Opgroeien in een anastasiadorp

Een bijdrage van Anastha Aurora

De schrijver gaat dieper in op het fenomeen ‘anastasia communities’. Ook in Nederland is er een dergelijk initiatief gepasseerd in Drenthe en lijkt er een nieuw initiatief op dit moment te worden ondernomen in het zuiden. Wat brengt het en waarop is het gebaseerd?

Anastasia

Anastasia nederzettingen (familiedomein dorpen) zijn geweldige plaatsen voor het hele gezin, maar vooral voor de kinderen. In dergelijke nederzettingen ontwikkelen kinderen zich sneller en evenwichtiger dan in de steden, en daar zijn verschillende redenen voor. Het is een vraag die ouders (in spe) zich wel vaker stellen. Hoe zit het met de educatie en het ‘boven’wijs aanbod in de familiedomein dorpen? Kunnen de kinderen zich wel voldoende ontwikkelen? Het antwoord is natuurlijk JA!

De kinderen wonen en leven tussen mensen die mooie dromen realiseren, nuttige ambachten kennen, kunstzinnig actief zijn en die samen bouwen aan een betere wereld. Ze leren van hun ouders, van de buren, van de andere kinderen en van de natuur. Hun ontwikkeling omvat 5 hoofdaspecten: gezondheid, geestelijke kwaliteiten, communicatieve vaardigheden, creativiteit en intelligentie. Dit alles ingebed in een omgeving waar wilde natuur en ongedwongen vrijheid aanwezig zijn.

Gezondheid

Elke ouder stelt de gezondheid van zijn kind voorop. De ecodorpen en familiedomeinen bestaan uit voedselbossen, bio moestuinen, wilde natuur en allerlei groene biotopen en waterpartijen. Zo ademen de kinderen frisse lucht in, ze zijn voortdurend buiten bij elk weertype, ze wandelen, fietsen en zwemmen veel en eten gezond en biologisch voedsel. Er is geen doorgaand verkeer en alle dorpen hebben speelplaatsen en organiseren regelmatig sportwedstrijden.

Kortom: beweging, natuur, vriendjes en levend voedsel zorgen dat de kinderen gezond en gelukkig opgroeien. Er zijn ook veel minder stralingsmasten en EMF hotspots waardoor de natuurlijke frequentie van de bossen en de natuur hun helende werk kunnen doen. Wetenschappelijk onderzoek stelt trouwens vast dat ‘bosbaden’ (Shinrin-yoku) een weldadige invloed heeft op de mens, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. En aan bossen is op het familiedorp alvast geen gebrek.

Spirituele kwaliteiten

De familiedomein dorpen laten zich inspireren door de Anastasia boekenreeks waarin bepaalde menselijke waarden en deugden als belangrijk worden beschouwd. Het gaat om dingen als eerlijkheid, rechtvaardigheid, vriendelijkheid, barmhartigheid, empathie, geweldloosheid (ook naar dieren toe), ontvankelijkheid, samenwerking, vreugde, liefde en het vermogen om schoonheid te zien en te appreciëren. Het dagelijkse leven in de nederzetting is bevorderlijk voor de ontwikkeling van deze kwaliteiten.

De bewoners en buren zijn hulpvaardige vrienden die elkaar helpen en steunen waar nodig en de kinderen leren door de volwassenen te observeren. Zo krijgen de kinderen een goede en sterke basis wat hen later van pas zal komen om te navigeren in een woelige wereld.


Communicatieve vaardigheden

In alle Anastasia dorpen wonen heel veel kinderen en de meeste krijgen educatie thuis, in het schooltje op het dorp of buiten in de natuur. Op de dorpen wonen meerdere generaties samen, van kleinkinderen tot overgrootouders. Door de vele interacties ontwikkelen de kinderen communicatievaardigheden, leiderskwaliteiten en het vermogen om te onderhandelen. Kinderen spelen vaak met elkaar, en leren om zelfstandig hun meningsverschillen op te lossen.

