De grootste misleidingen van de mensheid: maanlanding (deel 1)

Dit is een serie artikelen gewijd aan de grootste misleidingen van de mensheid van de afgelopen honderd jaar. We beginnen met de landingen op de maan. We vatten samen een unieke documentaire van Massimo Mazzucco uit 2019. Deze laat in 3,5 uur alle voor- en tegenargumenten zien van de maanlandingen door het Apollo ruimteprogramma, dat plaatsvond in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Dit is een samenvatting hiervan.

Achtergrond

De aftrap van het Apollo maanlandingsprogramma geeft president Kennedy in 1961 als hij bekend maakt dat de VS voor 1970 op de maan wil landen. Het is de tijd van de Koude Oorlog tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. In de wedloop met de Russen, slaagt de USSR er in als eerste een mens in een baan rond de aarde te brengen. Later lukt dit de Amerikanen ook.

Critici gaan ervan uit dat de VS in 1967 inzagen dat ze de maan niet konden bereiken en zouden daarom hebben gekozen voor fake-missies. Met een uitstekende simulator konden ze volledige maanreizen naspelen, waarbij de mensen achter de buis toch niet konden zien of het echt was.

In de zestiger jaren woedt er een race naar de maan tussen de grote mogendheden van die tijd, de VS en de USSR. Desondanks nodigt president Kennedy in 1963 de Russen uit om mee te doen aan hun maanlandingsprogramma en dit voor 1970 te realiseren. “We willen geen mensen naar de maan sturen zonder grondige voorbereiding.”, klonk het vanuit Moskou.

Apollo

Het Apollo programma loopt vanaf 1961 onder de verantwoordelijkheid van de National Aeronautics and Space Administration (NASA). Volgens Wikipedia lukt het de driekoppige bemanning van de Apollo 11 op 24 juli 1969 om veilig op de maan te landen en weer terug te keren naar de aarde. De bemanning bestaat uit Neil Armstrong, die de eerste mens is die op de maan stapt, Buzz Aldrin en Michael Collins.

Tijdens vijf missies landen astronauten op verschillende plaatsen op de maan. Het programma is gestopt in december 1972. 

Na vier en een half jaar geeft NASA toe dat er nog steeds belangrijke technische problemen op te lossen zijn. Het zijn er honderden. Er zijn problemen met mensen, onderdelen, uitrusting en procedures. Tijdens een test komen zelfs drie astronauten om het leven. Dit leidt ertoe dat de Apollo ruimtecapsule helemaal opnieuw ontworpen moet worden.

In maart 1967 verklaart de directeur van de NASA J. Webb tegenover een commissie van het congres:”Als het ons lukt eind 1969 zullen we erg veel geluk hebben.” Een jaar later neemt hij zelfs ontslag. NASA heeft ondertussen alle techniek ontwikkeld om een maanlanding te kunnen simuleren. Volgens het commentaar bij de beelden, hoeven ze alleen maar de beelden van de simulator te gebruiken om te doen alsof ze echt op de maan zijn geland.

Ze kunnen zich echter niet meer terugtrekken. De publieke opinie is bijna een decennium lang gek gemaakt met het ruimteprogramma. Het hele land is gefocust op de nieuwe frontier.

Onmogelijk

Toch is er een veelheid aan publicaties die aangeven dat het onmogelijk is voor de mens om op de maan te landen.

De bekendste criticus is Bill Kaysing. In zijn boek, We Never Went To The Moon, beweert de raket technicus dat het onmogelijk is.

Ook Ralph Rene geeft aan in zijn boek NASA Mooned America dat mensen er onmogelijk kunnen komen.

We zullen hieronder de redenen geven. Of je kunt ze zelf nalezen in de pdf’s.

Voorstanders

Natuurlijk zijn er ook voorstanders en verdedigers van de maanlandingen. Zij beroepen zich op verschillende stukken bewijsmateriaal dat de mensen daadwerkelijk op de maan zijn geweest.

Zo voeren zij aan dat als de maanlandingen werkelijk fake zouden zijn, de Russen daarmee naar buiten zouden zijn gekomen. Dit argument wordt redelijk simpel onderuit geschoffeld. De Russen voeren in die tijd gesprekken met de Amerikanen voor een gemeenschappelijk ruimteprogramma voor een shuttle die rond de aarde draait en niemand ter wereld zou toen de Russen hebben geloofd. Zij hadden in de ogen van de hele wereld de slag om de maan verloren.

Dan roepen de zogenaamde ‘debunkers’ dat van de 400.000 NASA werknemers bij bedrog toch minimaal iemand ermee naar buiten zou zijn gekomen. Het blijkt echter dat meer dan 20.000 verschillende bedrijven in de VS werkzaam zijn aan het Apollo-project, met elk hun eigen verantwoordelijkheid. Terwijl er eigenlijk maar een klein groepje topmanagers nodig is om de boel te faken.

Ook het argument van de mee naar de aarde gebrachte maanstenen is geen sterk argument. Op de Zuidpool blijken allerlei meteorieten (maanstenen) te zijn ingeslagen, waarnaar door een team van NASA 1 jaar voor de eerste maanlanding is gezocht.

Er zijn meer argumenten, die stuk voor stuk naar het rijk van de fabels gestuurd worden. Nog eentje dan. De landschappen van de maan die op filmbeelden staan, zouden te groot zijn om na te maken in een studio. Met de techniek van ‘front projection’ schijnt dit echter eenvoudig mogelijk te zijn.

Tegenstanders

Dan gaan we naar de bewijzen van de mensen die willen aantonen dat het hele maandlandingsprogramma gefaket is.

Als stevigste argument komt naar voren het probleem van de straling in de zogenaamde Van Allen Radiation Belts die zich rond de aarde bevinden. Dit op een afstand van 1.000 tot 25.000 mijl tussen de aarde en de maan. Deze zijn (zelfs met de huidige stand van de techniek) voor mensen ondoordringbaar wegens de dodelijke straling. Wel is het mogelijk rond de aarde te cirkelen binnen de 1000 mijl’s zone, de zogenaamde Low Orbit zone.

De enige mensen die tot nu toe deze gordels twee keer (zowel heen als terug) gepasseerd hebben, zouden de astronauten zijn van de apollovluchten. Van Allen ontdekt deze gordels al in 1959!

Het blijkt dat tot 1968 de wetenschappelijke stand de belts heel gevaarlijk vindt. Tijdens de Apollo missies van 1968 tot 1972 wordt hierover met geen woord meer gesproken. Terwijl ze tegenwoordig weer als gevaarlijk worden beschouwd. In 2015 verklaart NASA dan ook dat ze alleen in de ‘earth orbit’ kunnen vliegen in afwachting van nieuwe ontwikkelingen.

Landingsvaartuig

Nadat de Apollo aangekomen is in een baan om de maan, vervoeren zogenaamde Lunar Module (LM) de astronauten naar de oppervlakte van de maan en neemt hen na afloop van hun werkzaamheden op het oppervlak weer terug naar de Apollo-capsule.

