Op reis (3): hou op met rondjes draaien en vertrek nu eens naar Wappieland

De kracht van de verbeelding

Als je op pad wilt naar een alternatieve samenleving  (of naar een groter bewustzijn) moet je wel een keer vertrekken. Je kunt niet dralen en rondjes blijven rijden rondom je huis. Op reis gaan betekent je huis achterlaten en weggaan. Dat geldt ook voor onze denkbeeldige reis naar Wappieland: je moet het oude loslaten en dat blijkt in de praktijk verdraaid moeilijk te zijn. Ik geef een paar voorbeelden en vertel waardoor we volgens mij nog steeds niet echt onderweg zijn (zouden kunnen zijn).

Voorbeelden

Ik roep mensen op te stoppen met vechten tegen de machthebbers die de medische dictatuur aan het invoeren zijn en nu de teugels wat vieren. Het regime dat de mensen nu het idee geeft dat ze weer ‘normaal’ aan het leven zijn. Ik zie een hele vreemde beweging. Aan de ene kant zijn mensen bezig zich te organiseren in kleine groepjes door het land die elkaar ondersteunen, maar tegelijkertijd demonstreren ze tegen Rutte en zijn kompanen.

Waarom, vraag ik me af. Je hebt het druk genoeg met het opzetten van nieuwe structuren en toch blijf je ageren tegen een macht die je verfoeit. Ik vind dat een zinloze verspilling van energie. Bouwen aan een nieuwe samenleving vergt dat je de vorige loslaat. Ertegen vechten betekent dat je die rondjes om je huis aan het rijden bent en maar niet kunt beslissen om echt te vertrekken.

Veel Wappies blijven maar roeren in het vaccinatiegebeuren, hoe erg dit ook is. Ze zeggen dat je je medemens toch moet waarschuwen. Ja, daar ben ik het mee eens, maar na drie keer waarschuwen houdt het natuurlijk wel een keertje op. Als je maar door blijft gaan, moet je je toch eens achter het oor gaan krabben, waarom je rondjes blijft draaien.

Najaar

Een ander voorbeeld van het blijven dralen en niet in actie komen om de alternatieve samenleving te starten is alvast de scenario’s bedenken die het demissionaire kabinet of hun opvolgers zullen gaan uithalen in het najaar. Hiermee kom je niet alleen geen stap verder, maar je doet ongewild mee aan de angstcultuur die door de macht zo zorgvuldig in stand gehouden wordt. Met andere woorden met de angst die je signaleert bij de gevaccineerden (nu even wat minder door de tijdelijke versoepeling), besmet je ook de Wappies. Dus de hypnose waar het andere deel van de bevolking in leeft, kopieer je ongewild.

Hou daar toch eens mee op. Kom uit de startblokken en creëer die nieuwe wereld. Er zijn boeken genoeg over geschreven, er is creativiteit en verbeeldingskracht voldoende bij de mens aanwezig om verder te gaan en vooral afscheid te nemen en naar Wappieland te gaan.

Zie je wat ik bedoel? Ook de Wappies worden tegen gehouden door een onzichtbare hand. De meesten blijven demonstreren, alsof de boodschap inmiddels niet duidelijk is dat zij het oneens zijn met het kabinet en hun duistere plannen. Daarom stop ik met het weergeven van een lijst met protestmarsen en aanverwanten. Leuk en heel erg troostend voor de deelnemers, maar wordt het niet eens tijd om je te richten op een alternatief?

Verklaring

Nu komt het moeilijkste deel van mijn verhaal. Ik wil de protesterende en waarschuwende Wappies een verklaring geven voor hun gedrag. En ik kan je nu al vertellen dat deze verklaring door de meesten zal worden ontkend, wat heel logisch is.

Let op.

Wanneer je als mens niet vooruit komt, dus op reis wilt gaan en desondanks niet verder komt dan rondjes rijden rond je huis dan houd je je zelf tegen. Je wilt een nieuwe samenleving, maar gaat scenario’s zitten bedenken voor het najaar. Eigenlijk blijf je steken. Daarvoor is geen rationele verklaring. Niemand houd je tegen om aan de slag te gaan en toch richt je je aandacht op iets anders.

