Bilderberg 2023

Dit jaar wordt de Bilderbergconferentie gehouden in Lissabon. Deze 69e bijeenkomst wordt gehouden van 18 tot en met 21 mei. In deze jaargang ontbreekt de Nederlandse koning, terwijl deze er in de voorbije jaren wel steeds bij was. Op de agenda staan 13 punten.

Deelnemers namens Nederland

Ben van Beurden, Special Advisor to the Board, Shell plc
Dolf van den Brink, CEO, Heineken NV
Victor Halberstadt, Professor of Economics, Leiden University
Sigrid Kaag, Minister of Finance; Deputy Prime Minister
Rolly van Rappard, Co-Founder and Co-Chair, CVC Capital Partners
Mark Rutte, Prime Minister
Peter Wennink, President and CEO, ASML Holding NV
(Dit is de volledige lijst)

Elk jaar worden 120 tot 140 politieke leiders en experts uit het bedrijfsleven, financiën, arbeid, academies en uit de media uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst. Ongeveer een kwart is afkomstig uit regerings- en overheidskringen en de rest uit andere gebieden.

Agenda

Officieel is dit de agenda

 • AI
 • Banksysteem
 • China
 • Energie transitie
 • Europa
 • Fiscale uitdagingen
 • India
 • Industrieel beleid en handel
 • NAVO
 • Rusland
 • Transnationale bedreigingen
 • Oekraïne
 • VS Leiderschap

De dames en heren houden zich bezig met informele discussies over belangrijke zaken. Hierbij geldt de zogenaamde Chatham Rule. Dat betekent dat de deelnemers vrij zijn om de verkregen informatie tijdens de ‘informele bijeenkomsten’ te gebruiken, maar mogen daarbij niet hun bronnen onthullen. Ik ga ervan uit dat staatsgeheimen hier dus ook onder vallen!

Opvallend is dat drie van de vijf BRICS-landen, China, Rusland en India, besproken worden. Het leiderschap van de VS is natuurlijk ook een interessant gespreksonderwerp.

Het doel van de gesprekken is volgens de club om de dialoog te voeden tussen Europa en Noord-Amerika. Er is geen gewenste uitkomst, geen slotverklaring en geen resoluties worden in stemming gebracht. De organisatie zelf zegt geen politiek standpunt of partij te steunen.

Verborgen macht

In zijn boek ‘Hoge politici in de greep van ultrageheime vrijmetselaarsloges’ legt De Ruiter uit dat wie carrière wil maken in de top, hij of zij lid moet worden van een van de 36 achter de schermen opererende utltrageheime transnationale superloges. Van deze Ur-loges zijn zelfs vrijmetselaren van de hoogste graad niet op de hoogte.

Deze superloges staan onder toezicht van de leidende elite van de wereld. Robin de Ruiter stelt dat er geen premier, minister, kanselier of president is die niet lid is van een van deze loges.Alle wereldbeslissingen op het gebied van macht, politiek, financiën en industrie worden eerst besproken tijdens geheime bijeenkomsten van deze clubs.

Het beruchte WEF beschouwt hij als een soort overkoepelend orgaan van de Ur-loges. Het heeft weliswaar geen werkelijke macht en verricht uitvoerend werk. Het heeft net als de Trilaterale Commissie, de Bilderberg-groep, het Internationale Monetaire Fonds, de Verenigde Naties en dergelijke organisaties als taak als ‘bliksemafleiders te werken’, ‘door rookgordijnen op te werpen’ en allerlei afleidingsmanoeuvres te creëren.

Website Bilderberggroep

 

Rob Vellekoop, 20 mei 2023

1 Comment

 1. De oorzaak van de opvallende afwezigheid van Willem de Overbodige vinden we terug in de demonstratie op koningsdag waarbij het koninklijke paar geheel terecht voor “landverrader” en “WEF-hoer” zijn uitgemaakt. En misschien heeft niet iedereen het in de gaten gehad (velen van ons hebben de TV al uit het raam gegooid en de Telegraaf er achteraan) maar sinds dit voorval is er door de mainstream een even intensief als slijmerig -je zou bijna gaan denken dat ze iets menselijks hebben- charme-offensief opgestart om de koninklijke familie weer opnieuw bij het volk in het gevlei te brengen. De afwezigheid van het individu dat de kroon draagt maakt deel uit van dit charme-offensief.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.