Dit vaartuig kost naar het equivalent in 2016 meer dan 21 miljard dollar. Als je het apparaat echter nauwkeurig bekijkt lijkt het van plakband aan elkaar te hangen. Het lijkt onmogelijk dat dit vaartuig een dergelijke geavanceerde stunt, het landen en afzetten op de maan van twee mensen, hen weer terugvliegen naar de Apollo en hieraan vastkoppelen, heeft kunnen klaren.

Vlammen en documentatie

Dan is er de afwezigheid van vlammen bij het opstijgen van het maanvoertuig terug naar de Apollo’s 15, 16 en 17. Bij het testen van de gebruikte brandstof, het zogenaamde hypergolic fuel, wordt een vlam wel degelijk zichtbaar en ook op de maan zou dit zichtbaar moeten zijn geweest.

Een ander opzienbarend feit is dat alle documentatie van de Lunar Module is vernietigd omdat het te veel opslagruimte zou hebben ingenomen. Dat is bijzonder jammer omdat met de huidige technische kennis het apparaat uitvoerig getest had kunnen worden, zonder ermee te vliegen.

Het wordt nog vreemder te weten dat de magnetische tapes waarop de eerste stappen van de mens op de maan, namelijk die van Neil Armstrong, staan, spoorloos zijn. Volgens NASA bestaan de oorspronkelijke tapes niet meer. Kopieën bestaan echter nog wel.

Telecommunicatie

Nog een paar vervelende gegevens voor de gelovers van de maanlanding. Communicatie tussen de aarde, het hoofdkwartier van de NASA in Houston, en de maan doet er 1,2 seconde over. De aarde en de maan liggen op een afstand van 240.000 mijl van elkaar verwijderd. In allerlei filmpjes laat de docu zien dat soms het signaal veel sneller is dan 1,2 seconde of zelfs vele malen langer onderweg is.

Helaas roepen ook de life-uitzendingen vanaf de maan naar de televisieschermen op aarde vragen op.  Het schijnt onmogelijk te zijn vanaf bewegende zenders een signaal naar de aarde te kunnen sturen. Op de Rover, een maanwagen, staat zendapparatuur gemonteerd waarmee rechtstreeks beelden naar de aarde worden gestuurd. Regelmatig beweegt de maanwagen echter zonder dat het beeld onderbroken wordt. En dit schijnt praktisch onmogelijk te zijn. De minste afwijking in de hoek waarop de zender staat afgesteld richting aarde is al voldoende ervoor te zorgen dat het signaal de aarde nooit bereikt, maar er langs schiet.

Maanstof en metalen draden

Doordat vocht ontbreekt op de maan is het theoretisch onmogelijk dat maanstof blijft zitten, bijvoorbeeld in de vorm van een voetafdruk. Daarvoor moet het stof vochtig zijn. Toch zijn er foto’s van scherpe voetafdrukken van de astronauten te zien op de maan.

Ook is het niet mogelijk dat er stofwolken ontstaan op het maanoppervlak doordat er geen atmosfeer is en dus compleet vacuüm, maar desondanks zijn er op films wel degelijk stofwolken te zien!

Bij bestudering van de filmbeelden van de capriolen van de astronauten op de oppervlakte van de maan valt op dat het soms lijkt alsof de mannen omhoog getrokken worden of bewegingen maken die eenvoudigweg niet mogelijk zijn.

Natuurlijk is er een geringere zwaartekracht op de maan dan op aarde, maar hun bewegingen zijn daarmee niet te verklaren. Het lijkt er eerder op dat ze omhoog getrokken worden, dat ze aan metalen draden hangen waardoor er de suggestie van een zekere mate van gewichtloosheid is.

American Moon

via YouTube

of via Bitchute

 

Tot slot is er de Van Allen Belts

of via Bitchute

Rob Vellekoop, 3 april 2022

 

 

 

28 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper.

  Dat de maan landing fake is …is allang bekend bij oplettende mensen die goed kijken op beeldmateriaal op Yoep tjoep(U weet wel dat ene kanaal)…de schaduw klopte niet…d wapperende vlag klopte niet…maan schaduw klopte niet…het stappen van mensen in het stof…klopt ook niet…..Fake en 1 grote poppen kast……net als die spaceshuttle die explodeerde met het opstijgen…..11 bemanningsleden leven nog—advocaat–ondernemer—dokter—-de reden was dat er onenigheid was binnen die groep en leiding….1 persoon is toen alleen omhoog gegaan en heeft zich opgeblazen….fake…nee hoor…alle namen zijn terug te vinden via het internet..

  ZO—-dat was MIJN geschiedenisles voor het gehele 2de kamer….Krijg ik nu ook een staande ovatie van een half uur?

  Ik danke U
  Z-Z-Z-Z-Z-Z-Z-ZZ-Z-Z-Z-Z-Z!!!—-EN EEN ODE AAN —-WILLEM ENGEL!!!!

 2. Als lucht- en ruimtevaart enthousiast (ben zelf oud-vlieger) wil ik die merkwaardig hardnekkige “ze kunnen nooit op de maan zijn geweest”-onzin graag even debunken:

  Tot op de dag van vandaag kunnen we de afstand aarde-maan met grote precisie meten. Deze meting kan op ieder willekeurig moment worden uitgevoerd met een vanaf de aarde uitgezonden laser-signaal dat gereflecteerd wordt door een op het maanoppervlak geplaatste reflector. We moeten ons vooral niet afvragen wie deze reflector op het maanoppervlak heeft geplaatst èn gericht.

 3. Ook op die veronderstelling wordt uitgebreid ingegaan in de 3,5 uur durende docu en wat mij betreft weerlegd.

 4. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper.
  Laat U zich NIET misleiden door Volodymyr Zelensky.(een danser en een cabaretier).

  De tweede kamer heeft vorige week geschiedenis les gehad van deze meneer,de les stof gehaald hij van het internet.
  Na de les in de tweede kamer kreeg hij ook een staande ovatie van een half uur(handje klappers)…..nou ik heb dat nog nooit op school mee gemaakt hoor dat een leraar na de les van zijn leerlingen een staande ovatie kreeg,maar!!!!…..er is een vergelijking met Meneer Volodymyr Zelensky en Adolf-Hitler….die was namelijk ook zo begonnen met WO2!!

  Plak bij Meneer Volodymyr Zelensky een klein snorretje onder de neus…en zie daar…..!!!!!

  Voor de oplettende en wakkere mede mens….er woed op dit moment niet 1 oorlog maar 2…en wel in China…weken geleden heeft George Soros een interview gegeven waar in hij toen al voor spelde dat er in China een hele grote covid uitbraak zou zijn…..en nu weken later…zie daar het is er…..komt bij mij over als opzettelijk dat virus uit strooien om zo de Chinese economie te slopen en lam te leggen…wat Biden van het begin heeft mede gedeeld….oorlog tegen China 2.0…en zie daar het is er!!!

  de oorlog in Oekraïne is opzettelijk gecreëerd door meneer Biden met zijn corrupte familie….willens en wetens het te weten dat Rusland altijd heeft geroepen en protesten heeft aangetekend met betrekking op uitbreiding van de Nato richting Rusland…….willens en wetens toch doen…..DE SCHULDIGE ZIJN USA!…..en wij hier als onschuldige Nederlanders betalen de prijs….dubbel en dwars.

