Op pad naar hemel op aarde. Hoe pak je angst voor vaxx en onheil aan? (3)

Mentale fitness

Het wordt vaak te gemakkelijk gezegd, ook door mij, maak je los van de waan van deze tijd. Of wees niet bang. Ik heb daarom voor jou een techniek die je kunt inzetten om angst, maar ook boosheid tegen het systeem, te overwinnen.

Je hebt besloten je niet te laten vaccineren. Je wilt je niet meer door alle negativiteit die de zogenaamde gezondheidscrisis met zich meebrengt laten beïnvloeden. Daarom probeer je je leven weer op te pakken en door te gaan.

Ondertussen vullen de massamedia de atmosfeer met onheilsboodschappen (hun handelsmerk). Macron dreigt de hele bevolking te laten vaccineren. Het demissionaire kabinet wil iedereen laten testen en afhankelijk maken van de willekeurige PCR-testuitslagen.

Ondanks je vastberadenheid en je keuze om angst en vooral de overheid geen vat op je te laten krijgen heb je het moeilijk.

Hoe kan je jezelf verweren tegen deze negativiteit?

Probeer eens op de volgende manier naar jezelf te kijken. Daarbij is het moeilijk om zaken toe te geven aan jezelf die je liever niet toegeeft. De meeste mensen vinden angst en boosheid zwakte. Dat zien ze dus liever niet van zichzelf. In eerste instantie komt het aan op de herkenning van je eigen handelen.

Herkenning

Het kost iedereen moeite, maar zeker in deze periode is bijna iedereen bang. Of is deze angst verpakt als boosheid. Dat maakt op zich niet zoveel uit namelijk. Hoe je het ook wendt of keert je bent bang. Daar gaan we even vanuit. En laten we zeggen dat je als reactie op dit vervelende gevoel boos bent (in feite op jezelf!). Eigenlijk ben je razend. Je scheldt op de machthebbers of de elite, je bent prikkelbaar naar mensen in je omgeving. Je schrijft lelijke reacties op Facebook of je uit je negatieve emotie op een andere manier.

De kunst is dat je bereid bent om aan jezelf toe te geven dat je die negatieve emotie voelt. Vanaf dat moment is er niet alleen herkenning maar ook erkenning en daar kan je verder mee.

Acceptatie

Dit alles betekent dat je uit evenwicht bent. Het brengt je uit balans. Angst en boosheid over dit onheil versterkt je niet, maar haalt je in feite onderuit. En wat vervelender is, het voorkomt dat je optimaal je verstand gebruikt. Om evenwichtig en krachtig verder te kunnen gaan moet je van deze negatieve emoties afkomen.

Nadat je dit namelijk hebt aangepakt kom je tot acceptatie van de situatie. De boosheid en de angst verdwijnen. Daaraan kan je namelijk perfect herkennen in de toekomst als je weer een keer uit evenwicht mocht zijn. Nu zal je merken dat je opeens weer mogelijkheden ziet. De mist trekt op en je ziet de wereld weer op een andere manier.

Dit betekent dat je eigenlijk nu (pas) de mind control aanval via de massamedia hebt afgeslagen. Let op, het kan je in de toekomst weer treffen. Het kan gebeuren dat er iets nieuws gepresenteerd wordt of dezelfde narigheid, maar dan op een andere manier. Gelukkig kan je dan deze techniek bijvoorbeeld opnieuw gebruiken.

Techniek

Globaal zijn er twee manieren om je angst (of boosheid) te overwinnen. Dit kan op een rationele manier (cognitieve gedragstherapie) of op een emotionele manier.

De eerste helpt je in feite de angst weg te redeneren. Op de emotionele wijze zoek of roep je de negatieve emotie op en je bestrijdt hem met een techniek.

Zelf ben ik voorstander en al ruim 15 jaar gebruiker van de emotionele techniek. Veelvuldig heb ik hem ingezet in mijn praktijk voor therapie in België en ik heb deze beschreven in een Trainingsboek (Zelfvertrouwen). Ook in het e-boek ‘Maak jezelf bestand tegen mind control’ is hij terug te vinden. De geïnteresseerde lezer kan mij een verzoekje sturen en dan email ik het pdf-boek gratis toe.

Resumerend

Dus nog even samengevat.

 1. Herken je negatieve emotie (angst, boosheid, irritatie, wantrouwen) aan je gedrag
 2. Pas een techniek toe en overwin het
 3. Kom terug in evenwicht en hervind je kracht!

