Demo Amsterdam: veel mensen, verbinding en hoog politiek gehalte

Tijdens de demonstratie van Amsterdam van zondag 4 september komen zo’n twintig duizend mensen vreedzaam op de been tegen Rutte en samen voor Nederland. We verslaan de speeches van enkele politici die de ‘vrijheidsbeweging’ steunen en zien dat de beweging steeds politieker wordt.

Demo

Een van de sprekers is Willem Engel. Hij raadt de mensen aan zich voor te bereiden op de fase die komen gaat. Hij denkt daarbij in de eerste plaats aan zelfzorg en zorg voor de familie. Daarna aan het vormen van gemeenschappen en deze met elkaar te verbinden.

De politici die volgen met hun speeches, willen weliswaar een ander systeem, maar houden vast aan de manier waarop het nu is georganiseerd. Ze roepen mensen op hen te steunen door dit van binnenuit het systeem te doen. Zij kijken al naar de komende verkiezingen, waardoor de speeches een soort van opstapje waren hiernaar toe.

 

Globalistische landverraders

Gideon van Meijeren voor Forum voor Democratie is in zijn toespraak heel duidelijk. Hij begint met de vraag aan het publiek of ze nog een beetje strijdlustig zijn. Zoals uit zijn speech blijkt is hij dat in ieder geval. Fel beschrijft hij wat hij ziet. Namelijk de aanval op de boeren, maar ook ‘de aanval op onze identiteit om ons land doelbewust te laten overstromen met kansarme asielzoekers’. En het ‘in rook laten opgaan van onze koopkracht door het krankzinnige klimaat- en energiebeleid.’

Hij beschrijft ook dat hij ziet dat ‘heel veel Nederlanders de leugens blijven slikken voor zoete koek en blind lijken te zijn voor de ware oorzaken van de ellende waarin we zitten’.

Gideon meldt dat zijn batterij weer is opgeladen om de strijd aan te gaan met wat hij noemt ‘de globalistische landverraders’.

Waarschuwend zegt hij dat het kabinet werkt aan een permanente coronawet om ons daarna opnieuw op te kunnen sluiten. Ook om ons uit elkaar te drijven en op anderhalve meter afstand van elkaar te houden. ‘Om ons opnieuw te vernederen met die walgelijke mondkapjes.’

En voegt hij er aan toe, de Raad van State heeft ook nog eens geadviseerd om de avondklok, de schoolsluitingen en de QR-code weer in de wet op te nemen. De Raad noemt hij ‘de kartelclub van de koning en D66-er Thom de Graaff.’

Daarna komt hij pas echt op stoom, als hij waarschuwend hieraan toevoegt.

‘Wij laten ons niet meer opsluiten, wij vegen onze billen af aan de mondkapjes. Wij maken zelf wel uit wie we knuffelen. Wij bepalen zelf wel wanneer we naar buiten gaan. En wij sterven liever op een waardige manier dan dat we ons laten injecteren met een giftige gen-therapie.’

Zin

Ook gaat hij in op de zinnigheid van demonstraties zoals deze. Hij zegt, natuurlijk zal 1 demo niet het verschil maken en 1 petitie ook niet en 1 rechtszaak ook niet. Maar alles bij elkaar heeft het verzet wel degelijk zin,

want als wij niet in verzet gekomen zouden zijn, dan zouden ze nooit de mondkapjes en de QR-code hebben afgeschaft! Dat is dankzij ons.ย 

Hij weet zeker dat ze het opnieuw gaan proberen, want zegt hij ‘agenda 2030 is heilig voor ze’.

Gideon gelooft dat het een kwestie van tijd is voordat het systeem in elkaar stort, want vindt hij, het is door en door corrupt en verrot en onhoudbaar.

Echter, ‘wij zullen niet zwichten voor tirannen.’ Vol passie:”En als wij samen de handen ineen blijven slaan, ons niet uit elkaar laten spelen en nooit zullen gehoorzamen aan die tirannieke regels, als we dat volhouden is het niet de vraag of, maar wanneer we zullen winnen!

Van Houwelingen

Zijn collega Pepijn van Houwelingen legt in zijn toespraak de nadruk op de bestuurscrisis waarin Den Haag zit doordat ze de controle kwijt zijn. Nederland is de zeggenschap kwijt. Volgens Van Houwelingen is ‘allerlei macht zonder toestemming van de bevolking overgedragen.’ ‘Daar hadden ze toestemming voor moeten vragen.’

De crises komen door overeenkomsten met de EU en anderen internationale instellingen.

Volgens hem is de enige manier, de controle terugpakken en onze vrijheid herwinnen. We moeten onze soevereiniteit terugclaimen. ‘De soevereiniteit is van de bevolking.’

Waarschuwing voor Tweede Kamer

Ook parlementslid Wiebren van Haga ontbreekt niet op het spreekgestoelte. Van Haga zegt:

‘Alle crises zijn eenvoudig op te heffen: stop met de oorlog tegen Rusland.’

Hij ziet een volgende grote crisis sluimeren op de achtergrond. Wiebren van Haga voorspelt: ‘Het wordt een crisis met een virus dat weer onze kant op komt.’

Verder is hij ‘trots’ op de demonstranten die al in mei 2020 doorhadden wat er aan de hand was. Hij zegt:’Jullie weerstonden de sociale druk uit je omgeving, en waren blij om elkaar te knuffelen omdat het goed was voor je immuunsysteem.’ ‘Jullie waren diegenen die doorgingen met het schudden van handen, omdat dit gewoon een respectvol symbool is’. Ook, ‘Jullie waren diegene die inzagen dat een lock down veel meer doden oplevert dan dat het mensenlevens bespaart.’

Van Haga waarschuwt voor de Tweede kamer. ‘Twee jaar lang zijn onze grondrechten ingeperkt, terwijl er geen noodtoestand was.’

‘Er is een grote meerderheid in de Tweede Kamer die ervoor zorgt dat we straks weer gedwongen worden thuis te blijven en mondkapjes te dragen en dergelijke gekkigheid.’

Vandaar dat hij er bij de mensen op aandringt het kabinet dwars te zitten op 15 maart 2023, stem op de partijen, gebaseerd op hun stemgedrag in de Tweede Kamer en niet op hun verkiezingsprogramma’s.

Beelden

 

Bekijk het videoverslag van LNN MEDIA

Rob Vellekoop, 4 september 2022

1 Comment

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Het ware gezicht laat zich nu openlijk zien wat het democratische kapitalisme nu echt is en
  wat het eigenlijk voor stelt!
  Egoรฏsme/hypocriet/zelf zuchtig en arrogant.

  Ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.