  Nederland heeft 188 drones naar Oekraïne gestuurd….vraagje—-wie besturen die drones?……vak bekwamen mensen of bij elkaar geschraap zooitje(schiet grage cowboys)…als er een colonne tanks vernietigd wordt is men daar zo trots op en als zij daar panden kapot schieten dan heeft het de Rus het zo genaamd gedaan…….vreemd eh!!

  Wanneer komt er hier ook een actie van giro 555….voor de eigen bevolking,want die moeten in de kou gaan zitten hokken van Robje Jette!

  Voor de eigenaar-beheerder van deze site…..volg het verhaal van de uit betaling van die 800,-euro van de regering(kabinet)voor de minder bedeelde mensen in deze samenleving ter compensatie van de hoge gas prijzen…..HET GAAT EEN PIJN DOSSIER WORDEN NET ALS DE TOESLAGEN AFFAIRE!!!!

  Ode aan Willem Engel!!

  Ik dank U!!

 5. Er is maar 1 mogelijkheid om aan te tonen dat er mensen op de maan waren en dat is dat er via bijvoorbeeld het Chinese maanprogramma foto’s gemaakt worden van de 3 auto’s die achtergelaten zijn op de maan, en natuurlijk die lanceerplatformen.
  De Chinezen zijn al een paar jaar bezig met satellieten rond de maan en het laten landen van apparatuur.(misschien zelfs wel een reflector spiegel) maar van bewijzen van voorgaande landingen heb ik nog niets gezien en het lijkt mij toch duidelijk dat dit een van de eerste plekken zouden zijn om de verhalen van (niet bepaald vriend) Amerika te ontzenuwen.
  Of heeft er al iemand met een sterke telescoop de duidelijk achtergelaten bandensporen gefotografeerd?
  Als een satelliet in een baan rond de aarde een nummerplaat kan lezen op een auto dan moet het toch ook mogelijk zijn om vrij heldere foto’s van de maan te kunnen maken. Met de Hubble telescoop, die miljarden lichtjaren ver weg kan kijken moet het toch heel simpel zijn om die eens op de maan te richten. Te veel moeite of bang voor ontdekking van de hoax?

 6. Een feit is een constateerbare grootheid en geen veronderstelling. En het is nog veel erger: met een krachtige telescoop en een goede “seeïng” zijn de sporen van alle landingsplaatsen van het Apollo-project vanaf de aarde heel gewoon te bekijken.

 7. Beste heer Bosman, kunt u uitleggen hoe men vanaf een draaiende aarde precies een laser kan richten op een bepaalde plek op de maan en het signaal weer terug kan ontvangen? Reflectie gaat dan toch ook maar op 1 moment op dezelfde draaiende aarde weer terug? En als we dan zo precies kunnen richten op die geplaatste reflector, kunnen we dan ook eindelijk de maanlandingsplek (en vlag) eens terugzien?

 8. Beste Bosman, u zegt dat een feit een constateerbare grootheid is en geen veronderstelling.
  U zegt dat de sporen op de maan goed zichtbaar zijn. Is dat een feit of een veronderstelling, want ik had hier toch wel graag bewijzen, zoals recente foto’s of filmopnames van gezien, liefst van (veel) amateurs, als het zo gemakkelijk te vinden is want die hebben niet de kwaliteiten van een “Spielberg” en is er dus minder kans op manipulatie.

 9. Iedereen moet natuurlijk zelf zijn huiswerk maken. Maar goed, toch nog even iets meer over de retro-reflectoren op de maan. Deze reflectoren zijn optisch net zo uitgevoerd als de radar-reflectoren op schepen die een invallende bundel -waar die ook vandaan komt!- altijd in precies dezelfde richting van binnenkomst terugkaatsen. Hier een video van een observatorium waar laser-metingen aarde-maan worden uitgevoerd en waar tevens snoeihard wordt afgerekend met de “ze zijn er nooit geweest”-hoax. Helaas zullen er altijd mensen zijn die hardnekkig blijven volhouden dat die reflectoren niet door mensen maar door roodkapje op de maan zijn neergezet. Anders valt er niets meer te zeiken:

  https://www.youtube.com/watch?v=VmVxSFnjYCA

 10. Dank je Johan, heb je in de docu de argumenten gezien tegen de reflector? Vanaf 1 uur 32 wordt de telecommunicatie e.d. uitvoerig behandeld.

 11. Beste Johan,
  Zou jij mij dan even wat natuurkundige logica duidelijk willen maken ?
  Komt ie:
  Voor voorstuwing is een weerstand vereist zodra je de dampkring verlaat, en die is er niet. In het luchtledige kan dit principe van voortstuwing niet plaats vinden. Probeer het maar eens, na 1000 jr en veel brandstof ben je nog geen mm opgeschoten.

 12. @Klaas:
  Het is een veel voorkomende misvatting dat een raketmotor zich “ergens” tegen moet afzetten. Een raketmotor is een reactiemotor en die hoeft zich nergens tegen af te zetten. In het luchtledige werkt een dergelijke motor zelfs veel beter omdat daar de luchtweerstand ontbreekt. Verder kan een raketmotor net zo lang blijven versnellen totdat de uitstroomsnelheid van de verbrandingsgassen gelijk is geworden aan de verplaatsingssnelheid.

 13. Klaas, ook in het luchtledige heb je voortstuwing via een raketmotor want je hebt zoiets als actie en reactie. Hoe komen de astronauten anders bij het ISS, dat in een baan rond de aarde cirkelt, ruim buiten de dampkring? Zij sturen bij met kleine raketmotortjes en kunnen daardoor met grote precisie aankoppelen. En dat ISS bestaat is duidelijk bewezen. Ik heb hem al eens zien overvliegen tegen een snelheid die een lijnvliegtuig nooit kan halen. Ik dacht eerst en UFO te zien maar daarvoor was de baan te strak.
  Ook al lijkt een voorwerp in het luchtledige niets te wegen heb je nog altijd zoiets als massa en die kun je laten bewegen door er een actie op te ondernemen via stuwkracht.

 14. Zo. nu stop ik er verder mee want ik krijg duidelijk de hele wereld over me heen en daar heb ik eigenlijk geen zin in. Iedereen moet verder maar geloven wat die zelf wil.

 15. Het volgende is wel leuk om gewoon eens te doen. De meesten van ons zullen wel weten dat er een strikte relatie is tussen de omwentelingssnelheid van een satelliet en de circulatiehoogte ervan. Ik neem het ISS als voorbeeld. Stel de circulatiehoogte is 200km. Je neemt dan de radius van de aarde (6400km) en deelt deze door de radius van de aarde plus de circulatiehoogte (6600km). Trek vervolgens de vierkantswortel uit de uitkomst en vermenigvuldig deze met 7.92. Je krijgt dan de circulatiesnelheid in km per sec en je kunt daarna zelf verder wel uitrekenen hoe lang het ISS over een rondje aarde doet. Bij een circulatiehoogte van 36000km blijkt een satelliet zo’n 24 uur over een rondje te doen en we noemen deze satellieten dan ook geo-stationnair daar ze steeds boven hetzelfde punt op aarde staan. Kortom: laat je zakjapanner maar eens zweten!

