“Ieder is in staat wereld te veranderen..dat is kracht die we hebben en niet zien”

Bericht naar de Nieuwe Wereld

Radio host en musicus Max Igan, die sinds kort is uitgeweken van Australië naar Mexico, vertelt het aangrijpende verhaal hoe hij activist is geworden. Het keerpunt in zijn leven komt wanneer hij alles kwijtraakt. Ondanks alles is hij verbluffend optimistisch.

Optimistisch

Max houdt er een heel optimistisch wereldbeeld op na, ondanks de ellende van deze tijd, die hij zeker niet ontkent. Hij vindt dat we worden geregeerd door criminelen en dat we dat nog accepteren ook. “We geloven op een bepaalde manier dat het onze leiders zijn, maar gelukkig kunnen we dit repareren… heel gemakkelijk als we wakker worden.”

Igan zegt dat het probleem is dat mensen niet bereid zijn om het kwaad te identificeren. Dat komt omdat ze alles in licht en liefde willen blijven zien. Je moet eerst het probleem zien. Vaak is de oplossing daarvan dan vanzelfsprekend. Wel vindt hij dat wanneer je het probleem ziet en niet benoemt, je een onderdeel van het probleem bent.

Krachtig

De mensen realiseren zich niet hoe machtig ze zijn. Alles wat er op de wereld is, komt voort uit de vonk van een idee in iemand’s hoofd, uit een enkel bewustzijn.

Iemand heeft een idee, gaat het uitvoeren en anderen doen mee. Dan wordt de vonk realiteit voor iedereen.

Dat is de kracht, die we hebben, maar die we niet zien, stelt Max.
We denken dat we slechts kleine mensen zijn.

Geruststellend:”Maar kleine mensen bestaan niet. We zijn allemaal gelijk, ongeacht functie, hoe je er uit ziet of hoe rijk je bent.”

Activisme

Igan vertelt dat ooit muziek zijn krachtbron was. Totdat zijn ex-vrouw zijn totale muziekcollectie afnam. Toen kon hij nergens meer naar toe als bron van kracht. Het enige dat hij toen nog had was zijn activisme. Dan realiseert hij zich dat zijn muziek zijn creatieve uitlaatklep is, maar tegelijkertijd ook een bubbel om geen aandacht te hoeven besteden, niet actief te hoeven zijn in de wereld om hem heen.

Het universum, zegt hij, nam hem alles af en liet hem geen andere mogelijkheid dan actief te worden en alles wat hij had geleerd te delen.

Ik leerde ook hoe ik buiten de maatschappij kan leven en te doen wat ik nu doe.

Cadeau

Dat zijn ex-vrouw zijn muziekcollectie stal en al zijn spullen, was het grootste cadeau dat hij kon krijgen. Daardoor verloor hij namelijk iedere band met materieel bezit.

Daardoor werd hij teruggeworpen op zichzelf:”Het enige dat overbleef was ikzelf.” “Ik kon van daaruit iedere kant op.” Hij had wel zelfmoordgedachten, maar koos er uiteindelijk voor om “een schijnend licht te worden en te delen wat ik weet, ongeacht de consequenties.”

“Ik probeer een betere weg te bieden, want ik zie een betere route waarover de mensheid zou kunnen gaan.”

Dakloos

Veertien jaar geleden woonde hij in een daklozenopvang. Hij maakte vloeren schoon om het verblijf te betalen. Dieper kon hij niet vallen. Desondanks voelde hij zich geweldig op dat punt, omdat hij een nieuwe start had. “Ik had niets meer.”

Alles wat je overkomt vertelt Igan, is onderdeel van je reis. “Het heeft allemaal te maken met spirituele groei. Het gaat erover jezelf te ontdekken. Alles wat met je gebeurt, komt met een reden. Het gaat erom wat je doet met deze informatie.”

Geloof in jezelf

Denk nooit dat je leven verloren is. Hoe diep je ook zit. Verlies nooit het geloof in jezelf!

“Jij kunt verandering bewerkstelligen. Alles wat we ervaren in de wereld komt van een idee, dat een vonk was in de geest van een enkel individu. JIJ kunt dat idee hebben, dat de wereld kan veranderen.

Doe jezelf niet tekort.”

Reis

Enkele jaren geleden beeldde Max Igan zich in hoe het zou voelen om radio host te zijn.
En zes weken later was hij radio host, terwijl hij er verder niets voor deed.

Geef aan mensen onvoorwaardelijk, raadt Max Igan aan. “Het universum heeft mij dit leven gegeven, het biedt me deze plaats en deze mogelijkheid om door te gaan deze boodschap te brengen.

Al deze energie komt vanuit je hart. Sinds ik zo handel wordt alles duidelijk. En mijn leven lijkt te werken.

Slechte dingen die mij overkomen, zijn slechts onderdeel van mijn reis, een nieuwe les om te leren.
Er is een reden dat het gebeurt, want uiteindelijk gaat het om innerlijke groei en dat gebeurt in deze ervaring.”

 

Rob Vellekoop, 13 november 2021

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.