Eigen plan trekken of veranderingen naar controlemaatschappij omarmen, voor welke tactiek kies jij?

Het is de vraag waar veel bewuste mensen mee worstelen. Op welke manier kom je het beste dit tijdperk door? Op sociale platforms ontspinnen zich interessante discussies hierover. Wij volgen het draadje van onderstaand FB bericht en proberen het zo helder mogelijk te krijgen.

“Ik denk niet dat mensen voldoende beseffen wat ons te wachten staat op het gebied van kunstmatige intelligentie in de komende twaalf maanden. Dit gaat sprongen verder dan ChatGPT een paar vraagjes stellen en dan een leuk antwoord terugkrijgen. Ik heb er een week mee gewerkt en mijn haren staan rechtop. De implicaties zijn te groot om voor te stellen.
AI zal onze levens transformeren. Het zal een wapen zijn voor de globalistische elite om ons tot slaaf te maken (vandaar de window of opportunity) en het zal ook een weg zijn uit de ellende en naar totale bevrijding. Het is aan ons om er klaar voor te zijn en de veranderingen te omarmen. Verdiep je in de gevolgen van AI en wees voorbereid op wat er komen gaat.”
Schrijft Melissa J. Kampers op haar FB pagina.

Kruispunt

De mensheid staat op een kruispunt. De ene weg omarmt de veranderingen en de andere slaat een eigen pad in. Dat is een keuze waarmee wakkere mensen geconfronteerd worden. Met andere woorden ga je mee in een maatschappij waarbij het individu steeds minder vrijheid krijgt en steeds meer gestuurd wordt (sommigen noemen dit slavernij) of probeert de mens zich te onttrekken aan het alziend oog van de elite.

In beide gevallen accepteer je de ontwikkelingen, in plaats van je ertegen te verzetten door boos, verdrietig en wantrouwig te worden en dit te uiten door erover te klagen. Je verzetten, wat blijkt uit een dergelijke negatieve emotie, is in feite stilstand. Je klaagt en zucht, maar doet verder niets, je komt niet echt in actie.

Dat staat dus in schril contrast met het ‘meegaan of omarmen van de veranderingen’ of je eigen plan trekken, dat meestal een vorm van zelfvoorzienend leven in zal houden. In beide reacties zit actie en blijf je niet ‘hangen’ in kwaadheid of verdriet.

Veranderingen omarmen

Als ik kijk wat Kampers bedoelt, dan lijkt het alsof ze zich heeft verdiept in AI en deze veranderingen accepteert. Vervolgens beredeneert ze dat we dan klaar zullen zijn voor wat komen gaat. Of om het in mijn woorden te zeggen, je wordt volgende week in de gevangenis opgesloten en je hebt je vooraf verdiept in de maten van je cel en het voedsel dat je daar krijgt. Ik zie daarin geen enkel voordeel. Misschien dat je door je op die manier voor te bereiden, door kennis van zaken te vergaren, de schok van de opsluiting kleiner zal kunnen maken.

Datzelfde zie ik heel veel om me heen. Sterker nog ik neem er ook aan deel, want ook ik verdiep me in de Nieuwe Wereld Orde en schrijf hierover met het doel mensen ervoor te waarschuwen. Dankzij het gevangenisvoorbeeld kan je zien, dat het lijkt alsof het goed is, vooraf geïnformeerd te zijn, maar de gevangenschap die volgt wordt er desondanks niet comfortabeler op.

Toch is dit een manier van denken die gangbaar is. Zo proberen we controle over ons eigen leven te houden. Steeds (en binnen de huidige informatiemaatschappij in het bijzonder) zijn we bezig met het in kaart brengen van de toekomst om er (enigszins) grip op te kunnen houden. Jezelf informeren betekent meestal, weten wat komen gaat.

Een andere mogelijkheid is je eigen pad volgen.

Eigen pad volgen

Als ‘het eigen pad volgen’ zie ik alle manieren om onafhankelijk van het systeem te blijven. Blijkbaar zetten de Schwabs in op de voedselvoorziening om de mensheid afhankelijk te maken. Het antwoord daarop is dat mensen zoveel mogelijk gaan voorzien in hun eigen voeding. Dat betekent liefst helemaal geen bewerkt voedsel meer gebruiken, maar alles zelf verbouwen of met anderen ruilen.

Ook proberen van het financiële systeem zo veel mogelijk los te komen. De meest logische vervanger hiervan is ruilen in een grote groep van mensen die elkaar allemaal iets te bieden hebben, zonder hiervoor al dan niet de digitale Euro te gebruiken. De gesloten beurs houdt de controleurs buiten en versterkt de onderlinge band tussen de deelnemers. Je ziet dergelijke initiatieven als paddenstoelen in de polder naar boven komen.

Daarbij is het belangrijk je te realiseren, dat je dit nooit optimaal in je eentje kunt doen. Je hebt anderen nodig, al is het maar om elkaar soms een helpende hand te bieden.

In Frankrijk zijn bijvoorbeeld veel landgenoten bezig een vorm van zelfvoorzienend leven te ontwikkelen. Een ander kenmerk hiervan is, de activiteiten zoveel mogelijk onder de radar te houden. Het is niet nodig om het naar buiten te brengen en zou je zelfs in de toekomst kunnen schaden als de controleurs met steeds meer knellende regels op pad gestuurd worden. Vandaar dat er veel meer activiteiten zijn dan er op het oog lijkt.

