te onttrekken van alle vormen
  van staatspropaganda en haar indoctrinatie, dus geen televisie, kranten en magazines.
  Er zijn genoeg alternatieven voor entertainment en alles is te vinden op het internet,
  niets is meer verhuld, onderzoek en leer weer zelf denken.

  The Truth Will Set You Free

 2. Het geeft een heerlijke rust als ik niet hoef te oordelen over wat anderen doen of vinden. Helaas lukt het me nog niet altijd, maar ik ben op weg. Ik heb mezelf geen doel gesteld: ik wil tevreden zijn met het onderweg zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.