Frankrijk krijgt geen verplichte vaxx – Europese kentering?

Vandaag heeft de pro-vaccinatiebeweging opnieuw een verlies moeten incasseren, nu het Franse parlement verplichte vaccinatie met grote meerderheid heeft afgewezen. Al eerder deze week moest de Spaanse regering diep in het stof over het bestaan van het virus. Er lijkt een kentering aan te komen.

Frankrijk

De Franse Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel van de socialisten “vaststelling vaccinatie verplicht tegen sars-cov-2” met grote meerderheid afgewezen. De leden verwierpen het voorstel met 262 voor en 64 tegen.

Dit wil echter niet zeggen dat de Franse regering geen groot voorstander is van het vaccin. Om de vaccinatiegraad te verhogen heeft de staatssecretaris Taquet van Gezondheid op aandrang van het parlement aangegeven meer aandacht te zullen gaan besteden aan de groepen in de samenleving die het verst van het zorgsysteem af staan.

De Franse overheid gaat ervan uit dat het vaccinatieniveau in Frankrijk lager is (er wordt niet gemeld hoeveel) dan de honderd procent van Spanje, Denemarken of Ierland.

Bron

Kentering

Ondanks grootspraak en dreigementen van Boris komt er geen vaccinatiepas in Groot-Brittannië. De Denen zeggen klaar te zijn met hun coronabeleid omdat ze vinden dat er voldoende mensen zijn ingeënt. Zweden deed al niet mee. In Italië is er een algemene staking uitgebroken tegen de coronapas. Spanje geeft toe dat het virus niet bestaat en ook Frankrijk zet een stap terug.

Is dit werkelijk de lang verwachte kentering of is dit het tot nu toe herkenbare beleid. Regeringen lekken dat zij steeds intensere maatregelen zullen nemen en doen dit vervolgens gedeeltelijk. Zij bouwen na een periode van verzwaring van de maatregelen een lichtere zogenaamde rustperiode in. En drijven vervolgens, via de massamedia, de virusangst weer op. Dat is het spel wat tot op heden is gespeeld.

Een ander aspect daarbij is wel dat mensen zelfs aan een vorm van angst, zoals de virusangst, gewend gaan raken en minder snel schrikreacties vertonen. Wanneer je als Nederlandse regering belooft dat een vaccin nodig is maar daarna de vrijheden terug zullen komen en je, zoals bij politici gebruikelijk, je vervolgens niet aan je woord houdt, groeit zelfs bij de meest getrouwe overheidsdienaar twijfel.

Dus het is de vraag of de regeringen met hun vaccin-speeltje niet uitgespeeld zijn.

Griep

Een opvallend verschijnsel doet zich ondertussen voor, namelijk dat de massamedia steeds meer aandacht vestigen op de seizoensgriep. Ook in Spanje, waar de mensen gevraagd zal worden hun mondkapjes op te houden om, je raadt het al, de seizoensgriep een halt toe te roepen! Ook zie je hier en daar al berichten om zeker een griepprik te gaan halen.

Werd vorig jaar op een bepaald moment in de statistieken de gewone of seizoensgriep niet meer genoemd, alsof deze niet meer bestond. Het omgekeerde lijkt nu aan de gang te gaan. Over corona wordt minder gesproken, maar des te meer leggen de massamedia de focus op de griep.

 

Rob Vellekoop, 14 oktober 2021

3 Comments

  1. Ondanks de slappelingen die deze zaak bezigen in Nederland zullen gelukkig wel deze koers ook moeten gaan varen!

  2. Altijd al geweten dat dat onmogelijk is..is tegen de menselijke rechten. Ze dreigen en dat is het. Neurenbergcode..Ze gaan zeker allemaal de bak in

  3. De bak in? Ik pleit voor tijdelijke en gerichte invloering van de doodstraf.
    Wanneer dit echeque voorbij is, en dat zal het, is het tijd om nu eens zorgvuldig alle rotte appelen uit de mand te verzamelen en dan weg ermee. Weg met dat tuig. Wat zal dit land en de rest van de wereld die naar ik hoop hetzelfde zal doen, ervan opknappen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.