DLM+ boekenselectie lente 2022

De lente is het teken van terugkerend leven na de doodse herfst en de kille winter. Het is de hoogste tijd het heft zelf in handen te nemen. Steeds meer mensen keren terug naar een leven dat zo zelfvoorzienend mogelijk is, leven met wat de natuur biedt. De rijkdom die je dan ontdekt is ongekend. Je kijk op de natuur verandert, maar ook die op de naar technologie snakkende mens. Ik zou zeggen verrijk je met de natuur om je heen, die erop gericht is om de mens te voeden, te ontspannen en te genezen.

Brood op de plank

Tja, zelf brood bakken lijkt misschien niet voor iedereen even aanlokkelijk, maar o wee als je je eigen desem hebt gemaakt en het warme brood ligt heerlijk geurend af te koelen in de keuken. Dan ben je eraan verknocht voordat je het weet.

Ik heb drie boeken over het bakken van brood verzameld, waarmee je een heel eind komt.

Broodbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto’s neemt Meester Boulanger en gepassioneerd broodbakker Hiljo Hillebrand je mee in de wereld van het brood. Alle belangrijke basistechnieken komen aan bod met daarnaast handige tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. Bijna 500 pagina’s over brood mag je met recht een broodbijbel noemen.

 • Meer dan 180 broodrecepten
 • heldere instructies
 • stap-voor-stapfoto’s
 • uitleg van bakbenodigdheden

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

Zuurdesembrood

Zuurdesembrood is gezond, smakelijk en licht verteerbaar. Het heeft vaak een voller aroma dan ‘normale’ broden, blijft langer vers en is heel divers in zijn toepassingen. Brood bakken met zuurdesem is net zo eenvoudig als het bakken van een ‘normaal’ brood en toch lijkt het voor de meeste mensen een groot mysterie te zijn. Het idee achter desem sprak mij meteen aan. Je maakt gebruik van de eigenschappen van het graan zelf om het te laten rijzen.

Zuurdesembrood is een nuttig en praktisch bakboek voor iedereen die zelf de kunst van het bakken met zuurdesem onder de knie wil krijgen. Het boek leert je hoe je een goed zuurdesemdeeg moet maken en hoe je het kunt ‘voeden’, geeft je advies over het bakken en tips voor de lekkerste broden, broodjes, pizza’s, stokbroden en crackers.

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

Brood uit eigen oven

De filosofie van Levine is dat de receptuur en werkwijze duidelijk moeten zijn. En dat is hij ook. Uitgebreid beschrijft de bakker hoe je te werk moet gaan. Zeker als je met bakken begint heb je hier een enorme steun aan. Het zijn immers de details die er toe doen.

Dus geen gedoe met kopjes, thee- en eetlepels, maar ingrediënten die in grammen worden aangegeven, zodat je ook makkelijk meer of minder kunt maken, recepten kunt uitrekenen en controleren en je eigen recepten kunt maken.

In dit boek wordt uitsluitend met ingrediënten gewerkt, die overal in Nederland verkrijgbaar zijn. Het bevat 50 recepten voor allerlei soorten brood: bruin, wit, spelt, hartig en zoet en ook kleine broodjes, stokbrood, feestbrood en gevlochten brood.

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

Groente, fruit en bessen

Ik zweer bij dit boek. Het beschrijft helder en eenvoudig hoe je het beste groente kunt kweken. Daar hou ik van.

Makkelijke moestuin 2.0

“Het boek dat je écht leert moestuinieren. Wil jij een moestuin maar ben je bang dat het je niet gaat lukken, of dat die niet bij je leven past? Snap ik. De meeste mensen doen er namelijk veeeel te moeilijk over. Hoi, ik ben Jelle. Ik kreeg al 10.000-den mensen aan de moestuin, en allemaal met succes. Met dit boek nodig ik je uit om je aan te sluiten bij die club: moestuinders die het slim, leuk én makkelijk aanpakken.”

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

Zaaiagenda

Het maken van een planning voor het zaaien, opkweken en uitplanten is een flinke klus. Dan is een Zaaiagenda wel een handig hulpmiddel.

Het boek geeft biologische en historische groenten en enkele meerjarige gewassen en veel voorkomende kruiden. In één oogopslag kan je de hele range aan zaai- en oogstmomenten zien.
Met een teeltplan, teeltwisseling en teeltgroepen – Ook de kiemgegevens, biologische en hybride beschikbaarheid, geschiktheid voor pot en bak, winterhardheid, daglengte- en temperatuurgegevens, enzovoort.

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

Permacultuur in je moestuin

Dit is het naslagwerk bij uitstek voor wie permacultuur wil toepassen in zijn moestuin.
In het eerste permacultuur moestuinboek geschikt voor het Nederlandse klimaat ‘Permacultuur in je moestuin’, ga je stap voor stap naar een moestuin geënt op permacultuurprincipes. Omdat iedere moestuinier een positieve bijdrage kan leveren aan het levensweb dat alles verbindt. Iedereen kan het toepassen in een achtertuin, een voortuin, op een dakterras en een balkon, op een schooltuin of in een buurtmoestuin.

