Verslaggever Irhuia in hoger beroep in Den Haag

Op vrijdag 9 december diende het hoger beroep van verslaggever Irhuia in Den Haag. Zij doet hieronder mondeling verslag van de zitting en haar gevoelens daarbij. Irhuia heeft nog een appeltje te schillen met de politie die haar met een waterkanon op een koude novemberavond in 2021 op een waterbombardement trakteerde toen ze verslag deed van de gebeurtenissen. Later moest zij een gevangenisstraf uitdienen van enkele weken. Tegen dit vonnis is zij nu in beroep gegaan.

Zaak vooraf

Irhuia heeft voor de rechtszaak al laten weten dat dit voor haar de belangrijkste zaak is en heeft een beroep gedaan op sympathisanten om naar de rechtbank te komen. ‘Niet alleen ter ondersteuning van mij, maar ook om een signaal af te geven aan de rechterlijke macht.’
Vooraf schreef ze:”Ik heb niet geleerd te lopen om te knielen en niet geleerd te spreken om te zwijgen.”

Waterbombardement

De aanleiding voor het Hoger Beroep is haar veroordeling eerder tot een gevangenisstraf.

In de vroege ochtend van 23 december 2021 werd opgehaald door een peloton politie (7 stuks). In Nieuwersluis moest zij tot 29 december in hechtenis blijven. Dit omdat zij werd verdacht van het bedreigen van de politie en het bezit van pepperspray.

Tijdens het waterbombardement (zie foto) op 12 november 2021
zou ze gezegd hebben dat de mensen die deze politie-actie uitvoeren wat haar betreft voor een tribunaal de doodstraf verdienen. Juridisch gezien is dit echter geen bedreiging omdat hij niet gericht is tegen een bepaalde persoon. Het tweede feit waarvoor ze is veroordeeld gaat over een vondst van een flesje tijdens een huiszoeking bij haar. De politie vond een flesje waarvan beweerd wordt dat er pepperspray in zat zonder dat dit echter onderzocht is op de ware inhoud.
De rechter geeft haar tot tien weken gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk.

Hoger Beroep

De zitting van het Hoger Beroep in Den Haag vond op vrijdagmiddag pas plaats na een incident. De rechtbank vond dat er te veel publiek was. Uiteindelijk mochten 10 mensen de zitting bijwonen en was het maken van video-opnamen verboden.

Irhuia doet verslag van wat haar die dag is overkomen in onderstaande video en leest de verklaring voor die ze in de rechtbank tegenover het Hof heeft afgelegd. Daarnaast vertelt ze wat eromheen zich afspeelde.

Ze wil absoluut vrijspraak en als het Hof haar dat niet geeft, gaat ze verder met de zaak, zo heeft ze al aangekondigd.

Op 23 december om 9 uur is de uitspraak in Den Haag, waar zij zelf bij aanwezig zal zijn.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=539146991475742

 

Hier kan je meer terugvinden van Irhuia

Rob Vellekoop, 10 december 2022

2 Comments

  1. Als je weet dat je in je recht staat en met sympathisanten en/of journalisten vóór wilt komen dan wordt je nog veel smeriger te grazen genomen. Ik had ook een aantal journalisten uitgenodigd om een volslagen corrupte zitting die slechts tot doel had mij de mond te snoeren bij te wonen. Welnu: net één dag voor de zitting kreeg ik van het criminele schorem van het OM Groningen te horen dat de zitting met één dag zou worden uitgesteld….zo bang waren ze voor publiciteit. Maar ga dat maar eens op tijd aan die uitgenodigde journalisten vertellen. Maak dat je wegkomt uit Nederland nu het nog kan, er zit echt niets anders op.

  2. Waarom mij de mond moest worden gesnoerd? Ik was onderzoek gaan doen naar de dood van mijn vader en daardoor ontdekte ik in 2006 het strafblad van een leerkracht van het Zernike College in Groningen. Het was een niet-verjarend strafblad met de strafbladaantekening “GEVAARLIJK!” wegens meervoudige poging tot moord en een heel vies kunstje waardoor iemand (mijn vader dus!) dodelijk is verongelukt. Het strafblad dat ik had ontdekt was gemaakt op instigatie van Jeugdpsychiatrisch Centrum Zandwijk Scheltemalaan 11 te Amersfoort (dat is justitie!) en was een uitspraak van de Arrondissementsrechtbank Zwolle. Wie deze leerkracht was mocht ik niet zeggen want dan had ik diens “goede naam” verkracht. De betrokken leerkracht van het Zernike College is in 2006 -en de lezer raadt het alweer- plotseling “ziek” geworden. Mijzelf heeft deze ontdekking een boete van 500 Euro, zes volslagen corrupte “rechtszaken” en één maand gevangenisstraf opgeleverd. Men moet bij dit alles bedenken dat het justitie is die de verantwoordelijkheid heeft er voor te zorgen dat niemand met een dergelijk strafblad voor de klas komt te staan. Ik had dus in feite een enorme blunder van justitie ontdekt! Maar voor mij was het verder wel duidelijk: gauw wegwezen uit de verrotte demokratuur van Rutte en consorten. Ik raad trouwens iedereen met een beetje geld en een normaal verstand aan Nederland te verlaten. “Kijk hoe goed we het hier nog hebben” is al lang een gepasseerd station.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.