Als er geen rationele grond is dan moet er een emotionele zijn die je stopt. Wat dacht je van angst? Zou het kunnen zijn dat je bang bent en daarom niet uit de startblokken komt? Ben je zo bang voor wat er misschien komen gaat, zodat je niet gaat bouwen, maar je blijft verzetten?

Zie je wat ik bedoel? Angst verlamt. Het laat je rondjes draaien. Je talmt, maar komt niet echt in actie. Je gaat niet op reis naar Wappieland, je blijft steken in goede bedoelingen en intenties. Je houdt jezelf vast aan wat er is: de dictatuur van de medische wereld, de vaccinaties waartegen je het opneemt, de vrijheid die je verdedigt door tegen Rutte te demonstreren.

Angst

Ja, dat is een harde noot om te kraken. Ik beweer dat alle mensen die boos blijven kijken naar de misstappen van de machthebbers, hoe kwalijk ook, net zo gehypnotiseerd zijn als de mensen die zich hebben laten vaccineren! Je bent in dezelfde val van angst gestapt. Je gaat zelfs mee in de angst, terwijl je deze zegt te bestrijden!

Bangheid en boosheid zijn negatieve emoties, als deze de overhand hebben doen ze rare dingen met mensen. Dat is wat we iedere dag zien en signaleren op Facebook, wanneer we het zoveelste slachtoffer van vaccinaties doorgeven. Of wanneer we De Jonge weer betrappen op een van zijn zijn medische misstappen. We blijven elkaar al maandenlang dezelfde dingen vertellen: vaccinaties zijn slecht, de machthebbers willen genocide. Eindeloos blijven we maar kringetjes draaien achter ons toetsenbord.

Daarmee houden we ook bij elkaar de angst voor de dictatuur in leven! Daarom is Facebook zo’n machtig middel. Het lijkt een hulpmiddel om elkaar te informeren, maar is een instrument om de macht verder in de samenleving te injecteren. En de FB-ers doen er aan mee!

Oproep

Waarom zijn we niet eindeloos bezig met het uitrollen van een alternatieve samenleving? Waarom schrijven we daarover geen berichten (of in ieder geval bijna niet)? Hou toch op met het aanvallen van de macht. Het is volkomen zinloos. Het verzwakt jou zelfs (je stimuleert angst) en versterkt hen daarmee.

Ik stel het volgende pad voor. Breek de illusies een voor een af die ons binden aan de kille maatschappij en zet er nieuwe voor in de plaats. Op deze manier wordt de basis van de nieuwe samenleving zelfvertrouwen in plaats van vertrouwen in de macht en autoriteiten die we ons laten leiden. Ik heb dat beschreven in mijn boek ‘Nieuwe Tao” en ga de volgende keer dit illusie voor illusie met je doornemen. Dat beloof ik.

Laten we al onze creativiteit gaan inzetten op Facebook, Twitter, Instagram en weet ik wat voor platforms er nog meer zijn. Gebruik deze platforms nu eens niet om angst verder te verspreiden, maar om samen te bouwen aan een nieuwe wereld. Kom op met je ideeën daarover. Laten we daarover discussiëren en ondertussen in actie schieten!

Serie

In deze serie artikelen beschrijf ik een denkbeeldige reis naar Wappieland. Voor mij is dat een metafoor voor de lange mars  naar een breder bewustzijn.
Op de Telegramgroep Wappieland nodig ik mensen uit hun positieve berichten hierover met anderen te delen.
Link naar Telegramgroep

Rob Vellekoop, 27 juni 2021

 

7 Comments

  1. Ik weet niet hoe telegram werkt
    Ik heb me wel aangemeld en ben ingeschreven

  2. Ken je mensen die al op telegram zitten? Geef hen jouw naam die je op Telegram hebt en vraag hen jou een bericht te sturen of een link voor een groep die interessant voor je is. Zo kom je stap voor stap verder.