De jongeren leren omgaan met de ouderen, en de ouderen leren omgaan met de jongeren. Kinderen gaan vaak bij elkaar op bezoek, ook zonder hun ouders. Ze krijgen de kans om verschillende modellen van familierelaties van binnenuit te bekijken. Er zijn regelmatig feesten en vieringen waar het hele dorp aan mee werkt.


Creativiteit

Creativiteit is het vermogen om schoonheid te zien en mooie dingen te maken uit verschillende materialen of om meesterschap te bereiken in kunstzinnige expressievormen (dans, muziek, toneel, schilderen, beeldhouwen, schrijven, keramiek, handwerk, juwelen maken, enzovoort). In de familiedomeindorpen wonen heel creatieve mensen. Meestal bouwen ze ook zelf hun huis, ze kennen een ambacht en leggen tal van tuinen aan. Er is wetenschappelijk aangetoond dat een week in het bos vertoeven de creativiteit met 20% verhoogt.

En een familiedomein bestaat uit 1/3 bosgebied, dus leven de bewoners het hele jaar door omringd door bossen. Volwassenen die zich creatief ontwikkelen, geven deze passie door aan hun kinderen. Het mooiste geschenk aan de kinderen is wellicht dat ze leren om voor zichzelf te zorgen. Het familiedomein is zelfvoorzienend en van jongs af aan kunnen de kinderen zien hoe het moet: bouwen, renoveren, knutselen, klussen, groenten telen, koken, plantenkennis, kruidengeneeskunde, dieren verzorgen,… en alles wat komt kijken bij een offgrid leven.

 

Intelligentie

Zoals gezegd krijgen de kinderen thuiseducatie of ze gaan naar het plaatselijke dorpsschooltje waar ze holistisch bovenwijs krijgen of genieten van andere alternatieve educatievormen. Elk kind is uniek en krijgt dan ook een flexibele en persoonlijke begeleiding. De educatie verloopt veel natuurlijker en minder stressvol dan op de klassieke ‘onder’wijs instituten. De kinderen ontwikkelen niet enkel de cognitieve intelligentie (IQ) maar ook emotionele en spirituele intelligentie (EQ en SQ).

Voor de volledige ontwikkeling van kinderen maakt het in principe niet echt uit waar ze zijn. Het belangrijkste is dat de ouders bereid zijn om er aandacht aan te besteden, om er tijd en moeite in te steken. En in de familiedomein nederzettingen hebben de ouders meer tijd voor de ontwikkeling van hun kinderen (ze zijn constant samen), er heerst een harmonieuze en vriendelijke sfeer en de kinderen zijn gelukkig. De bekende en correcte uitspraak van de Native Americans (it takes a whole village to raise a child) wordt in de praktijk gebracht.

Vrijheid

De familiedomein bewoners maken een bewuste keuze om het maatschappelijk systeem te verlaten. Ze streven ernaar om zoveel mogelijk autonoom te zijn en veel minder afhankelijk te worden van de structuren, reglementen en voorzieningen die de matrix (van schaarste en beperking) aanbiedt. Hoewel de verzorgingsstaat heel wat gemak, comfort en ook financiële voordelen biedt, toch zit er ook een nadeel aan vast.

Door te participeren aan die matrix, die momenteel trouwens volledig geautomatiseerd en gedigitaliseerd wordt, zit men er ook aan vast. Men geeft als het ware zijn vrijheid en soevereiniteit weg en in ruil kan men genieten van een soort veredelde gevangenis waar steeds minder mag en steeds meer moet en waar de controle rigoureus is en de privacy verdwenen.

De familiedorp bewoners kiezen ervoor om een parallelle samenleving uit te bouwen met minder regels en meer vrijheid. Dit nieuwe model steunt op (1) zelfvoorziening wat betreft de basisbehoeften, (2) werken voor zichzelf/het gezin en van thuis uit, (3) huiseducatie voor kinderen en jongeren, (4) het familieboek als informatieve en objectieve database en (5) een vernieuwde verbindend met de natuur en de kosmische wetten. Deze aanpak brengt een enorme vrijheid die door de kinderen zal opgepikt en meegedragen worden. En die kinderen groeien dan op tot de volwassenen die de toekomst zullen helpen vormgeven.