 

Rob Vellekoop, 17 juli 2021

27 Comments

 1. Dank je wel Rob
  Ik heb met genoegen naar je interview geluisterd bij de nieuwe tijd en jouw manier gehoord om negatieve reacties om te zetten en te transformeren

  Zou je mij het e-book “maak jezelf bestand tegen mindcontrol” willen toesturen?
  Heel erg bedankt alvast
  Hartelijke groeten van Joke

 2. Heel graag zou ik de techniek toegestuurd krijgen om mijn boosheid enz… te overwinnen. Heel erg bedankt alvast!

 3. Dit bericht komt voor mij precies op het juiste moment.Dank je wel!🙏❤ Ik voel heel veel boosheid! Herken wat er geschreven wordt!
  Ik zou heel graag het Pdf boek ontvangen.
  Weet niet of ik het op deze manier kan aangeven?

 4. Hoi Rob, je bent zo volwassen en rijp constructief. Ik ga deze medemens-bijdrage , die ik plaats binnen ‘ wat ik noem ‘ het counter epidemische , rond sturen !
  Mijn uitgangspunt voor het counter-epidemische , is, dat je bv deze door jou beschreven aanwending , even epidemisch kunt verspreiden als de minder gunstige varianten op alle gebieden !
  Hoe dan ook stuur je mij ook dit gratis aanbod ?! Opdat ik gratis om me heen alles er mee aan kan steken , met de in een ieder te triggeren immuniteit en waaruit het ontstaat en waarin het in een ieder gegeven is !
  Weer eens dank, Rob !

  Groet , Robert

  Gevierde groet, Robert Verhoeven

  P.S. Waarom steken Baudet , Elze van Hamelen , de kleine activiste Kriens en jij , de koppen niet eens bij elkaar? Alle 4 , volstrekt op jezelf staand , en op zich , geen van 4 elkaars bubbel, maar juist daarom zo van waarde om jullie continue afzonderlijke bijdragen , eens alles cirkels in overlap, bij elkaar te leggen .

 5. Hallo. Ik zou graag uw ebook “maak jezelf bestand tegen mind control” willen ontvangen.
  Ik vond bovenstaand stukje ontzettend interessant om te lezen.
  Dank u hiervoor.
  MVG, Irma Maaskant

 6. Beste Rob,

  Dank voor uw inspirerende artikelen .
  Ik ben geïnteresseerd in uw boek ” Maak jezelf bestand tegen mind control ”
  Wilt u mij dit toesturen?
  Mvg, Bernadette

 7. DE vaccers worden bang nu blijkt, dat het totaal 0=zero=niks aan immuniteit opbouwt, dan worden de antivaccers gauw nog als besmettelijk gevaar gezien.
  Weet je dat jullie een gevaar vormen voor de gevaccineerden?
  antwoord:
  Je kon je van tevoren eens goed overwegen om mee doen aan experimenten!

 8. ik wil
  ,het e-boek ‘Maak jezelf bestand tegen mind control’ graag ontvangen.

 9. Rob, het is heel herkenbaar wat je schrijft. Ik zou graag het pdf-boek ontvangen. Mag ik het ook weer verder doorsturen?

 10. @Robert Verhoeven,
  U schrijft dat de heer Baudet ‘volstrekt op zichzelf staat’, maar als een politicus zichzelf van de vrijheid bedient IN de Tweede Kamer om Klaus Schwab te bekritiseren, maar zijn partij er tegelijkertijd niet om maalt dat corona een A status verdient op de lijst van dodelijke ziektes, meen ik dat u daar best even aan mag gaan twijfelen.

 11. Beste Rob,

  Graag zou ik het e-boek ‘Maak jezelf bestand tegen mind control’ willen lezen.

  In afwachting op uw reactie.

  Groet,

  Liefde

 12. Goedenmorgen Rob
  Graag wilde ik het e-boek “Maak jezelf bestand tegen mind-control” van u ontvangen.
  Uw goede artikelen doen mij sterken in mijn overtuiging dat we compleet gehersenspoeld worden, blijkt een “makkie” te zijn voor veel burgers, jammer genoeg!
  Hartelijke groet,
  Agaath

 13. Dag Rob,

  Fijn om te lezen dat ook jouw nieuwsplatform nu de stap maakt om te focussen op de toekomst die we zelf samen ontwikkelen. Zeer benieuwd wat we nog allemaal gaan horen en leren via dlmplus.

  En ook ik ontvang graag jouw boek in pdf-vorm. Dank voor je aanbod en je nieuwsbrief. Elke week weer iets om me aan te laden 🙏❤️.

  Hartelijke groet,
  Margriet Metz

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.