We verzamelden de afgelopen periode enkele zelfvoorzienende initiatieven, klik hier.

Ervaring

Toch wil ik wel iets van mijn eigen ervaring met je delen. Ik heb gemerkt dat als je eenmaal bewerkt voedsel gaat vervangen met onbewerkt voedsel, je dichter bij de natuur komt. Je zal kritischer worden en steeds meer voedsel zelf willen gaan verbouwen, want dan weet je namelijk precies wat er in zit en vooral dat het zonder allerlei ongewenste toevoegingen is.

Als ik mijn uien uit de grond haal, weet ik dat ik er helemaal geen bestrijdingsmiddelen bij gebruikt heb. Dat kan je nooit echt weten als je het in de winkel koopt.

Daarnaast zie ik dat we steeds meer sausjes en dergelijke ook zelf gaan bereiden in plaats van ze uit een zakje te halen. Ik vind het nog steeds een geweldig idee om spullen uit eigen tuin te eten.

Ook verheldert dit het perspectief op mijn leven, want ik voel me minder afhankelijk van de informatie, die we allemaal nodig denken te hebben, om te kunnen overleven. Langzaam maakt zich een soort besef van mij meester dat ik niet alleen de leider ben van mijn eigen gevoel, maar dat ik meer afhankelijk ben van de natuur dan van de controlemaatschappij. Ook al kan deze laatste het me wel heel moeilijk maken. En zie ik met afschuw de pogingen van de mens om de natuur onder controle te houden met herbiciden en andere troep, naast straling en chemtrails.

Hügelbett in 8 maanden aangelegd. Dat wil zeggen oppervlak van 1 m diep, 1 tot 2m breed en 14 m lang, uitgegraven.
Vervolgens 17 m3 hout gekapt en verzameld, dit in het gat gestampt.
Je kunt er water in laten staan dan heb je een zwembad. Je kunt hem overdekken met houten boomstammen zodat hij dient als schuilkelder. Maar ik gebruik hem als energiebron, met 17 m3 ingegraven hout in de bodem eronder en dit houdt ook vocht vast zodat je de planten geen water hoeft te geven. Kortom dat zijn de interessante eigenschappen van een dergelijk bett.

Gelukkig

Gelukkig zijn we nog steeds in staat zelfstandig te denken en te voelen. Beide routes vanaf het kruispunt helpen ons. Ieder mens zal kiezen voor de weg die hem het beste past. En vervolgens gaan we verder. Niet om op aarde te scoren en succes te hebben, maar om te groeien als wezen naar liefde en vrede. De een zal kiezen om de controleur van de elite recht in de ogen te kijken en de ander zal juist zijn hoofd omdraaien en de hen zoveel mogelijk als vervelende horzels mijden. Alles is goed, zo lang het op die manier ook voelt.

Rob Vellekoop, 30 januari 2023

6 Comments

 1. Beste Rob,wat is een Hügelbett,wat kunEen je ermee,deze grote arbeid moet een ingrijpende toekomst zijn,ik ben heel nieuwsgierig,wil je me alsjeblieft dit geheim vertellen?
  Een goede groet,Jan Gerhard.

 2. Hügelbedden zijn ee aantrekkingsplaats voor knaagdieren en die wil je liever niet in je tuin.
  Ik heb 3 jaar geleden 3 van die bedden gemaakt, ellende, ze zitten vol met woelmuizen en woelratten.
  Ik heb er op een halve meter diepte half erotte boomstammen ingelegd uit het bos hier, het werkt niet met vers hout.
  Maar als ik hier in het woud rondkijk, zieik ergens leden van het kaboutersgilde bomen begraven. Ze vallen om en blijven op de bodem liggen om er langzaam uiteindelijk weer in op te gaan.
  Dat is het natuurlijke proces, door de bodem te bedekken met vruchtbaar materiaal en deze met behulp van het wormengilde vruchtbaarder maken.Elk jaar een beetje beter tot de humuslaag van 25cm hersteld is.
  Ik ben klaar met die Hügelbedden, een hoop gesjouw en weinig goede resultaten.

  Jos.

 3. Ik weet het Jos, maar ik heb met de houten stammen een enorm compact geheel gemaakt. Ik heb ze letterlijk naast elkaar erin geslagen. Dus we zullen zien hoe het verder gaat.

 4. Hoi Rob,

  Ze komen op het vocht en de warmte af, hetgeen je juist bewerkstelligd voor de planten.
  Ik had vorig jaar geen asperges meer, geen tuinbonen, minder wortelen en zo nog wat.
  Ook met een compact geheel, ik heb dat hier ook zo gedaan, kon het de pret voor de knagers niet drukken.
  Die gasten gaan tot een halve meter diep waar ze hun nesten maken en dan gaat het rap zunne.
  Ik bein er niet meer aan, ik breng jaarlijks goede compost aan en edek daar de aarde mee.
  Nog iets, op stro worden groeivertragers gebruikt dus weer bespoten stro van je systemen.
  Want dat spul blijft minstens 7 jaar werkzaam terwijl jij je met alle goede zorgen afvraagt waarom niets goed wilt groeien….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.