 16. Correctie: 7.92 moet zijn 7,92. Anders klopt het verhaaltje niet. Verder heb ik nog even nagezocht dat het ISS zich op dit moment op een circulatiehoogte van 424 km bevindt. Uit het feit dat ik de meeste baanberekeningen nog steeds uit het hoofd ken blijkt wel hoe gek ik destijds was en nog steeds ben.

 17. Ik vond het artikel minstens zo interessant als de reacties 🙂
  De enige punten van interest vind ik de grote straling en de stand van de techniek.

  Dat er nu scherpe foto’s zijn, zegt me niets.
  Hunter Biden’s laptop was eerst Russische desinformatie en nu is ie REAL.

  Iedereen wil naar Mars, waarom eerst niet eenvoudig weer naar de maan en daar naast de geplante vlag een continue station met robots neerzetten, hou je plannen simpel.

  Als laatste punt:

  Hoe is het mogelijk om een hele wereldbevolking zich te laten prikken met een experimenteel goedje, die je helemaal niet eens nodig hebt.

  Feiten als gemeten grootheden, zijn niet afdoende.
  psychologische fenomenen zijn van een veel groter belang bij massavorming rond een veronderstelling.

  Wie vindt het erg in NL dat Willem Engel opgepakt is?
  en wie vindt het erg dat Navalny is opgepakt?

  Wat zegt deze uitspraak over de gemeten grootheden rond de term dissident?

 18. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper.

  De corrupte Biden Familie,

  President Biden beweert nog steeds dat hij niets wist van de zakelijke deals van zijn zoon Hunter, ondanks bewijs op laptop

  President Joe Biden schreef een aanbevelingsbrief voor de zoon van de Chinese zakenman Jonathan Li om naar de Brown University in de VS te gaan, meldde Fox News woensdag. Bidens zoon Hunter had vorig jaar nog een aandeel in een onderneming met Li, en hoewel uit de laptop van Hunter Biden blijkt dat de familie Biden betrokken is bij tal van buitenlandse zakelijke transacties, houdt het Witte Huis vol dat de president nooit met Hunter over deze plannen heeft gesproken.

  In een reeks e-mails die Fox beweert “afkomstig te zijn van een laptop waarvan wordt beweerd dat deze van Hunter Biden is”, vertelt Li aan Hunter, evenals aan zijn zakenpartners Devon Archer en Jim Bulger, dat zijn zoon Chris zich had aangemeld bij verschillende Amerikaanse universiteiten, waaronder Brown. . Nadat hij het cv van zijn zoon had opgestuurd, stuurde Eric . een andere zakenpartner van Biden Jr.
  Schwerin, antwoordt:

  “Jonathan, Hunter heeft me gevraagd je een kopie te sturen van de aanbevelingsbrief die hij zijn vader vroeg te schrijven namens Christopher voor Brown University.” Schwerin vertelde Li dat de brief door FedEx rechtstreeks naar de Ivy League-universiteit was gestuurd.

  Fox kon geen kopie van de brief krijgen en zowel het Witte Huis als Brown weigerden commentaar te geven. Het is onduidelijk of Chris Li werd toegelaten tot de universiteit of daar lessen volgde.

  De gehele e-mailuitwisseling vond plaats tussen januari en februari 2017.
  Li werkte voor de Chinese investeringsmaatschappij BHR, die betrokken was bij een joint venture met Hunter Bidens investeringsmaatschappij Rosemont Seneca. Devon Archer was mede-oprichter van Rosemont Seneca, terwijl Bulger en Schwerin ook voor het bedrijf werkten.

  Het verhaal is het nieuwste belastende verhaal dat afkomstig is van de laptop van Hunter Biden, die naar verluidt voor oktober 2020 door de zoon van de president in een computerreparatiewerkplaats in Delaware is achtergelaten. Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, onthullen uitgebreide beïnvloeding door Hunter Biden in China en Oekraïne, inclusief deals waarbij Biden tientallen miljoenen dollars zou verdienen “alleen op basis van introducties”, en andere met smeergeld aan “de grote man”, een duidelijke verwijzing naar Joe Biden, die destijds vice-president van de VS was.

  De campagne van Biden schreef, samen met liberale verslaggevers in de VS, aanvankelijk de inhoud van de laptop af als onderdeel van een “desinformatie” -campagne, waarbij mogelijk Rusland betrokken was. De authenticiteit van de computer is vervolgens onafhankelijk geverifieerd en de New York Times en Washington Post geven nu toe dat de e-mails van de jongere Biden echt zijn.

  President Joe Biden heeft er herhaaldelijk op aangedrongen dat hij niet met zijn zoon sprak over zijn buitenlandse transacties. Gevraagd op dinsdag of de president nog steeds bij dit standpunt staat, antwoordde de perssecretaris van het Witte Huis, Jen Psaki, “ja”. Gevraagd naar de inhoud van de e-mails, zei de plaatsvervangend perssecretaris van het Witte Huis, Andrew Bates, tegen Fox News Digital: “We geven geen commentaar op de laptop.”

  Naast het beschrijven van vermeende plannen voor de verrijking van de familie Biden, blijkt uit e-mails op de laptop van Hunter ook dat Rosemont Seneca financiering regelde voor een aannemer van het Pentagon om gevaarlijke biologische agentia in Oekraïne te bestuderen. Deze e-mails ondersteunen de beweringen van Rusland dat de VS biologische wapens aan het ontwikkelen waren op Oekraïens grondgebied, beweringen die door Washington werden afgeschreven als “Russische desinformatie”.

  Moskou heeft Washington geëist om het verband tussen Biden en de Oekraïense biolabs uit te leggen, waarvan het Pentagon heeft toegegeven dat het werkt, zij het voor zogenaamd vreedzame doeleinden.

  Bij DE Bidens,is alles vreedzaam….vandaar dat er hommeles is in Oekraïne.
  Ik heb wel eens meer geschreven dat de VS de hoofdschuldige is van deze oorlog….net als de aankomende oorlog tegen China…die eigenlijk al aan de gang is!!…met het opzettelijk verspreiden van het covid virus na de spelen!

  Dank U MISTER PRESIDENT BIDEN~~~…DANK U DAT u nog op Uw oude dagje lekker dood en verderf aan het zaaien bent.

  Men zegt in de EU..dat Putin gek is geworden…..nou na 2 jaar covid plandemi is…zijn…er heel iemand anders gek geworden!

  Rusland voor het gerecht slepen voor oorlogs misdaden…….oke???…….ga eerst maar een de verantwoordelijke mensen berechten en opsluiten van de Irak—Libië–Jemen–Syrië–Afghanistan oorlogen!!!!!
  De moslim gemeenschap zouden hier eens de vinger van in de pap kunnen gaan krijgen!….dan komt er eindelijk gerechtigheid!!

  Ik danke U!!

 19. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper.

  De grote leugens van de westerse gemeenschappelijke welvaart.

  Ik dank U!

 20. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper.

  Voor de Wakkere Wappie!

  De Verenigde Staten hebben sinds de Russische invasie op 24 februari meer dan 12.000 Javelin en andere anti-pantsersystemen naar Oekraïne gestuurd of hebben toegezegd deze te zullen sturen,zei het Pentagon donderdag.
  De beveiligingshulp van $ 1,7 miljard omvat meer dan 1.400 Stinger-luchtafweersystemen, honderden Switchblade kamikaze-drones en andere wapens.

