Oostenrijk weer een stap fascistischer

Foto genomen tijdens demo tegen C.maatregelen, eind april 2020

De Oostenrijkse regering voert maandag de volgende uitsluiting in voor ongevaccineerden of onvoldoende gevaccineerden. Kanselier Alexander S.* is ontevreden over de hoogte van de vaccinatiegraad in zijn land.

Lockdown

Met ingang van maandag gaat de lockdown in voor ongevaccineerden of mensen die niet voldoende prikken hebben gehaald. Zij mogen hun woning 10 dagen lang niet verlaten tenzij ze een geldige reden hiervoor hebben. De cmaatregel geldt niet voor kinderen tot 12 jaar.

De regel treft twee miljoen Oostenrijkers. Zij moeten thuis blijven. Alleen beroepsmatig, voor een opleiding, om een arts te bezoeken of inkoop van levensmiddelen te doen mogen ze wel even weg.

Straf

Mensen die zich niet hebben laten vaccineren hebben een QR-code nodig om aan de slag te mogen. Hier geldt de zogenaamde 3G-regel. In het openbare leven zijn ze sowieso niet meer welkom. Sterker nog het is voor hen verboden zich hier te bevinden. Alleen mensen die voldoende zijn gevaccineerd of voldoende antistoffen hebben (2G) mogen zich vrij in het openbare leven begeven.

Degenen die de maatregel overtreden riskeren een boete van 1.450 euro.

De regering Alexander S. streeft een honderd procent vaccinatiegraad na.

Black Out

Het gerucht gaat dat de nijvere Oostenrijkers ook een complete black out van het energienet aan het voorbereiden zijn. Bewijzen hiervoor ontbreken voorlopig.

Wel is er een overheidssite die aangeeft op welke manier met een black out om te gaan, mocht deze zich onverhoopt voordoen. Ook voor Duitsland circuleert een dergelijk bericht.

*)Alexander Schallenberg (ÖVP)

 

Rob Vellekoop, 14 november 2021

3 Comments

  1. Wij wonen op slechts 30 km afstand van de Oostenrijkse grens. Er zijn in Oostenrijk veel grote demonstraties geweest in o.a. Wenen maar dat heeft tot dusver niets uitgehaald. Wij waren graag bij die demo’s geweest maar komen de grens niet over. Aan de Hongaarse kant van de grens hebben we nooit enig probleem gehad maar zo gauw je door niemandsland bent gereden naar de Oostenrijkse kant dan wordt het ineens heel grimmig en dreigend. Maar demonstreren heeft trouwens geen enkele zin gehad. Nergens. Dus als we niet eensgezind met knuppels en hooivorken (van mij mogen het ook vuurwapens zijn) naar de parlementsgebouwen optrekken dan gaat het licht toch echt langzaam uit. Dan wordt het donker voor een heel lange tijd. Kortom: we hebben de strijd van rijk tegen arm verloren. Met dank aan de diep onnozele corona-getuigen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.