Van Zanen uitgenodigd bij Herdenking van Slag op Malieveld

Deze brief laat haarfijn zien wat zich achter de schermen van de onderhandelingen tussen initiatiefnemers en overheid afspeelt om een manifestatie te organiseren in Den Haag. We laten Mordechai Krispijn, de briefschrijver, aan het woord. In een niet mis te verstane tekst legt hij uit wat voorafging aan de Herdenking ….. die zondag 20 juni gehouden wordt.

Beste heer Van Zanen, burgemeester van Den Haag,

Gisteren wees u nog ons verzoek af om een stukje door Den Haag te wandelen zondag 20 juni aanstaande. Dit ter herdenking van onze demonstratie op 21 juni vorig jaar. Wel kunnen wij samenkomen op de Koekamp. Reden: de volksgezondheid.

Ik vertelde uw medewerker dat er in Apeldoorn, Amsterdam en inmiddels ook veel andere steden gewoon gewandeld mag worden door demonstranten en dat dit inmiddels geweldig wordt gefaciliteerd door de politie.

Uw goed geïnstrueerde medewerkster hield voet bij stuk en liet mij weten dat u dit soort ‘dynamische demonstraties’ heeft verboden.

Maar waarom dan?

Is er misschien een Haagse variant van het Coronavirus? En is die Haagse variant misschien veel sluwer, gemener en doorwiekster dan die variant in die andere steden? Ik snapte het oprecht niet.
“Het allerbelangrijkste is dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Ook als er niet wordt gewandeld”, werd mij verteld.

Wow, duidelijke taal. U meent het echt.

Ik verwees ook nog naar het gelijkheidsbeginsel wat in Nederland altijd een groot goed was. Want als het in Apeldoorn, Amsterdam en andere steden wel kan, waarom dan niet in ons mooie Den Haag? Maar ook daarvan wist uw medewerker mij te vertellen dat u, mijnheer Van Zanen, uw eigen beleid hierin bepaalt. En dat u een eigen beleid erop nahoudt is wel gebleken.

Donderdagavond was u de gastheer voor onze Koning Willem Alexander. Die bezocht mijn oude wijk Transvaal waarbij de Marktweg in Den Haag als mooiste Oranjestraat van Nederland werd verkozen.

Laat ik voorop stellen dat ik het een geweldige actie vind en dat ik blij ben dat ook onze Koning duidelijk laat zien klaar te zijn met alle maatregelen. Geen mondkapje, geen 1,5 meter en zelfs een handje schudden hier en daar.
En toen kwam u zelf ook in beeld.

Nu had ik een angstige burgemeester verwacht op 1,5 meter van alles en iedereen. Maar nee hoor. Niets van dat alles. U legt ongevraagd uw hand op een schouder, komt gewoon dichtbij mensen en gaat zelfs op een groepsfoto. Samen met onze Koning heeft u laten zien dat ook u helemaal klaar bent met de maatregelen.

Ik wil u dan ook van harte uitnodigen om te komen spreken zondag 20 juni aanstaande op de Koekamp in Den Haag tussen 13 uur en 15 uur.
https://fb.me/e/1nMZtQMPZ

Naast sprekers als Anna Zeven, Bianca Wagt, Jeroen Pols, Willem Engel, Michel Reijinga, Dennis Spaanstra en vele anderen zal u zich helemaal thuis voelen.
Ook zij zijn, net als u, helemaal klaar met de maatregelen.

Verslag

Dit is een verslag van de gebeurtenissen die plaatsvonden op 21 juni 2020 en de aanleiding vormen voor deze herdenking.

Vreedzame vrijheidsdemo op vaderdag in Den Haag klinkend succes

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.