  Kijk nu komt het weer—wie besturen die drones….cowboys of profies?…en Putin schiet alles aan gort….ja he…Nederlandse media!!!
  Tja dat krijg je als je MOET praten en denken als Biden!

  Als je nog wat nodig hebt,ga het daar dan even halen….effen lekker shoppen!!

  Ikdank U!

 21. Ik denk niet dat de mens ooit op Mars zal komen. In de eerste plaats zijn er per jaar gemiddeld maar twee lanceringen mogelijk omdat het zwaartekrachtsveld van de maan nodig is als katapult om in een baan rond Mars te komen. Een ander groot probleem is dat het menselijk lichaam indien langdurig blootgesteld aan gewichtloosheid zeer ernstig aftakelt. Na twee jaar een vriendschappelijk klopje op de schouder….schoudertje gebroken. Voor de lange reis naar Mars is kunstmatige zwaartekracht noodzakelijk. Dus een ruimtevaartuig in de vorm van b.v. een roterende holle ring. Verder is langdurige blootstelling aan straling een groot probleem. Buiten de bescherming van de dampkring (met name van de Ozon-laag) is de straling veel intensiever dan de natuurlijke achtergrondstraling op aarde en zal langdurige blootstelling tot allerlei carcinome aandoeningen leiden. Communicatie met Mars is schier onmogelijk: 20 minuten vertraging. Mars….ik denk het niet. Het levert ook nauwelijks iets op. Nieuwe Amerikaanse president? “We gaan naar Mars!” Het is de bekende politieke poep. En zelfs al zouden we ooit op Mars komen dan zal iedereen die geen zak van ruimtevaart weet 60 jaar later met een karrevracht aan bewijzen dapper beweren dat we er nooit zijn geweest. Want mensen veranderen niet. Volstrekt zinloze onderneming dus.

 22. Om een einde te maken aan het al decennia wederkerende getouwtrek met betrekking tot de FAKE maanlanding, zou het wijs kunnen zijn om eens naar de volgende video te kijken. Daarin geeft de filmmaker Stanley Kubrick openlijk toe de grootste misleiding van de mensheid te hebben geregisseerd.

  https://www.bitchute.com/video/oDaERTVpfLPb/

 23. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper.
  NAVO beschuldigt China van ‘uitdaging’
  De weigering van Peking om Rusland te veroordelen vormt een uitdaging voor het blok, zegt de secretaris-generaal.
  NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft verklaard dat China, door “niet bereid te zijn de Russische agressie te veroordelen”, de alliantie uit de Koude Oorlog heeft uitgedaagd. Peking is neutraal gebleven over het conflict in Oekraïne, maar heeft de NAVO ervan beschuldigd de crisis aan te wakkeren door uit te breiden naar Oost-Europa.

  “We hebben gezien dat China niet bereid is de Russische agressie te veroordelen, en Peking heeft zich bij Moskou aangesloten om het recht van naties om hun eigen weg te kiezen in twijfel”, vertelde Stoltenberg donderdag aan verslaggevers in Brussel, na een bijeenkomst van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken, samen met de Oekraïense Minister van Buitenlandse Zaken Dmitry Kuleba en functionarissen uit Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea.

  “Dit is een serieuze uitdaging voor ons allemaal”, voegde Stoltenberg eraan toe. “Het maakt het nog belangrijker dat we samen staan.”

  China heeft herhaaldelijk opgeroepen tot een diplomatiek einde van de oorlog in Oekraïne, maar heeft zich niet aangesloten bij de westerse mogendheden bij het sanctioneren van Moskou, en is doorgegaan met de handel met zijn Euraziatische buur.

  Nee natuurlijkniet,die gaan hun eigen land niet te grabbel gooien,die mensen denken nog na,wat hier niet meer kan.

  De Chinese regering heeft niet goed gereageerd op wat zij “lezingen” noemde door de leiders van de alliantie, zoals toen Stoltenberg vorige maand Peking opriep om “zijn verantwoordelijkheden als lid van de VN-Veiligheidsraad na te komen” en “zich te onthouden van het steunen van Ruslands oorlogsinspanningen.”

  Terwijl Stoltenberg eiste dat China Rusland zou veroordelen, weigerde het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, daarbij verwijzend naar de dodelijke NAVO-bombardementen op de Chinese ambassade in Belgrado, Servië in 1999 als een reden dat het niet wilde luisteren naar een “lezing over gerechtigheid van de misbruiker van het internationaal recht”. De Chinese leiders zijn evenmin ontroerd door de dreigementen met sancties van de VS en de EU.

  Te midden van deze impasse dreigde Stoltenberg donderdag met een militantere aanpak van Peking. “De NAVO en onze Azië-Pacific-partners zijn nu overeengekomen om onze praktische en politieke samenwerking op verschillende gebieden te intensiveren,waaronder cyber,nieuwe technologie en het tegengaan van desinformatie.”

  De NAVO-chef heeft China eerder beschuldigd van het steunen van de Russische oorlogsinspanning met “leugens en verkeerde informatie”,waarschijnlijk een verwijzing naar Peking die zich bij Rusland aansluit bij het in twijfel trekken van door de VS gefinancierde biologische laboratoriumactiviteiten in Oekraïne. Amerikaanse functionarissen hebben beweringen ontkend dat Oekraïense onderzoekslaboratoria aan biologische wapens werkten, ondanks documenten die door Rusland zijn gepubliceerd en anders suggereren.
  Amerikaanse functionarissen hebben echter het bestaan ​​van de laboratoria bevestigd en e-mails suggereren dat de familie Biden betrokken was bij hun financiering.

  “We zullen ook nauwer samenwerken op andere gebieden”, vervolgde Stoltenberg, “waaronder maritieme veiligheid, klimaatverandering en veerkracht.”

  Stoltenberg is niet de enige westerse leider met visies op het verzamelen van bondgenoten om zich te verzetten tegen China in de Stille Oceaan. Los van de samenwerking waar hij donderdag over sprak, onthulden de VS, het VK en Australië afgelopen september hun ‘AUKUS’-alliantie. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de drievoudige alliantie beschreven als een poging om een ​​”Aziatisch-Pacifische versie van de NAVO” op te bouwen die “gedoemd is te mislukken”.

  Vraagje—-wie gooit er een …waterstof BAL op de USA,dan krijgt de mens op deze planeet een vredig bestaan.

  USA…het land wat dood en verderf maakt en verkoopt…waarvan hun economie op draait,en dat al 75 jaar lang…of misschien wel nog langer.
  Kijk nu maa reens goed…wat er op dit moment allemaal door de EU landen aangeschaft gaat worden bij de USA.

  Hier zou internationaal een rechts vervolging over moeten komen naar al die verantwoordelijke mensen die dit op hun geweten hebben…dan pas gaat men nadenken of het nog wel geoorloofd is om oorlog te gaan beginnen in een andermans land.

  Ik dank U!

 24. reactie op johan den haag, van 6 APRIL 2022 OM 09:54.

