Ineenstorting financiële systeem is al geoefend

Beeld 123rf - Gevangen in angst

Net zoals de c.pandemie werd gerepeteerd maanden voordat deze uitbrak, zo oefenden ook nu weer een aantal landen (inclusief Nederland) en officials eind december de wereldwijde ineenstorting van het financiële stelsel. Het is echter niet wat het lijkt, want er schuilt een verraderlijke suggestie achter.

Event 201

Het Amerikaanse Johns Hopkins Center for Health Security in samenwerking met het World Economic Forum en de Bill and Melinda Gates Foundation organiseerden dit event. De oefening van de uitbraak van de wereldwijde pandemie werd gehouden op 18 oktober 2019 in New York.  Twee maanden later brak Covid19 uit in China. De oefening werd gehouden om de gevolgen van een dergelijke ramp op sociaal en economisch gebied te kunnen beperken. De deelnemers waren afkomstig van multinationals, regeringen en de openbare gezondheidssector.

Collective strength

Ambtenaren uit Israël, VS, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Nederland en Thailand, kwamen samen met vertegenwoordigers van het International Monetary Fund, de World Bank en Bank of International Settlements. Voor tien dagen waren zij te gast op het Israëlische Ministerie van Financiën voor een ‘war game’ om de ineenstorting van het wereldwijde financiële systeem na te spelen. Let ook op de aanwezigheid van particuliere organisaties als IMF, Wereldbank en BIS.

Enkele van de voorgestelde beleidsoplossingen waren schuldterugbetaling, gecoördineerde banksluitingen en de ontkoppeling van de belangrijkste munten.

Volgens de massamedia ligt de nadruk van deze bijeenkomst op de veiligheid van het systeem en de mogelijkheid van cyberattacks.

Plaatsen we deze conferentie echter in het licht van de Great Reset, wat het WEF van Klaus Schwab graag ziet gebeuren, dan is het niet de bedoeling om een ineenstorting van het systeem te voorkomen maar juist te bevorderen. Op dezelfde manier als dat de covidaanpak eerder ziekte stimuleert, dan mensen beter maakt.

Great Reset

Volgens Ernst Wolff (zie The Great Reset is gedoemd te mislukken) is het werkelijke plan het ontmantelen van het actuele systeem ten gunste van de elite, het veroorzaken van maximale economische en sociale chaos en het oprichten van een nieuw financieel systeem zogenaamd om de mensheid te helpen. Hij legt uit dat dit niet anders kan omdat het systeem toch op instorten staat.

Om de boel te redden is gekozen voor een dubbele strategie. Aan de ene kant bereiden ze een nieuw systeem voor en tegelijkertijd maken ze gebruik van de eindfase van het doodverklaarde systeem, namelijk door de boel te plunderen. Dit laatste ervaren we, volgens Wolff, sinds maart 2020: de vooropgezette vernietiging van de mondiale economie met het uitdrukkelijke doel er zelf rijk van te worden.

Ondertussen weten we ook al hoe het nieuwe systeem eruit zal gaan zien. Het wordt namelijk een complete afschaffing van contant geld en van de banken in hun huidige vorm.
Ieder van ons zal nog slechts een rekening kunnen aanhouden, maar dat zal zijn bij de centrale bank.

Verraderlijke suggestie

Zowel Event 201 als Collective Strength zijn toneelstukjes van uitzonderlijke kwaliteit. Ze suggereren de achteloze lezer dat overheden en particuliere clubs scenario’s tijdens dit soort conferenties aan het bedenken zijn om naderend onheil te voorkomen. Aan de ene kant maakt het mensen angstig door met doemscenario’s te werken: de wereld kan ten onder gaan aan een pandemie of aan een financiële crash. Tegelijkertijd wekken ze het idee dat overheden er alles aan doen om dit te voorkomen, meestal moet de burger dan wel vrijheid inleveren om tot het gewenste resultaat te komen, dus voor meer veiligheid.

Deze conferenties suggereren eraan te werken de burger meer veiligheid te bieden, dus tegen een pandemie en tegen een crash of cyberaanval, terwijl het bij de argwanende kijker de angst oproept van wat zijn ze nu weer aan het bekokstoven.

De events zijn en blijven echter theatervoorstellingen. De plannen zijn al lang uitgedacht en worden nauwgezet uitgevoerd.

Rob Vellekoop, 13 januari 2022

5 Comments

  1. Het had fijn geweest als er ook een datum van “Event 201” in het artikel was vermeld. Want als dan 2 maanden later, zoals bij de Covid-19 uitbraak het geval was, de starttermijn is, dan kan men daar rekening mee houden, ik gok nu op 1 februari.
    Nou en dan voor straks, lang leve de ruilhandel!!!!

  2. Centrale Bank = Rothschild
    Het is heel bijzonder dat de Nederlandse politici zich zo laten misbruiken. Hoe worden ze gechanteerd? Hoe kunnen ze leven met zichzelf?

  3. Dat blijkt als je ziet in 2jaar corona de elite 2x rijker zijn geworden?
    Is dat niet ongenuanceerd schuiven mart geld?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.