Bilderberg 2022 geen slap clubje

Dit jaar gaat de Bilderberg conferentie wel door, in tegenstelling tot de twee voorgaande jaren. In 2022 wordt de 68e bijeenkomst gehouden in Washington van 2 tot en met 5 juni. Het uitgegeven persbericht van de club geeft aan dat zoals steeds naast politieke leiders ook ‘experts’ uit de zakenwereld aan tafel zitten met mensen uit de media. En natuurlijk ontbreken de Nederlandse koning en Rutte niet op de officiële deelnemerslijst. Op de agenda staan 14 punten waaronder een over Oekraïne. Daarnaast staan Rusland, China, desinformatie en post pandemische gezondheid op het lijstje.

Impressie van het streng bewaakte hotel

Deelnemers 2022

Er doen zo’n 120 tot 140 mensen mee. De lijst van opgegeven deelnemers is echter veel kleiner. Op deze verkleinde lijst staan in ieder geval de volgende personen.

Beurden, Ben van (NLD), CEO, Shell plc
Halberstadt, Victor (NLD), Co-Chair Bilderberg Meetings; Professor of Economics, Leiden University
Hamers, Ralph (NLD), CEO, UBS Group AG
Hoekstra, Wopke (NLD), Minister van Buitenlandse Zaken
Huët, Jean Marc (NLD), Chairman, Heineken NV
Nederland, H.M. de Koning van (NLD)
Rutte, Mark (NLD), Premier
Wennink, Peter (NLD), President and CEO, ASML Holding NV

Leysen, Thomas (BEL), Chairman, Umicore and Mediahuis; Chairman DSM N.V.
Straeten, Tinne Van der (BEL), Minister for Energy

Azoulay, Audrey (INT), Director-General, UNESCO
Michel, Charles (INT), President, European Council
Reynders, Didier (INT), European Commissioner for Justice
Schinas, Margaritis (INT), Vice President, European Commission
Stoltenberg, Jens (INT), Secretary General, NATO

NAVO, EU, UNESCO

Het is in ieder geval bekend dat de directeur van UNESCO, een van de presidenten van de EU (Europese Raad) en de secretaris-generaal van de NAVO aanschuiven. Volgens het uitgegeven persbericht houden de dames en heren zich bezig met informele discussies over belangrijke zaken. Hierbij geldt de zogenaamde Chatham Rule.

De deelnemers zijn vrij om de verkregen informatie tijdens de ‘informele bijeenkomsten’ te gebruiken, maar mogen daarbij niet hun bronnen onthullen.

Ter geruststelling melden de persvoorlichters dat de deelnemers niet deelnemen in hun officiële hoedanigheid (je vraagt je af waarom ze dan eigenlijk uitgenodigd worden!), maar als individuen ongebonden aan de regels van hun instellingen. (hmm, zullen ministers e.d. dan gemakkelijker staatsgeheimen delen?)

Want, vervolgt het persbericht, dan kunnen ze naar elkaar luisteren, nadenken en inzichten verzamelen.

Bilderberg

Deze conferentie is voor het eerst gehouden in 1954 en dankt zijn naam aan de eerste bijeenkomst in het Bilderberg hotel in Oosterbeek.

Volgens Phillips in zijn spraakmakende onderzoeksboek Giants fungeren dit soort forums om het beleid van, zoals hij dat noemt, de Global Power Elite, uit te rollen. Hun beleid is erop gericht hun belangen te managen en te beschermen, met name het globale kapitaal en versterking van de wereldwijde schuldeninning.

Dit gaat dus veel verder dan een slap debatclubje zoals het aan de onnozele medemens wordt voorgesteld. In de machtspiramide staat de Bilderberg conferentie boven instanties als de NAVO, CIA, FBI en dergelijke, maar juist onder de club van 300 van mensen uit het Vaticaan, Pentagon en City of London. Als je tenminste B. Izar in zijn boek ‘De macht van de onzichtbare bankiers’ mag geloven.

David Rockefeller legde dit als welkomstwoord aan de deelnemers van de Bilderberg conferentie in Baden Baden als volgt uit:

“We zijn de Washington Post, de New York Times, Time magazine en andere grote bladen dankbaar, wiens directeuren onze bijeenkomsten hebben bezocht en hun beloften van geheimhouding hebben gerespecteerd gedurende bijna veertig jaar. Het zou onmogelijk voor ons zijn geweest om ons plan voor de wereld te ontwikkelen als tijdens die jaren de spotlights van publiciteit op ons waren gericht. Maar de wereld is meer geavanceerd en voorbereid om in de richting van een wereld regering te marcheren. De supranationale soevereiniteit van een intellectuele elite en wereld bankiers verdient zeker de voorkeur boven de nationale zelf beschikking van de voorbije eeuwen.”

Al met al is dit niet even een clubje waarvan je de macht en reikwijdte mag onderschatten!

Davos

Zoals al eerder aangehaald lijkt de Nederlandse regering zeer beïnvloedbaar door het WEF. Dit bureau kan je qua macht en invloed vergelijken met de Bilderbergers.

Eind mei nam Rutte in het Zwitserse Davos deel aan het World Economic Forum (WEF). Ook ministers Kaag van Financiën, Ollongren van Defensie, Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat waren aanwezig.

Ook hier hanteren de persvoorlichters een soortgelijke omschrijving over de activiteiten, namelijk ‘de bewindslieden nemen in Davos deel aan verschillende sessies en hebben onder andere ontmoetingen met collega’s, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en economen’. Dit lijkt op een soort geheimtaal om aan te duiden dat regeringen luisteren naar de ingevingen van de machtsclubs.

Het gaat hier om een jaarlijkse, internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten.

Rob Vellekoop, 5 juni 2022

2 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Mijn naam hier zegt al genoeg denk ik…ik roep al wat jaren dat die lui het as van het kwaad en ellende is/zijn van/op deze planeet!

  Zolang die lui het voor het zeggen hebben en behouden,wordt het met de onderdanen(het gewone volk) helemaal niets!

  Alles wat er nog gaat komen is—-gepland door die elite lui!
  Vergeet ook niet die smeerlap van J Soros!!
  Ik ga er weer vandoor want ik hang weer eens aan de….SLEEP- WET!!
  De zogenaamde vrijheid!

  O…even vergeten….kijk beter naar het journaal van België…die is stukken beter dan wat er hier is….en zeker als het gaat over dat geel-blauw kleur landje.

  Rusland houdt helemaal GEEN graan tegen,de kust ligt vol met mijnen die zij zelf daar hebben gelegd en die ruimen ze niet op,bang dat de Russen DAN binnen kunnen vallen via de kust-lijn.

  Ik dank u!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.