  “Hoe is het mogelijk om een hele wereldbevolking zich te laten prikken met een experimenteel goedje, die je helemaal niet eens nodig hebt.”

  dat is de hamvraag inderdaad. ik heb daar een theorietje over bedacht, dat ik hier uiteen wil zetten. alvast sorry als het een beetje lang gaat worden.

  als je wat rondklikt vind je tonnen professors, die allemaal uitleggen dat het komt door angst.
  door angst kunnen mensen niet meer helder denken, en daar stopt het dan.

  het juiste antwoord van de wetenschap op de vraag van johan is dus: door angst. door je simpelweg bang te maken kunnen politici je laten doen wat ze maar willen.

  ok, dat is de waarheid, zichtbaar voor het blote oog, voor wie het zien wil. maar is dat alles?

  kijkend met de ogen dicht kan je je afvragen hoe er een dergelijke opmerkelijke relatie tussen angst en denken kan bestaan. de evolutie heeft ons in de loop der tijd met steeds meer hersens opgezadeld. was dat alleen voor de gezelligheid of ook omdat we daardoor een betere overlevingskans hadden?

  angst is puur dierlijk, we hebben dat geerfd van onze verre voorouders. maar juist door al die hersens is angst een overheersende eigenschap van mensen geworden. dat zou je niet verwachten natuurlijk, zeker als je daardoor je gewillig laat prikken met god weet wat voor vergif. dat is heel duidelijk contra productief!

  de vraag is dus hoe dat dan weer mogelijk is, en zo kom ik nu dan aan het technische stukje.

  een dier leeft op zijn zintuigen. al zijn informatie komt rechtstreeks uit zijn omgeving. deze omgeving noem ik hier voor het gemak “de realiteit”. dat betekent bijvoorbeeld, dat een geit angst ervaart als er een leeuw op zijn netvlies verschijnt. de geit gaat dan in de stress, dwz activeert het “vechten of vluchten” systeem, waardoor de geit ahw. vleugels krijgt.

  dit gaat gepaard met een tienvoudige verhoging van zijn inwendige productie van ascorbaat. ascorbaat is een biochemische verbinding die in de lever wordt geproduceerd uit glucose onder invloed van vier enzymen en natuurlijk de signalen die ergens via het oog in de geitehersens binnenkomen.

  in een causale keten onderscheid ik hier dus een waarneming uit de realiteit, een herkenning van het waargenomene als angstwekkend, stress als het fysieke gevolg van deze angst en tot slot een gigantische toename van ascorbaatproductie in de lever met resulterende supergeit opties.
  tot zover onze geit, ons diermodel.

  een mens kent in principe deze zelfde sequentie van narigheid wanneer zich in de realiteit een gevaar openbaart.
  ook een mens kent angst als er plots een leeuw wandelt in de straten. de stressreactie is echter wat anders dan bij een geit. een mens kan niet zijn eigen ascorbaat maken. een mens heeft maar een beperkte hoeveelheid ascorbaat ter beschikking, die hij via zijn voeding heeft verkregen, hier en daar wat milligrammen.

  volgens de autoriteiten heeft een mens 80 milligram ascorbaat per dag nodig, terwijl een dierentuin gorilla in zijn voeding 5 gram nodig heeft. zoek maar op de usa overheidssite bij vitaminebehoeften van mens en dier. en rara hoe kan dat natuurlijk.

  een mens vertoont hierdoor in het algemeen een inferieure en van toevallige ascorbaatspiegels afhankelijke acute stressreactie. voorbeelden zijn: flauwvallen, keihard en niet te stoppen gekrijs, beven als een rietje, als een gekke om zich heen trappen en ga maar door, dysfunctioneel gedrag dus, want je wordt intussen lekker opgegeten.

  een mens is namelijk een mutant. alle andere zoogdieren maken hun eigen ascorbaat, naar behoefte. maar sinds de gulo mutatie, miljoenen jaren geleden, is dat systeem bij mensen en wat andere apen effectief uitgeschakeld. het gen voor een van de vier enzymen, gulonolactone oxydase geheten, is daarbij defect geraakt, waardoor de ascorbaat productie op exact nul is gevallen. voor een mens is ascorbaat daardoor een essentieel voedingsmiddel geworden.

  voor de duidelijkheid moet ik opmerken dat ascorbaat in het dagelijks leven als “vitamine-c” bekend staat. deze term bevat een element van bedrog, aangezien ascorbaat geen vitamine is.

  vitamines zijn voor het lichaam essentiele organische stoffen waarvan zeer kleine hoeveelheden nodig zijn. neem een typische vitamine als b12. daarvan heb je dagelijks 2,5 microgram nodig! nou ik kan je uit eigen ervaring verzekeren dat er vreemde dingen met je gebeuren als je dat waanzinnig kleine korreltje niet binnen krijgt.

  een geit maakt in rust 10 gram vitamine-c per dag en gestresst 100 gram.
  ascorbaat is nodig voor pakweg 300 processen in het lichaam, maar die hebben allemaal maar kleine beetjes nodig. er zijn er maar een paar die incidenteel, maar niet acuut, veel meer nodig hebben. die tien gram basisproductie voorziet in acute crises, zoals die leeuw.

  voor de stressreactie, om de geit stante pede in de lucht te krijgen, is een grote buffer nodig. in de tijd die nodig is om het ascorbaat productiesysteem op volle kracht te zetten zou de geit anders al opgegeten zijn.

  het systeem werkt daarom permanent op 10% van zijn capaciteit, en zo wordt bij afwezigheid van stress vrijwel alle ascorbaat afgevoerd in de urine. hiervoor bestaat overigens bij een aantal volkeren op aarde grote belangstelling. het wordt gewaardeerd als geneesmiddel en zelfs als drankje. het smaakt niet eens zo gek heb ik gemerkt.

  goed, nu weten we wat de gulo mutatie gedaan heeft en we kennen wat van de dynamiek van het ascorbaat productie systeem.

  een mens is geen geit. je kan erover twisten, maar volgens mij zit het belangrijkste verschil tussen mens en geit in het hersenvolumen.

  de hersens dragen het denkproces, zelfs het bewustzijn, die ik hier beide even laat liggen om het niet te lang te laten worden. belangrijk is dat dit denkproces leidt tot de schepping van een virtuele wereld, een soort copie van de realiteit, zover die door een mens gedurende zijn hele leven beleefd en gereconstrueerd is. een mens leeft daardoor niet in de realiteit zelf, zoals een geit, maar binnen een virtuele wereld. sterker, een mens ervaart zijn virtuele wereld, nota bene zijn eigen schepping, als de enige echte realiteit! over hoogmoed gesproken ja.

  deze virtuele wereld is zeer individueel bepaald. hij is gebouwd op ieders levensloop, van conceptie tot heden. het denken van een mens speelt zich af binnen deze virtuele wereld, compleet met virtuele waarneming, virtuele daden en virtuele creativiteit.

  waar is dat dan goed voor kan je je afvragen, wat is het evolutionaire voordeel van deze onzin.