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

Zelf zaden telen

We lopen weliswaar op de zaak vooruit, maar als je groentetuin eenmaal groeit en bloeit kan je er ook voor kiezen niet de groente maar het zaad te oogsten, zodat je ook op dat gebied zelfvoorzienend kunt worden.

Dit basisboek vertelt je de kunst van het zaden telen, schonen en bewaren van de meest voorkomende moestuingroentes. Daarmee kun je je eigen oogst opnieuw uitzaaien en zo, jaar na jaar, het wonder van de natuur ten volle beleven en volgen. Aan de orde komen o.a. een botanische en biologische introductie, het belang van bestuivers, zaadgoedmanipulatie en hybrides, isolatieafstanden en teeltplanning, benodigdheden, zaad schonen en bewaren.

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

Eetbare bomen en struiken

Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren. Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

Of waarom zou je geen eetbare bomen en struiken in je tuin zetten? Met dit boek weet je welke bomen en struiken daarvoor geschikt zijn. Daarna is het een kwestie van de natuur ingaan op het juiste moment en bijvoorbeeld takjes afsnijden van de struiken die jou straks een eetbaar maal kunnen verschaffen.

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

Eetbare planten en geneeskrachtige kruiden

Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan straks naar eetbare natuur in de vorm van allerlei planten. Het zal je verbazen hoeveel eetbare planten in onze natuur te vinden zijn. Dat je daarbij ook veel geneeskrachtige zult vinden is heel natuurlijk.

Het grote wildplukboek

Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het donkere bos naar de zilte kust en behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen.

Chefkok Jonnie Boer van De Librije weet hier wel raad mee. Hij beschrijft in duidelijke recepten hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in verrukkelijke siropen, jams, zouten, boters en nog meer lekkers.

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness

Eetbare wilde planten

Ga vol vertrouwen op ontdekkingstocht naar eetbare natuur die meestal nog geneeskrachtig is ook, en toch handzaam genoeg om onderweg mee te nemen. Het boek bevat de 200 belangrijkste veelvoorkomende eetbare wilde planten.

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness

Groot handboek geneeskrachtige planten

Deze geneeskrachtige plantenbijbel is uitgebreid, wetenschappelijk onderbouwd en rijkelijk geïllustreerd. Het is een zeer overzichtelijk naslagwerk. Het resultaat van meer dan 5 jaar intensief onderzoek. Eenmaal verslingerd aan planten en hun genezende werking dan kan dit boek je alleen maar enthousiaster maken.

Verkrijgbaar via de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness

3 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  Mens ga terug van waar je vandaan bet gekomen.Als je tenminste
  nog wat na wilt laten voor de komende generaties…anders zullen zei
  brandend aan ten onder gaan.
  Het kapitalisme cq hebberigheid en egoïsme heeft zich zelf de das om gedaan.
  Men is bijna allemaal buiten hun boekje gaan leven en eens houdt dat op.

  Ik dank U

 2. De BildeRberg-Groep Sloper
  De Sloper,

  Wat zou U doen als Duitsland racketsysteem zou plaatsen richting Nederland?

  Dat is nou het zelfde wat de USA/NATO ook heeft gedaan de afgelopen tig jaren aan de Russische grens….en Nederland doet er aan mee.
  Voor diegene die weten wat dit betekent…..de piramide met het oog….dat is en zijn de veroorzakers van al de ellende op deze planeet.

  Ik dank U netjes.

 3. De BildeRberg-Groep Sloper
  De Sloper,

  DE Europeanen laten zich gebruiken door de Amerikanen om hun doelen te kunnen verwezenlijken.
  Mocht Rusland een andere regering gaan krijgen die WEL VS gezind is..krijg je een oorlog met China,die aangevallen gaat worden aan twee kanten(oost flank en aan de west flank).
  Aleksej Navalny en dat knulletje wat uit het vliegtuig was gehaald die krijgen een wereldbeker van de EU,wat krijgt Julian Assange een uitlevering naar VS waar hij levenslang opgesloten gaat wordt in Guantanamo Bay!!!!!!

  Julian Assange die de oorlogsmisdaden en martel praktijken aan de kaak bracht van de VS en de westerse landen,is een …HELD!!….maar U weet het…het is in de doofpot beland…..maar jullie geweldige Mark Rutte gaat nu kijken of Rusland al oorlogsmisdaden heeft begaan om die zo te kunnen gaan berechten……en wel —-MARK RUTTE notabeen….die zijn eigen bevolking schoffeert….manipuleert en voor de gek houdt.

  Wat een fake wereld zijn we beland….de enne crisis na de andere crisis worden wij opgezadeld….en de gewone man is de l.l die mag DE rekening gaan betalen!!!

  IK dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.