David Icke in kort geding tegen de Staat (1): ik ben niet het probleem, maar wat mensen gaan horen

Op vrijdag 9 december is het kort geding van David Icke tegen de overheid die hem liet verbannen uit 26 Schengen- en geassocieerde landen. Ter sprake komt het bezwaarschrift dat Jeroen Pols namens Icke heeft ingediend. We geven weer wat Icke heeft gezegd en voegen toe het volledige bezwaarschrift. Opvallend is dat het in feite over slechts 1 ding echt gaat, en dat is de vrijheid om je mening te uiten ook als deze afwijkt van wat de regering wil. Als Icke’s bezwaar wordt afgewezen is het hek letterlijk van de Dam. Dan kan ieder die dingen zegt die Rutte niet bevalt, minimaal de toegang ontzegd worden tot ons land, zoals Icke voor 2 jaar. Hij had slechts het voornemen een toespraak te geven over Vrede in ons land. Dat was voor Rutte al een stap te veel!

Wat heeft Icke gezegd

Hij is zichtbaar aangedaan. David Icke, die Europa en tal van andere landen niet meer in mag, omdat hij het voornemen had in Nederland een speech te houden over Vrede! Aan het einde van het kort geding waarbij hij niet aanwezig mocht zijn, maar wel digitaal kon meekijken, mocht hij ook nog wat zeggen.

Hij zegt:

“Ik heb 33 jaar besteed aan het uitspreken van 1 ding boven alles, en dat hoor ik de regeringsadvocaten niet zeggen, en dat is dat we over alles moeten heenstappen  dat ons verdeeld en samenkomen en elkaar liefhebben.

Ik vraag me af hoeveel mensen in regeringen dit ooit gezegd hebben, terwijl ik het voortdurend zeg.

Ik ben niet anti-regering, niet anti-democratisch. Ik wil het juist, omdat wat ik zeg is, dat de wil of het recht van de mensen is hun zegje te kunnen doen en in vrijheid te kunnen leven.”

Hij vraagt zich af of 3.000 boeren in NL denken dat ze leven in een vrije samenleving.

“Ik was uitgenodigd om op een middag naar de Dam te komen om 20 tot 30 minuten te praten over vrede, de behoefte aan vrede, de behoefte om oorlog en conflict te stoppen, ja, en geweld.
En omdat ik die uitnodiging aanvaard heb, ben ik nu verbannen uit 26 Europese landen en vele daar nog bovenop. Een Europa waar ik 33 jaar lang sprak zonder problemen.”

“Het gaat er niet over dat ik een probleem ben voor de Nederlandse samenleving, wat een onzin, het gaat over een regering die probeert te voorkomen dat Nederlanders iets te horen krijgen wat de regering niet wil.

Werkelijke redenen van ban

“Regeringsjuristen kijken nu naar mijn materiaal door hun ervaring in de wereld en in hun dagelijks leven en hun vrijheid die verdwijnt en daarom
wilde de regering en de staatssecretaris me tegenhouden om te spreken op de Dam.

Een andere reden is dat zoveel mensen zouden zijn gekomen, omdat ik daar zou zijn. Zodat het de rest van de bevolking zou hebben laten zien wat de schaal van het gevoel is bij de bevolking over de manier waarop ze geregeerd worden en hoe hun land, zoals het mijne en alle landen op de wereld, iedere dag steeds meer fascistisch worden…”

Verder lezen

Rob Vellekoop, 9 december 2022

3 Comments

  1. Dus als de rechtszaak verkeerd uitpakt is het klaar en aangezien Pols en Engel alle rechtszaken verliezen, speel je het kabinet dit mooi in hun kaart, opzet?

  2. Je kunt toch moeilijk Pols en Engel van opzet betichten, als het feitelijk de rechterlijke macht is die niet onafhankelijk van de regering een oordeel durft te vellen.

  3. Censuur is een heel effectief want twee-snijdend zwaard: de één wordt het spreken belet en de ander het luisteren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.