  wel, het gaat hierbij om een geitgewijs volledig krankzinnig concept genaamd “toekomst”. door al denkend processen uit de realiteit virtueel verder te ontwikkelen kan je achter het resultaat komen, voordat dit zich in de realiteit voordoet. zo kan je een belangrijk overlevingsvoordeel verkrijgen. het gaat om virtueel tijdreizen zou je kunnen zeggen. alle lotto’s winnen is er niet bij, maar hierdoor kan je toch proberen te voorspellen wat je te wachten staat. allemaal afhankelijk van wat je tijdens je denkproces aan virtuele gebeurtenissen laat plaats vinden en natuurlijk ook afhankelijk van je eigen virtuele acties.

  we zijn er nu bijna. het menselijk denken, het leven in een virtuele wereld, kan net als in de realiteit van de geit, leiden tot confrontaties met gevaar, ic. virtueel gevaar. dit leidt, net als bij een geit, tot angst, virtuele angst wel te verstaan.

  en dan komt mijn doorbraak: het fysiologisch systeem van een mens weet geen onderscheid te maken tussen echte angst en virtuele angst! en begint dus prompt aan een stressreactie die volledig overbodig is. je kan tenslotte niet fysiek vechten met een denkbeeld! je kan ook niet vluchten voor iets wat in je eigen hoofd zit!

  dit inzicht komt, voor de duidelijkheid, uit mijn duim, ik kan het nergens anders vinden. het lijkt me wel vrij logisch, maar voorlopig in elk geval onwetenschappelijk. het is maar dat je het weet.

  essentieel voor dit verhaal is verder, dat zowel de stressreactie als de hersens grootverbruikers van ascorbaat zijn.

  hier ligt mi. de kern van het soms hopeloos lijkende stressprobleem van mensen in het algemeen, sterker nog, van het hele psychosomatische syndroom.

  verder is er nog een addertje onder het gras, dat ik even wil noemen. je virtuele angst kan werkelijk door het dak gieren als je denken gepaard gaat met vergeten trauma’s uit je prille jeugd.

  ergens heeft een ieder een collectie patronen, die binnen het denken vrijelijk en volautomatisch gebruikt worden in patroonherkenning en als bouwmateriaal. deze patronen zijn restanten afkomstig uit eigen ervaringen, die op een of andere manier verwerkt of zelfs verteerd zijn. bij erg angstige ervaringen kan deze vertering onvolledig zijn. elementen in de patroonvoorraad kunnen dan belast blijven met de oorspronkelijke angst. doordat de angstige ervaring zelf vergeten is kan een dergelijk patroon een eigen leven leiden en onbegrepen stress veroorzaken.

  als je vaker een dergelijk patroonelement raakt kan je dat beter eerst uitzoeken, anders kom je echt nooit verder. met een paar van die dingen kom je in een traumatische denkgevangenis terecht en transformeer je bewustzijnsgewijs bij het minste of geringste in een kleuter, wat niemand dan begrijpt, jij zelf ook niet.

  angst is dierlijk. een mens is ook dierlijk, maar ervaart zelden angst zoals een dier die ervaart.

  menselijke angst is kritiekloos overgenomen uit de dierlijke realiteit in onze virtuele wereld, maar wordt zo wel vertaald in fysieke reacties, die dan nergens op slaan. er is geen sprake van acuut gevaar, het zit allemaal tussen je oren. waar ben je dan eigenlijk bang voor, stop met die onzin!

  verder is er voor een geit een zeer duidelijke definitie van gevaar en is zijn stress voorspelbaar.
  voor een mens is de situatie veel complexer. een mens is sterk gebonden aan sociale normen, die stuk voor stuk angst opleveren. te denken valt aan schuld, schaamte, verantwoordelijkheidsbesef, faalangst, competentieangst, prestatieangst en ga maar door. zo kan een mens als hij pech heeft van diverse kanten virtuele sociale angst ervaren en in een permanente stress belanden. stress is daardoor voor een mens een zeer belangrijk fenomeen, dat hij steeds weer tegenkomt.

  een geweldige evolutionaire ontwikkeling wordt zo tot een dramatische kwelling die het hele effect teniet doet! er is daar iets wat nog niet helemaal af is zou je denken.

  als je niet gelijk op de bodem van je ascorbaat reservoir zou vallen zou je verder kunnen denken. je zou de virtuele angst hooguit als een dankbare indicator zien van een mogelijk gevaar in de virtuele situatie die je nota bene zelf creeert. je zou er dan virtueel iets aan doen om het op te heffen, zodat het zich in de realiteit niet voor zou doen. of ook je realiseren, dat het om een overgewaardeerd schijngevaar gaat, wellicht een spookbeeld van lang geleden.

  je zou het realistisch gehalte van je denken dank zij optredende virtuele angst kunnen vergroten en daarmee je kans op succes van je acties in de realiteit. je zou tegelijk dan de verbinding met je fysiologie willen losmaken, want die blijft bijzonder hinderlijk, ook bij voldoende ascorbaat.

  dit samengaan van denkvermogen en dierlijkheid leidt bij mensen dus tot grote problemen. door de gulo mutatie wordt menselijk denken simpelweg uitgeschakeld zodra virtueel een gevaar wordt waargenomen dat in de realiteit niet of nog niet bestaat! merkwaardigerwijs blijft echter de angst die daarbij hoorde intact na het uitschakelen.

  dit hangt misschien samen met een vreemd soort geheugen dat ik als persoonlijke ervaring heb opgemerkt bij een operatie aan mijn knie. ik had een ruggeprik gekregen. na de operatie werd ik op een bed gelegd, met mijn knien opgetrokken. zo voelde het in elk geval. ik kon het niet bewegen, want dan begon het akelig te prikkelen. toen ik echter over de rand van de deken keek kreeg ik de schrik van mijn leven: mijn beide benen waren geamputeerd! een medische vergissing!

  gelukkig bleken ze er later nog aan te zitten, ze lagen nu alleen plat. door het plotseling verbreken van de verbinding in mijn ruggegraat was het gevoel wat ik voor de prik had, dus opgetrokken benen om die prik te geven, simpelweg gefixeerd.

  iets dergelijks gebeurt denk ik ook wat hogerop in de hersens. de situatie voor het uitschakelen blijft behouden erna, maar volledig statisch, als in een foto. het bijbehorend denkproces is weg. als je probeert het terug te halen ervaar je net zoiets als het geprikkel bij die ruggeprik. je hebt jezelf in de angst gedacht en nu zit je eraan vast!

  uiteindelijk is alles wat uit onze hersenontwikkeling voortvloeit bedoeld als vergroting van de overlevingskansen van het dier in ons. echter ons dier kent maar een manier van omgaan met angst: het gaat in de stress! dat probleem moet nog gefixt worden! en dat moeten we helemaal zelf doen.

  wat discipline in je denken moet deze situatie voorkomen, maar om dat te ontwikkelen heb je voldoende ascorbaat nodig om angstige leersituaties denkend te doorstaan. trial & error is een cyclisch proces, maar als je die circel niet rond krijgt kom je nergens. ik heb zoiets wel eens deadlock horen noemen.

  het menselijk denkvermogen komt zo mi. in het algemeen niet optimaal tot ontwikkeling. het blijft eeuwig haperen op de gulo mutatie. door voldoende ascorbaat ter beschikking te stellen kan deze ontwikkeling waarschijnlijk afgemaakt worden, maar daar gaat vast wat tijd overheen.