  3. Goed geschreven Rob, heel herkenbaar. Mijn gezin en ik hebben twee jaar geleden de knoop doorgehakt om onze droom te volgen. Dat betekende afscheid van het voor ons bekende, vertrouwde, etc. Ik heb door de hele ervaring geleerd dat dromen 1 ding is, maar doen iets heel anders. Veel mensen dromen, weinig mensen doen, ik denk vanwege de angst voor het onbekende. Tegenover angst staat liefde, laten we dat inderdaad oppakken in “Wappieland”

  4. Ik herken wat je schrijft, maar wil graag wat nuancering toevoegen. Veel mensen die zich aansluiten bij demonstraties doen dit niet uit woede, maar om zichtbaar te zijn voor anderen. Hoe groter de groep die demonstreert, hoe groter de kans dat andere mensen willen weten wat die wappies nu eigenlijk drijft en wat zij denken, waar zij hun kennis vandaan halen. Het kan anderen tot nieuwsgierigheid bewegen. Het proces van wakker worden kan opeens een boost krijgen als er een keer tienduizenden mensen in Nederland staan te demonstreren. Het is niet voor niets dat het mainstream nieuws het aantal demonstranten naar beneden bijstelt, soms zelfs met een factor 100 of 1000! Veel mensen demonstreren dus niet vanuit woede, maar vanuit wijsheid en liefde, getuige ook de vele gele paraplu’s. Ze reiken anderen de hand en worden zelf gevoed met hoop en vertrouwen door onder gelijkgestemden te zijn. Misschien kan dit een reden voor je zijn om de agenda met demonstraties opnieuw te plaatsen? Alleen als dat voor jou klopt.

  5. Een herkenbaar verhaal Rob. Het gaat naar mijn gevoel ook om een innerlijke kracht en motivatie om patronen te doorbreken. De beperking is niet alleen angst. Ik zie ook gebrek aan werkelijke motivatie. Verder ontbreekt het mensen aan concrete vaardigheden, die relevant zijn in een startende maatschappij. De afgelopen 15 jaar heb ik met meer dan honderd mensen gesproken, die allemaal de intentie hadden om af te koppelen van de moderne maatschappij. Van al deze mensen heb ik nooit meer iets gehoord. In Frankrijk zelf is heel veel aan het bewegen en er komen iedere week nieuwe bewoners naar de Regio waar ik woon. Dit zijn geen nederlanders. Nederland is onder een soort hypnose. Men is druk met crypto en florijnen. Ik organiseer en vakantie buiten kaders 6-11 september. Zonder mobiel. Over het doorbreken van patronen gesproken.

  6. Ook ik heb tot vandaag me zondig gemaakt en vandaag het besluit genomen te kappen met Facebook. Stront- en strontziek word je ervan. Nou is het toch al debiel dat je stikt van de vrienden op FB, nou ik heb ze zoals verwacht echt leren kennen. Voorheen gaf ik wat hintjes daar wat vaccinatie kan doen etc. Zoals Eric Clapton die opeens zat te beven en niet meer gitaar kan spelen. Nou, nou, de ene sneer na de andere. Zoiets als, ja dat krijg je als je in de jaren 70 je vol hebt gesnoven met coke. Vandaag pakte ik de heftige poster Pfizer “Macht Frei”. Roetsss de helft van mijn zogenaamde vrienden verdwenen. Ik moest anderzijds wel hartelijk lachen, maar mensen die ik ook persoonlijk ken werden zomaar pissig op me. Hoe ik het durfde om de Joden erbij te betrekken (overigens die zaten niet alleen in de kampen- uiteraard wel zwaarder getroffen). Mijn verweer was natuurlijk hopeloos. Hoe goed je argumenten ook zijn, er komt komt gewoon niets meer binnen de gevaccineerden. Dus vandaag gekapt met dat kleine beetje protest van mij. Hoera eindelijk. Stja wel wat “echte” vrienden kwijt maar goed. Maar wat NU ? Ik wil best naar Wappieland en ik wil best een nieuwe maatschappij. Okee stilzitten is geen optie, maar nu ben ik al wat slechter ter been en door de leeftijd minder slagkrachtig geworden, dus zie ik mij geen boomhut bouwen in de Veluwe. Hoe zijn de gedachten om een nieuwe maatschappij op te bouwen. Ruilhandel wordt ook moeilijk als geen beroep meer kan uitoefenen. Zijn hier al andere ideeën over? Met gemeende groet !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.