“Stop met de ego-strijd”

123rf - tree of life

Bericht van Eveline van Dongen (van FB)*

Ook Eveline roept op om niet te blijven steken in oude systemen, maar de oude ego-strijd los te laten en verder te gaan op het pad naar een groter bewustzijn.

Na bijna 1,5 jaar lijken velen, zoals zij dit zelf noemen, “het wakker schreeuwen van de schapen” nog niet zat.

Demonstraties worden met veel fanatisme af gegaan, met veel strijdlust gaat men de barricade op en tot diep in de nacht spuwt men op diverse kanalen op Social Media en in verschillende appgroepen op Telegram en Signal de verongelijktheid over de bizarre situatie en de dreigende dictatoriale wereldorde.

🌿

Zonder in te gaan op wat nu waar is, verbaas ik me er vooral over dat deze groep ondertussen niet zelf net zo murw, lamgeslagen en doodmoe is als hun medemens die zij pretenderen te willen redden.

Continu aan staan is namelijk zeer slecht voor je gezondheid. Het leidt tot stress, burnouts en kan zelfs dodelijk zijn.

Continu vuur spuwen zorgt ervoor dat je opbrandt. Een sterk expressief, uitgaande energie moet ergens vandaan komen en heeft voeding nodig om te blijven vlammen.

Er wordt verwezen naar het rechtvaardigheidsgevoel, een innerlijke drive om de wereld te redden en het in elk geval willen beschermen van de kinderen.

Je kunt echter pas voor je kinderen gaan staan, als je eerst voor jezelf staat. Net als dat je eerst je eigen zuurstofmasker op moet zetten bij een vliegtuigcrash, en kinderen bij overlijden van een dierbare pas in rouw gaan als de ouder de eerste rouw heeft gehad.

Daarom moet je dus eerst en vooral voor jezelf zorgen.

Niet alleen omdat kinderen zich veilig voelen als de ouder stabiel, veilig en adaptief is, maar vooral omdat de wereld er niets aan heeft als jij uitgeput op de bank ligt. Daar gaan dan al je idealen.

🌿

FlavioPasquino sprak afgelopen zaterdag bij Vrouwen Voor Vrijheid over de waakvlam. Een prachtige metafoor die ook dit stukje benadrukt. Brand vooral niet op. Zoek je balans en voed jezelf.

Daar zit echter nog een diepere laag achter.

Want vanuit welke bron spuw jij je vuur?

Naast het leven gevende en tegelijkertijd leven verwoestende vuur, heb je namelijk ook vals vuur. Vuur dat voortkomt uit onbalans, angst, emotie, niet-ondersteunende gedachten en negatieve overtuigingen. Vuur dat slechts gevoed wordt door wilskracht.

Men zegt vaak wel dat het vuur dat hen drijft voortkomt uit het hart, maar uit het hart stroomt slechts liefde, weten en wijsheid.

Het is dan ook het verschil dat zich nu toont tussen dit valse vuur en het echte vuur dat uit je hart stroomt en in je bekken zijn oorsprong vindt. Het vuur dat verbonden is met de oneindige bron en daardoor dus nooit kan opbranden.

Dit vuur hoeft niet in een waakvlam om te overleven, maar mag juist vol branden om het gewenste leven te creëren door het oude te verwoesten en de nieuwe basis vruchtbaar te maken.

🌿

Het is dit stuk waarin nu nog de groei zit die wij mogen doormaken.

Want de meesten zitten nog vast in het willen redden van de oude werkelijkheid, van oude systemen, door nieuwe leiders.

Daarnaast verkoopt emotie. Dus is het zoveel succesvoller om op de emotie in te spelen, dan om te verbinden vanuit liefde. Het eerste brengt instant bevrediging en erkenning door vele likes, het tweede vraagt om vertrouwen, standvastigheid en vooral veel zelfliefde en innerlijke balans.

Het lijkt ondertussen dan ook vooral een ego-ding te zijn geworden.

Het is de valstrik van het blinde geloof in het eigen gelijk en de eigen waarheid als zijnde het juiste pad om te volgen, en tegelijkertijd het eenheidsgevoel dat men ervaart door samen boos, gefrustreerd en verongelijkt te zijn inclusief de enorme aanhang en reacties die je daarop krijgt.

🌿

Je ziet dit in de twee tegenover elkaar staande groepen.

Men houdt vast aan het ego, terwijl de weg vooruit die van de ziel is.

Het is dan ook de verslaving aan deze ego-strijd die ervoor zorgt dat wat men de ander verwijt precies is wat men zelf doet.

Door te blijven hangen in de verongelijktheid en deze te voeden met de meest heftige, confronterende en angstaanjagende berichten, video’s en voorspellingen, neemt de polarisatie dan ook alleen maar toe.

Momenteel leven er twee groepen volledig in angst en staan zij vanuit die angst lijnrecht tegenover elkaar.

En laat dit nu precies de bedoeling zijn van de strijd om ons bewustzijn die gaande is.

🌿
Gelukkig is er ook een steeds grotere wordende groep die zich in het gouden midden bevindt.
Een groep die wil verzachten en verbinden. Die weten dat angst een slechte raadgever is en die willen bijdragen aan het verminderen van het collectief angstveld, zodat we samen vanuit liefde een mooiere, gezonde en harmonische wereld kunnen creëren.
Deze groep kijkt vooruit en ziet kansen voor een Great Reset, maar dan met als fundament een Great Awakening van ons ware potentieel.
Want dit potentieel, ons groeiende bewustzijn, de ontdekking van onze ware geschiedenis en van wie wij werkelijk zijn, dat is waar we nu als mensheid voor staan.
Linksom, dan wel rechtsom komt iedereen uiteindelijk op hetzelfde pad.
Niet alleen jij, niet alleen ik.
Maar wij samen.
In liefde.
🌿
Iedereen bewandelt op zijn eigen wijze, op zijn eigen moment, en op zijn eigen tempo het pad van ascensie.
Ons ware innerlijk vuur weet dit. Die maakt daarom eerst en vooral de weg vrij in onszelf, die verlicht onze innerlijke wereld, en verruimt ons bewustzijn.
Ze houdt in ons hart een plekje vrij voor de ander.
Zodat als hij er aan toe is, hij zich welkom voelt en zich bij jouw vuur kan verwarmen en jij met jouw licht zijn pad kan helpen verlichten.
En het voordeel is: dit vuur kan nooit worden geblust, het is hier om voor eeuwig te branden en andere zielen vanuit liefde te ondersteunen op hun pad naar de mooie toekomst die voor ons ligt.
Liefs,
🙏🌿✨❤️
Eveline

1 Comment

  1. Mooi geschreven, sloeg helemaal op mij…en ik zal rustiger worden….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.