Angstmonitor 18 juni – zomergolf

Het is de angst die de mensheid verlamt. Herkenning van die angst door een Angstmonitor helpt met de bevrijding daarvan. Ondertussen warmen overheden, ondanks de hittegolf, mensen extra op voor de volgende coronagolf, die de massamedia al dankbaar tot ‘zomergolf’ gedoopt hebben. Wat voor de mainstreampers een geschenk is (ze hebben in ieder geval weer wat om over te schrijven) is voor de burgers de hernieuwde aanzet tot angst en vrees naar deel 3 van het c.verhaal.

Voorkomen

Minister Kuipers zegt dat het reëel is dat er straks weer miljoenen mensen besmet zullen worden met corona. Hij is een snelle leerling, die zelfs nog voor de zomer de goedgelovige mensen al de stuipen op het lijf jaagt. Fijn dat we een bewindsman hebben die profetische gaven denkt te hebben. Of weet hij meer dan de doorsneeburger. Waarschijnlijk geeft hij hiermee Nederland planning door voor het plan dat verder wordt uitgerold (2030) richting september en oktober, wanneer de volgende griepgolven er weer aankomen rollen.

https://nos.nl/artikel/2432509-coronaplan-kabinet-sectoren-moeten-algemene-maatregelen-voorkomen

Post-covid

De NOS, de staatsomroep die ook van wanten weet, voorspelt de dreiging van het ontslag van duizenden zorgmedewerkers. Zij zouden lijden aan het zogenaamde ‘lang-covid’. Het handige aan een dergelijk bericht is dat het niet alleen deze medewerkers maar ook de rest van de bevolking raakt. Want o wee, ‘dat covid is toch wel gevaarlijk, he?’

Zomergolf corona

Ook her Financieel Dagblad zingt en helpt mee de dreiging op het door de overheid gewenste niveau te houden. Reken niet op een zorgeloze vakantie, lijken de financieel ingestelde nieuwsuitbrakers te waarschuwen. Er schijnen twee nieuwe varianten zich onder ons te hebben verspreid, de omikronvarianten BA.4 en BA.5 (what’s in a name). Daar zitten we mooi mee opgescheept deze vakantiemaanden. Daarmee vinden we het straks niet vreemd als ‘de maatregelen’ weer uit de kast komen.

Mijn felicitaties voor de term ‘zomergolf’. Normaal denk je bij een golf in de zomer aan zwoele stranden en blauwe zeeën, dat beeld helpt het FD fijntjes om zeep.

https://fd.nl/samenleving/1442549/zomergolf-corona-rolt-nederland-binnen-tof2caUBHEr2

Meer

Het RIVM, erg druk in de weer met coronagerelateerd nieuws, ziet meer besmettingen. Deze ‘gervallen’ blijken echter niet in het ziekenhuis terecht te komen. Het vaststellen van deze besmettingen is natuurlijk erg knap van dit rijksinstituut, zeker als je als welingelicht lezer weet dat een besmetting wordt geconstateerd met de waardeloze PCR-test. Helaas raakt het de niet-geïnformeerde kijker vol op de kaak. Reacties als ‘het zal tocht niet waar zijn’ en ‘waar is mijn mondkapje’ zijn in die kringen niet van de lucht.

Duitse Golf

Ook in buurland Duitsland signaleert de minister een ‘zomergolf’. Kortom het is weer watertanden voor de machthebbers die het volk in een giga golf aan het bag maken zijn.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/duitse-minister-zomercoronagolf-is-al-begonnen/

Monitor

Sinds de introductie van het coronabeleid houdt de overheid, met dank aan de massamedia, de bevolking in een ijzeren greep van angst. DLM Plus doet wekelijks verslag van de manier waarop de machthebbers niet deze angst op peil houden.

Daarnaast is er sinds 2001 de angst voor terreur dankzij de aanslagen op de drie WTC torens in New York. Ook de dreiging van WO III met Rusland is erbij gekomen als vervolg op de Koude Oorlog. En vergeet niet de vrees voor de dreigende ondergang van de wereld door opwarming, de klimaatcrisis.

Kortom er zijn voldoende manieren gevonden om de bevolking in een constante staat van alertheid te houden, een continue toestand van angst, waarvoor de overheid 1 ultieme oplossing biedt: veiligheid ten koste van vrijheid.

Als basis voor de berichtgeving volgen we in ieder geval de NOS, spreekbuis van de overheid. En zoals je ook deze week kunt zien is coronanieuws al genoeg om het ‘dreigingsniveau’ op peil te houden. Daar heeft de massamedia zelfs geen Oekraine of klimaatkoorts voor nodig.

Rob Vellekoop, 18 juni 2022

2 Comments

  1. Onze Nederlandse “volksvertegenwoordigers” zetten op verzoek van Klaus Schwab, “chairman and founder” van het WEF te Davos, hun politiek van een samensmelting tussen mens en AI in angstige haast en met bange kracht voort. We zullen en moeten ons laatste restje aan vrijheid en menswaardigheid verliezen: verplicht leven in een fake-wereld, het ondergaan van totale controle en als wettig betaalmiddel digitaal (programmeerbaar!) geld. Maar ik begin steeds vaker te denken dat “the great reset” een onbereikbaar doel zal blijken. Klaus Schwab en zijn trawanten (waaronder Mark Rutte en het individu dat de kroon draagt) hebben niet in de gaten dat computers pas gevaarlijk voor mensen kunnen worden als een ze over fantasie beschikken.

    Misschien hebben Klaus Schwab en zijn vrindjes wel diep in eigen vlees gesneden.

  2. Veel Nederlanders zullen toch een keer uit de TV-stoel moeten komen om wat bij te leren. Want de heersende mening is de mening van de heersenden en aan die “heersenden” zitten enkele steekjes los. Dus ook aan diegenen die nog steeds naar de stembus sloffen. Het is ook daarom dat veel mensen denken dat het hun eerste levensbehoeften zijn die plotseling aanmerkelijk duurder zijn geworden. Dat is echter niet juist: het is het geld dat snel waardelozer wordt. Een man (geen vènt) als Mark Rutte komt echt niet uit zijn stoel om geld uit uw zak te halen. Dat is hem véél te veel werk. Hij maakt gewoon uw geld waardeloos en noemt de diefstal “inflatie”. En denk maar niet dat het geld dat u ontstolen wordt is “verdampt”. In onze economie komt het geld dat de één mist altijd bij een ander in de zak. Alles draait om geld. Oorlog in Oekraïne? De aandeelhouders van Lockheed Martin en General Dynamics komen niet meer bij van het lachen. Corona? Zakken vullen voor big pharma. Zelfs het zo leuk begonnen Oerol Festival op Terschelling…de bedenker eruit gewerkt en er een verdienmodel van gemaakt.

    Ordinaire hebzucht is het ultieme kwaad. We konden maar net op tijd ontsnappen aan de Oerol week. Onze oude zeilboot heeft daarvoor wel een paar flinke klappen moeten incasseren in het watergebied tussen Vlieland en Terschelling. En het zijn zelden hoge golven die klappen uitdelen maar vaak het diepe gat waar je invalt nadat de golftop is gepasseerd. Maar de kiel bleef er onder zitten. Een prettige bijkomstigheid want ter plaatse is het tot 40 meter diep.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.