Wekelijkse Angstmonitor

DLM Plus start deze week met de Angstmonitor. Het is de angst die de mensheid verlamt. Herkenning van die angst helpt voor de bevrijding daarvan.

Sinds de introductie van het coronabeleid houdt de overheid met dank aan de massamedia de bevolking in een ijzeren greep van angst. DLM Plus doet wekelijks verslag van de manier waarop de machthebbers niet alleen deze angst op peil houden.

Want daarnaast is er sinds 2001 de angst voor terreur dankzij de aanslagen op de drie WTC torens in New York. Ook de dreiging van WO III met Rusland is erbij gekomen als vervolg op de Koude Oorlog. En vergeet niet de vrees voor de dreigende ondergang van de wereld door opwarming, de klimaatcrisis.

Kortom er zijn voldoende manieren gevonden om de bevolking in een constante staat van alertheid te houden, een continue toestand van angst, waarvoor de overheid 1 ultieme oplossing biedt: veiligheid ten koste van vrijheid.

Als basis voor de berichtgeving volgen we in ieder geval de NOS, spreekbuis van de overheid.

Oekraïne

Deze zondag opent de NOS met een verslag van twee Oekraïense sportjournalisten die in april vluchtten uit door de Russen bezet Oekraïens gebied. Het viel blijkbaar niet mee om toch nog iets emotioneels over het Russisch-Oekraïens conflict te vinden, maar de staatsomroep is niet te beroerd om daarvoor een paar maanden terug in de tijd te reizen.

Het beantwoordt wel aan het doel van angst zaaien. Let op mensen, de Russen hebben Oekraïne, of in ieder geval een deel daarvan bezet. Er blijft in ieder geval dreiging van dit verslag uit gaan.

Voedsel

Volgens de NOS ligt 20 miljard kilo (klinkt dramatischer dan 20 miljoen ton) in Oekraïne te wachten om over de wereld te worden gedistribueerd. Een week eerder berichtte de staatsomroep nog met de video ‘Oorlog hier, honger daar’ met ‘schokkende’ beelden. Volgens de zwartkijkers van de NOS hebben we te maken met ramp op ramp: lokaal, klimaat, coronapandemie, oorlog en een wankelende voedselketen.

Op deze manier jut je niet alleen de angst op, maar bereik je ook dat mensen depressief worden.

Corona

Je houdt het bijna niet voor mogelijk, maar het lukt de omroep om toch nog mensen te herinneren aan ‘corona’. Een Duits koppel had blijkbaar hun beide kinderen uit vorige relaties naar Paraguay laten overkomen om te voorkomen dat ze de coronavaccinaties in Duitsland zouden krijgen. De kinderen moeten nu van een rechter terug naar Duitsland. De NOS noemt dit een ‘corona-ontvoering’, en dat klinkt inderdaad spannend.

Het herinnert ons er ook aan dat het coronagevaar, dat wil zeggen het coronabeleid, nog niet is geweken. Daarmee hebben ze het doel weer bereikt. De angst voor corona blijft op peil!

Ook voor wat betreft de aankomende zomer gaat er nog eventjes een waarschuwing uit:”Omikronvarianten worden snel dominant, vrees voor zomergolf
Volgens de staatsomroep gaat het om de varianten BA.4 en BA.5. En, ja hoor, sinds mei is in Portugal alweer een coronagolf aan de gang.

Normaal gesproken is het voor de massamedia komkommertijd tijdens de vakantiemaanden. Het lijkt erop dat ze zich al aan het voorbereiden zijn om er hard tegen aan te gaan en de mensen flink de stuipen op het lijf te blijven jagen, want de agenda naar 2030 moet worden uitgerold.

We krijgen ze door

Rob Vellekoop, 12 juni 2022

3 Comments

 1. De BildeRberg- Groep Sloper,
  De Sloper,

  Heb geen angst,dat maakt u kwetsbaar.
  Het is de doel stelling om zo veel mogelijk angst en chaos te creëren in
  de EU….die op het punt staat om uit 1 te vallen.

  De EU heeft niets en is ook niets!
  Stap nu nog UIT de EU,dit is beter voor ieder mens in Nederland.

  Ik dank U!

 2. Alleen al dit stukje lezen doet een vreemd gevoel van paniek opborrelen… En dan zijn er mensen die dit 20 keer per dag voorgeschoteld krijgen via MSN.
  TV UIT is de enigste manier om hieraan te ontsnappen.

 3. Kamerleden verdienen tussen de 140.000 en 170.000 per jaar. Daar bovenop komen nog vele privileges en een hele reut aan onkostenvergoedingen. Voor dat inkomen hebben deze schlemielen voor wie regelmatige arbeid onder toezicht een uiterst onaangename verrassing zou zijn plechtig beloofd om de belangen van het Nederlandse volk te dienen. Maar in de praktijk zijn ze met hele andere dingen bezig want in het parlement zien we ze niet. Erger nog: er is er geen enkel kamerlid dat kan aantonen in de afgelopen twintig jaar ook maar iets voor het Nederlandse volk te hebben gedaan. Toch gaat televisie kijkend Nederland nog steeds stemmen op dit geboefte. De oplossing kan natuurlijk nooit vanuit de politiek komen (de politiek is immers onderdeel van het probleem) en evenmin vanuit het volk. Want dat volk dat nu iedere dag verder wordt uitgeplunderd heeft zich waanzinnig laten maken. Het omarmt de leugen en wil van waarheid niet meer weten.

  “U mag mijn been er best afzagen mijnheer Rutte. Als u dat dan ook maar eerlijk bij mijn buurman doet.”

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.