Reporter opnieuw opgepakt voor uiten mening, binnenkort voor de rechter

Videoverslaggever Irhuia van ReVrouwLutie is op vrijdag 6 januari van haar bed gelicht en naar de gevangenis in Den Haag gebracht. In december 2021 had ze al een dergelijke ervaring, toen werd zij opgepakt door een peloton politie (7 stuks) in de vroege ochtend van de 23e. Destijds was de aanklacht dat ze zich bedreigend naar de politie zou hebben geuit. Voor dezelfde uitspraak is zij nu opnieuw ingerekend.

18 januari 2023

Op woensdag 18 januari om 16:15 is de zitting van Irhuia in de rechtbank van Den Haag, Prins Clausplein 60. Het is een openbare zitting en Irhuia zou het heel fijn vinden als mensen haar in de zaal steunen.

28 november 2022

Op 28 november post zij onderstaand filmpje waarin zij onder andere vertelt wat vrijheid is.

Letterlijk zegt ze, zonder de minste zweem van angst:

“Voor mij is vrijheid: Je vrij kunnen uitspreken. Dat dat niet meer kan in ons land heb ik aan den lijve mogen ondervinden. Ik heb zes weken vastgezeten voor het uitspreken van mijn waarheid op dat moment, 12 november 2021 – het waterkanon over allebei mijn ogen. Een waterkanon waarmee je dus helemaal niet op mensen mag richten.

En ik heb toen een uitspraak gedaan en ik ga hem nog een keer herhalen: Als jij als agent, hier willens en wetens aan blijft bijdragen, dan vind ik dat je je uniform niet waard bent. Dat je je kapot moet schamen. En dan mag je wat mij betreft voor een volkstribunaal gesleept worden….en dan vind ik persoonlijk de doodstraf passend.

Voor mij is vrijheid, je vrij kunnen uitspreken hoe je over een bepaalde zaak kijkt en denkt. En wat jij denkt dat de oplossing is.”

En dat laatste blijft ze doen, wat de consequenties ook zijn!

29 december 2021

Woensdag 29 december diende de zaak tegen Irhuia Debbie Beekwielder.
Tijdens het waterbombardement (zie foto) eind 2021

zou ze gezegd hebben dat de mensen die deze politie-actie uitvoeren wat haar betreft voor een tribunaal de doodstraf verdienen. Juridisch gezien is dit echter geen bedreiging omdat hij niet gericht is tegen een bepaalde persoon. Het tweede feit waarvoor ze is veroordeeld gaat over een vondst van een flesje tijdens een huiszoeking bij Irhuia. De politie vond een flesje waarvan beweerd wordt dat er pepperspray in zat zonder dat dit echter onderzocht is op de ware inhoud.

De rechter veroordeelde haar tot tien weken gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk. Tegen die vonnis is zij in hoger beroep gegaan. Zij wacht op uitspraak hiervan.

Irhuia

Irhuia is een bevlogen videoverslaggever die heel veel acties wereldkundig heeft gemaakt, ook die buiten Nederland plaatsvinden. Via haar live-uitzendingen bereikt ze een groot publiek.

Zij vertelt op haar website revrouwlutie.org dat zij wakker begon te worden toen ze gedwongen mee moest doen aan de Participatiewet in Amsterdam. Dit ging in tegen haar rechtvaardigheidsgevoel waardoor ze op de barricaden moest. Ze komt in aanraking met andere wakkere en actieve mensen die allerlei andere onderwerpen aan de kaak stellen.

Door zelfonderzoek raakt ze er steeds meer van overtuigd dat de wereld die wij kennen heel anders in elkaar steekt. Niets is wat het lijkt, en de werkelijkheid is nog velen malen gruwelijker dan ze zich kan voorstellen. Verder kan ze zichzelf uiteindelijk los kan maken “van de (subliminale) programmering die bepaalde krachten al eeuwen lang op de mensheid los laten. Om ze te kunnen verdelen, beheersen en controleren.”

Facebook (bit.ly/revrouwlutie)

Kaartje

Rob Vellekoop, 11 januari 2023

3 Comments

 1. Let maar eens op: justitie gaat haar als voorbeeld stellen. Dus hoe meer mensen er aanwezig zullen zijn in de rechtzaal hoe zwaarder mw. Beekwielder zal worden gestraft. We weten het toch allemaal? Als je een achterbakse viespeuk bent die graag mensen kapot wil maken of vermoorden zonder in de problemen te komen dan moet je in de politiek, bij justitie of bij de politie gaan werken. Dàn mag het!

 2. De BildeRberg- Groep Sloper,
  De Sloper,

  Vroeger had je een slogan,
  De politie is je beste vriend….ha i!

  HAHAHAHAHAHAHAAAA!!!!

  Zou je eens tegen een paard moeten zeggen,begint die meteen te grinniken.

  Lang leven de mondsnoerders.
  Ik dank U!

 3. Ja dat was te verwachten, hoe zit het met de uitspraak de Rechter die zou moeten gebeuren?
  Liever haar opnieuw oppakken zodat de rechtszaak ondergesneeuwd wordt of niet hoeft te gebeuren.
  Debbie spreekt zich uit, velen van ons hebben niet eens de moed om hun gevoelens,gedachten te formuleren, laat staan dat in de openbaarheid te brengen.
  Al die toetsenbordridders, mannelijk en vrouwelijke en ik weet niet wat. Debbie is niet de enige, velen zitten in onvrijwillige vakantie en velen zijn op de korrel!
  Geen gewin zonder strijd. Wij hoeven niet in te stemmen met de huidige machthebbers en zekers geen angst daarvoor te kweken of excuses ‘ als men met velen verschijnt dan zal de straf eventueel hoger uitvallen. Debbie vraagt zelf om onze aanwezigheid , en ik denk dat de zaak, haar zaak plotseling achter gesloten deuren gaat plaatsvinden!
  Stuur kaartjes naar haar en ondersteun haar financieel zodat zij fruit kan kopen in haar verblijf.
  Zij heeft de moed en laat zich niet door allerlei soorten van bedenkingen haar mond snoeren of men dat nu aangenaam vindt of niet.
  Men kan wel blijven schelden op de huidige machthebbers en kleurrijke benamingen verzinnen, maar geeft dat niet te kennen dat men ergens in een vreselijke Angstval zit??

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.