  wat onder “voldoende ascorbaat” verstaan moet worden is daarna de grote vraag. ons lichaam wist dat zelf ooit precies te fabriceren, maar die tijden zijn lang vervlogen. de gurus spreken over 100-300 milligram per kilo lichaamsgewicht en 10x zoveel onder stress. ze laten zich hierbij inspireren door het verbruik van andere zoogdieren, die geen gulo mutatie hebben te dragen.

  het therapeutisch aspect, in zoverre hiervan sprake is, zegt dus, dat we onze virtuele stress onder aanwezigheid van voldoende ascorbaat weg moeten trainen, zodat uiteindelijk alleen onze angstvrij gemaakte hersenwerking zelf een excess ascorbaatgebruik veroorzaakt.

  het is in deze fase niet duidelijk, in hoeverre dit onze ascorbaatbehoefte vastlegt. ik houdt me zelf voorlopig maar vast aan mijn zoogdierstatus en in tijden van stress slik ik flink wat meer. dit verhaal is daar denk ik een product van en ik vind het overigens best als iemand er een symptoom van dementie in wil zien. ascorbaat is sowieso erg goed voor je gezondheid.

  als het zou lukken een groot deel van de mensheid aan ascorbaat te krijgen zou de situatie volledig kunnen veranderen, omdat angst gebaseerde macht zou wegvallen. maar hoe doe je dat? iemand een goed idee?

  ik denk zelf trouwens, dat er al lang een evolutionaire oplossing bestaat, gebaseerd op een andere mutatie, die gulo voor een deel compenseert. dit heeft psychopaten opgeleverd. inderdaad, van de regen in de drup zou je denken.
  ik heb daar trouwens nog een veel dollere onwetenschappelijke theorie over, maar daarover misschien later, als rob er nieuwsgierig naar is..

  overigens zou je het verzwijgen van de gulo mutatie best wel als de nummer een onder “de-grootste-misleidingen-van-de-mensheid” kunnen zien..

 25. het lijkt me dat het probleem genoemd in de reactie van Flits van 4 APRIL 2022 OM 23:18 hier nog steeds niet is opgelost. laat me daar dan wat tegenaan gooien, voor wat het waard is.

  de vraag was: “kunt u uitleggen hoe men vanaf een draaiende aarde precies een laser kan richten op een bepaalde plek op de maan en het signaal weer terug kan ontvangen”.

  hoe krijg je die laser reflectie op een bepaalde plek op aarde terug. als die twee bollen stil zouden staan, geen probleem. maar ze bewegen op verschillende manieren ten opzichte van elkaar en dat lijkt mij ook een probleem. misschien niet principieel, maar zeker technisch.

  met een stel haakse spiegels, die een haaks invallend signaal in dezelfde richting terugkaatsen, zijn de posities van zender en ontvanger in de 2,5 seconde dat het laserlicht heen en terug onderweg is kilometers verschoven. alleen al door de omwentelingssnelheid van de aarde, nl 2,5x(40.000km/24x3600s)=ca.1,15km.

  je kan dat compenseren door de zender en ontvanger locaties 1,15km uit elkaar te kiezen, aparte zend en ontvang stations dus.

  alternatief kan je de hoek tussen de spiegels zodanig kiezen, dat het signaal 2,5s later precies op de intussen 1,15km verschoven zendontvanger valt.

  dit is allemaal breedtegraad afhankelijk en ik heb de snelheid van de maan in zijn baan en de zogeheten libratie van de maan hierbij verwaarloosd. libratie is een heen en weer wiebelen van de maan als een restant uit de tijd dat de maan nog wat sneller dan eens in de vier weken om zijn eigen as draaide.

  het hangt natuurlijk ook af van de doorsnede van de laserstraal eenmaal op de maan. het laser lichtpuntje op aarde kan op de maan aangekomen wel een diameter van 500km hebben, zie wikipedia. enerzijds leuk, want dan raak je die spiegels makkelijker, maar je bent wel vrijwel al je energie kwijt, zodat de reflectie eenmaal terug op aarde wel erg zwak gaat zijn. maar misschien zijn er wel betere lasers intussen.

  de spiegels moeten ook zuiver haaks op de ontvangrichting staan. dat is niet altijd het geval, omdat de maanbaan een hoek maakt met het equatorvlak, waardoor de maan voor een waarnemer op aarde in een gebied rond de equator op en neer beweegt. ik woon vlak bij de evenaar en ik merk vaak op dat de maan soms noordelijk van mijn huis overtrekt en soms zuidelijk. tussen die banen zitten op het oog tientallen maandiameters. plus natuurlijk het feit dat de plaatsing van de spiegels bepaalt waar het centrum van de laserbundel terecht komt. de heenbundel kan gericht worden, maar de spiegels staan vast. het retoursignaal kan dus ook onder de aarde door of juist eroverheen gaan. misschien zijn de spiegels zo gezet, dat alles klopt als de maan precies boven de equator staat.

  plus dat de condities steeds wijzigen. de maanbaan bijvoorbeeld is elliptisch, dus de afstand aarde-maan is niet constant. een van de twee stations op aarde moet dus mobiel zijn om de steeds verschuivende laserstip te kunnen vangen.

  afhankelijk van het uitgestraald vermogen en de bundeling van de laser moet het ergens wel haalbaar zijn om nu en dan zo een meting te doen. maar het lijkt me technisch wel een hele klus met aardig wat rekenwerk, niet iets wat je even routinematig doet. en een vaste verbinding kan je vergeten, dat vraagt een richtsysteem op de maan zelf.

 26. Er zijn in 1999 met de Russen harde afspraken gemaakt (de Duitse oud-minister Genscher was hier ook bij aanwezig) om de NATO niet verder naar het oosten te laten uitbreiden. Desondanks is dit toch na 1999 in 5 fases gebeurd. Dit verraad aan de Russen door de VS en de Europese landen die nog na 1999 zijn toegetreden tot de NATO is de werkelijke oorzaak van de oorlog in Oekraïne. En als je dan nog iets dieper gaat graven zie je hoe de aandeelhouders van General Dynamics, Lockheed Martin etc. op dit moment lachend hun zakken zitten te vullen. Amerika is het smerigste land op aarde. En dat is het al heel lang. Maar er is ook goed nieuws. Het Trojaanse paard van de Amerikanen -de EU- heeft een enorme klap gekregen. Misschien wel een dood-klap. Uitgedeeld door de Hongaarse kiezers die Orbán opnieuw stevig in het zadel hebben gezet. Alleen hebben ze dat in Brussel nog niet in de gaten. Want te dom. Maar daar gaan ze nog wel achter komen.

 27. In de metafysica wordt de waarheid achter de schijnbare werkelijkheid gezocht. Dat dit bij het ingewikkelde en daarmee aan fouten onderhevige menselijke denkproces een zeer nuttig hulpmiddel kan zijn blijkt goed uit het volgende voorbeeld:

  Stel je gooit een steen recht omhoog de lucht in. Wanneer begint die steen te vallen? Vrijwel iedereen zal zeggen: nou, op het moment dat die steen naar beneden komt natuurlijk. Dit antwoord is fout. De steen begint te vallen op het moment dat hij mijn hand verlaat. Dat de steen eerst omhoog valt en daarna naar beneden is niet relevant.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.