Europese krankzinnige olieboycot past in WEF scenario

We weten ondertussen dat de machthebbers van Europa als gestoorden hun zucht naar controle najagen. Hoort daar ook economische zelfmoord bij? Zeker bij een boycot van Russische olie, want de consequenties reiken veel verder dan de verzinsels van EU president Ursula von Leyen. Dit zal de Great Reset binnen de kortste keren kunnen realiseren.

Boycot van Russische olie

De betrouwbare levering van Russische olie aan de Europese Unie is cruciaal vanwege zijn kwaliteit, prijs, dienstverlening en leveringsmogelijkheden die Europa voortdurend nodig heeft om te groeien. Door de boycot moeten daarvoor in de plaats nieuwe onbekende leveranciers worden gevonden, die aan dezelfde eisen moeten kunnen voldoen.

Indien niet aan deze eisen wordt voldaan valt Europa terug in ontwikkeling. De economie zal terugvallen. Fabrieken en raffinaderijen zullen moeten worden gesloten, wat zijn weerslag zal hebben op transport, verwarming, ziekenhuizen en scholen, werkgelegenheid, enzovoort.

Dit zal niet alleen zijn weerslag hebben op Europa, maar ook op de rest van de wereld met een onvoorstelbare inflatie. Zonder een dergelijke degelijke energieleverancier stort de boel in elkaar.

Uitweg

Er zijn drie mogelijke escape routes. Het probleem hierbij is dat de niet-Russische olie aan bovenstaande eisen moet voldoen. De olie-gereed-voor-export moet de huidige productie overnemen en kunnen doorgroeien en bovenal nu al aanwezig zijn…dat is niet het geval. Daarnaast zal de huidige machinerie als de olie niet in dezelfde kwaliteit beschikbaar is aangepast moeten worden.

De nieuwe contracten die hiervoor moeten worden afgesloten moeten hun betrouwbaarheid nog bewijzen, als het überhaupt mogelijk is.

Daarnaast dienen ze de bestaande Russische leveringen van olie volledig te vervangen. Daarvoor is nodig, het vinden van nieuwe leveranciers, het sluiten van nieuwe contracten, planning en testen.

“ We will make sure to phase out Russian oil in an orderly fashion in a way that allows us and our partners to secure alternative supply routes and minimises the impact on global markets” – zei Ursula von der Leyen, President van de Europese Commissie.

Dit kan in geen geval, omdat noch de markten, noch Rusland noch de EU Groene Standaarden noch prijzen of toezichthouders dit zullen toestaan.

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Why-Renewables-Cant-Solve-Europes-Energy-Crisis.html

https://worldcrunch.com/business-finance/europe-russian-gas/floating-lng-terminals

https://worldcrunch.com/business-finance/europe-russian-gas/particle-4

Catastrofaal

De vervanging van Russische olie vanaf de boycot kan evenmin geleidelijk plaatsvinden, alsof Rusland daartoe bereid zou zijn. En zelfs als ze daarin wel mee zouden willen gaan en er bijvoorbeeld een gat van 25% aan olietekort moet worden aangevuld heeft dit gigagevolgen voor de economie. De tijdelijke sluiting van raffinaderijen, door een continue jaarproductie even stil te leggen, is al catastrofaal.

Hongarije heeft het probleem openbaar gemaakt. Volgens hen heeft de EU geen oplossing om de schade van een boycot van Russische olie te repareren. Eigenlijk rekent de EU, zonder dat ze het echt door lijken te hebben op goedkope en efficiënte Russische energie voor bijvoorbeeld transport, verwarming en elektriciteit. De terugval in levering zal leiden tot blackouts, shutdowns in de industrie en werkloosheid met ongekende inflatie.

– https://www.rt.com/news/555297-hungary-eu-no-solution/ (link opgenomen in afwachting van het opheffen van de censuur op rt.com)

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Record-High-Diesel-Prices-Will-Ripple-Across-The-Economy.html

https://www.zerohedge.com/markets/record-airfares-and-soaring-food-prices-whats-behind-todays-surprise-cpi-beat

– https://www.rt.com/business/555295-ukraine-block-russian-gas-explainer/ (link opgenomen in afwachting van het opheffen van de censuur op rt.com)

Groene energie vergeet het maar

Een snelle overgang naar groene energie biedt al evenmin soelaas. Deze energievorm heeft weer andere problemen en veresit enorme hoeveelheden (Russisch) gas, olie, kolen, mineralen en grondstoffen. Wind turbines hebben duizenden tonnen nikkel en zeldzame grondstoffen nodig. Daarnaast moeten deze enorme turbines met apparatuur dat op (Russische) olie loopt geïnstalleerd worden. Des te meer groene energie je gebruikt des te meer natuurlijk gas heb je nodig.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/lighting-gas-under-european-feet-how-politicians-journalists-get-energy-so-wrong

Kortweg

De wereld was nog niet klaar voor een Europese boycot van Russische olie of andere brandstoffen.

Wat blijkt? Veel Europese raffinaderijen zijn gebouwd voor een bepaald type (bepaalde kwaliteit) olie die gewonnen wordt in Rusland. Met daarbij een geregelde dagelijkse aanvoer gegarandeerd voor 30 jaar.

Het aanpassen van een Europese raffinaderij aan nieuwe types olie is lastig. Elke aanpassing van een chemische fabriek of raffinaderij vergt eerst gedetailleerde kennis van de nieuwe soort en garanties voor de voortdurende levering voor tientallen jaren. Daarnaast zijn er gedetailleerde plannen voor nodig, de fabricage van onderdelen, verscheping, installatie en testen, optimalisatie, enzovoort.

Dit eist gegarandeerde continue levering en aanvoer. Hiermee zijn duizenden mensen aan het werk en het vergt miljarden euro’s aan kosten, wettelijke toestemmingen gedurende vele jaren.

Europa is daarvoor afhankelijk van de levering uit Rusland van olie, gas, metallurgische steenkool en ijzererts, terwijl de fijnere componenten legeringen nodig hebben die ook uit Rusland komen.

Ironie

De ironie van dit verhaal is dat Rusland van een dergelijke boycot alleen maar beter en sterker wordt. Uiteindelijk drijft het de olieprijs en dergelijke op, krijgen zij meer voor hun export en zal door de prijsverhoging de inflatie wereldwijd toenemen. Hierdoor zal een grote wereldwijde recessie onafwendbaar zijn.

Laat dit nu net passen in de plannen van de Great Reset!

Immers een van de doelen is een grote economische crisis te veroorzaken waardoor de mensheid zal smeken om meer veiligheid tegen inlevering van hun laatste restje vrijheid.

 

Rob Vellekoop, 12 juni 2022

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.