Angstmonitor – Rutte koppelt virus aan #boeren

De overheid en massamedia laten de coronakoorts weer flink oplopen. Publicaties hierover gaan in gestaag tempo met de vakantiestroom mee. De dreiging van covid krikken ze flink op en er is zowaar een apenpokkenvirusbesmetting gesignaleerd. Absoluut dieptepunt van de week was de zielige poging een koppeling tussen virus en boeren te leggen. Bijna wekelijks verslaat DLM Plus met de monitor de dreiging en daarmee de angst.

Apenpokken

Onder de noemer “als er maar over een virus gepraat bloikjft worden” heeft Gzondheidsminister Kuipers het advies van het RIVM gevolgd. En om de zaak nog meer allure te geven heeft hij met zijn  Deskundigenberaad besloten hoogrisicogroepen een vaccin aan te bieden tegen het apenpokkenvirus. Hij wil “zo snel mogelijk” beginnen met de hiv-PrEP-doelgroep in Amsterdam. Daarna kunnen ook transgenders gevaccineerd worden.

Veehouderij

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/onderzoek/covid-19-en-veehouderij

Voor ons is de volgende uitspraak (van het RIVM) de verliezer van de week. “Dichtbij veehouderij wonen draagt bij aan kans op positieve coronatest”. Als je van humor houdt schiet je in eerste instantie in de lach. Het zou niet misstaan als 1 aprilgrap. Helaas is het serieus bedoeld door de angstaanjagers.

De uitspraak is het resultaat van het onderzoek dat weliswaar is gepubliceerd maar nog niet geverifieerd door andere vakbroeders en zusters, dus voorlopig een vrij waardeloos onderzoek. Desondanks trekt het RIVM het van de plank en slaat er de boeren venijnig mee om de oren.

Hiermee proberen ze aansluiting te krijgen met het nog steeds overgrote angstige deel van de bevolking. Als het de spindocters en PR bureau’s van de overheid lukt om de boeren als schuldige te kunnen aanwijzen van positieve testuitslagen, dan slaan ze twee vliegen in 1 klap. De eerste is het aanjagen van de virusangst tot zodanige hoogte dat de volgende booster noodzakelijk wordt en de tweede is de boeren een slag toebrengen waar ze zich moeilijk tegen kunnen verzetten. Want zoals we in de voorbije twee jaar hebben gezien, krijgt Rutte onder het mom van corona, de meest absurde regels er doorheen.

Maar er is meer, want miljarden extra winst voor Big Pharma lonken weer in het najaar.

Jacht op ongevaccineerden

Het overgrote deel van de Tweede Kamer weigert de rechten van ongevaccineerden te garanderen. Dit gegeven brengt de ongevaccineerden weer in alarmfase terug. Ja, de dreiging naar hen toe is evenmin geweken. De jacht op te vaccineren mensen gaat gewoon door en de Kamer helpt ook hier weer Big Pharma, als het beste verkoperscorps dat zij zich kunnen wensen.

Telraam

Het RIVM gebruikt nog steeds het aloude telraam en strooit weer kwistig met allerlei getallen. Zo telden zij 39.283 positieve testen. Ze hebben uitgerekend dat dit een toename is van 15% ten opzichte van de week ervoor. Gelukkig zeggen ze ook dat de piek van besmettingen in deze zomergolf genaderd wordt.

Ik roep nog even in herinnering het verhelderende boek van Desmet waarin hij uitlegt waarom er zo overmatig met zogenaamde ‘keiharde’ cijfers gewerkt wordt, zoals we kunnen zien bijvoorbeeld door het RIVM.
Desmet ziet dat  ‘de onzekerheid en de angst voor het virus creëerden een draagvlak om een maatschappij te realiseren waarin beslissingen genomen worden op basis van cijfers.’ Cijfers scheppen een illusie van objectiviteit. Met andere woorden ze lijken betrouwbaar. Ze geven een stukje zekerheid waar onzekerheid heerst.

https://www.rivm.nl/nieuws/SARS-CoV-2-besmettingen-stijgen-minder-hard

Corona is niet voorbij

Gelukkig dat we nog het FD hebben en infectioloog Chantal Bleeker-Roovers om ons, argeloze naar vakantie snakkende burgers, te waarschuwen, want corona zegt ze is nog niet voorbij. FD noteert haar opmerkingen met graagte. Dat is duidelijk. En dan is er natuurlijk nog het postcovidsyndroom. Tja, vooral van ieder verschijnsel een ‘syndroom’ maken dan blijft de pharmakassa rinkelen, want het biedt kansen voor nieuwe medicijnen. De hoogleraar vindt de plannen tegen uitbraken in het gevreesde najaar niet toereikend.

Samen hebben ze hun punten weer gescoord. Geen zinnig mens kan met een gerust hart op vakantie.

En sorry, maar deze moet ik toevoegen aan dit vermaledijde overzicht. Hij is te absurd om niet mee te nemen.

Coronaherdenking

Er komt dit jaar nog geen nationale coronaherdenking.

En let op wat dit zoveelste kabinet Rutte voor reden opgeeft. Het ‘stilstaan bij corona-moment’ zou de mensen weleens in verwarring kunnen brengen. Mensen zouden volgens Gezondheidsminister Kuiper weleens kunnen gaan denken dat de periode met corona voorbij en afgesloten is. Tja, dat wil natuurlijk geen enkele machtswellusteling.

Je hebt als machthebber de onderdaan in een positie gelogen en gemanipuleerd dat hij of zij bij de minste dreiging al in een kramp schiet, van angst voor de ziekte. Je kunt de burger zelfs aanzetten de meest absurde dingen te doen, bijvoorbeeld een mondkapje dragen bij 30 graden, als advies. Die machtspositie sta je niet zo maar af.

Hier wil ik het bij laten. Vergis je niet er zijn nog meer berichten die de angstige mens in het coronagareel moeten houden, maar deze selectie vind ik illustratief voor deze wonderlijke week.

Rob Vellekoop, 10 juli 2022

2 Comments

  1. Flikker toch op met die zogenaamde studies en wetenschap. Ik leef in een regio met veel veehouderij en ik ben nooit ziek. steek die “vaccins” maar in je reet samen met je bullshit-studies en je angst zaaien. Ik ga lekker een koe aaien en de boerenlucht opsnuiven, het bos in en een lekkere vette hap eten. fijne dag iedereen

  2. Als er in Nederland politieke koppen gaan rollen wegens landverraad dan komen mijn vrouw en ik daarvoor graag even naar Nederland.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.