De bewoners (en de kinderen!) van de smart cities en de digitale technocratie die nu uitgerold worden ‘as we speak’ worden ontmenselijkt en gerobotiseerd, ze worden slaven van een kleine elite en zullen amper overleven in de kille metaverse surrogaatwereld. Deze mensen geven hun macht, kracht en vrijheid weg aan externe autoriteiten. De kinderen uit de organische familiedorpen daarentegen ontwikkelen hun inherente en hogere vermogens en blijven vrije mensen van vlees en bloed. Ze luisteren naar hun eigen autoriteit en zijn de pioniers van een hartbeschaving die zal steunen op overvloed, vrijheid, samenwerking en liefde.

Familiedomein

Een familiedomein is een autonome, offgrid, permacultuur leefhectare waar een gezin/familie zichzelf kan voorzien in de 6 basisbehoeften (voedsel, water, energie, verwarming, afvalbeheer en educatie) én een inkomstenbron kan opstarten. Een familiedomein dorp is een kleine nederzetting van afzonderlijke familiedomeinen (een buurtschap) waarbij de bewoners elkaar helpen indien nodig en indien gewenst. In west Europa zijn reeds een duizendtal ecodorpen actief in alle maten en soorten. In oost Europa zijn er een vijfhonderdtal familiedomein dorpen die zich laten inspireren door de Anastasia boekenreeks (Vladimir Megre).

> Dit artikel verscheen ook op Anastha Aurora

> Meer over zelfvoorzienend leven

> Anastasia boekenreeks

2 Comments

 1. Inderdaad is er in het zuiden van Nederland een initiatief gaande om het leven in hectaren-domeinen, waar een individu of een stel of een gezin weer autonoom kan leren leven, weer in deze streken terug te brengen.
  Een voormalige camping, gekend als zwartven, is circa veertig hectaren groot en wordt omringd met bossen en kleine landbouwgrondstukken. De gemeente Reusel de Mierden wil graag circa dertig hectaren van het reeds verwilderde campinggebied aan de natuur (lees aan de New World Order, NWO) teruggeven.

  Jaren geleden hebben de kerngroepleden van Anastasiadorp Nederland (www.anastasiadorp.nu) de gemeente en andere betrokkenen op de hoogte gesteld van juiste plannen in de toekomst te dienen: de dertig hectaren gaan inderdaad terug naar de natuur, met daarop in elke 1,3 hectare een ‘boswachtertje met of (nog) zonder diens sippe.
  Een veertien tal allodia (-= onvervreemdbare grondstukken van iets meer dan een hectare in omvang) vormt het begin van een dorp. Op de overige plekken op het door ons genoemde Fen Blanc Allodia terrein iomen fasciliteiten zoals een green power plant, die dienstbaar zijn aan het autonoom en snel opbouwen en herstellen van de biodiversiteit. Op veel van de voormalige campingplaatsen kunnen in dit project betrokken aspiranten en studenten leren hoe zij in alle seizoenen in de natuur in hun zelfgebouwde tiny house kunnen leven, dat zij indien dat past tzt naar hun eigen kindomain (sippe-hectare) elders in Nederland of Belgie kunnen transporteren.

  Fen blanc allodia is bestemd om een educatief centrum met een praktijkschool voor het leven op kindomains te worden. De eerste stappen zijn daarvoor al gezet.
  Een anastasia-festival (vergelijkbaar met dat in Duitsland jaren geleden) zal voor de gemotiveerde genodigden in de maand augustus plaatsvinden: het udumbara treffen.

  De meest recente stappen om deze droom te verwezenlijken zijn gezet door de kerngroepleden van fen blanc allodia door zichzelf weer terug te brengen uit het staatsrecht-levensgebied naar het volkenrecht-levensgebied. Door het welbewust weer aannemen van de inheemsen status, door heraansluiting bij het Indigene Volk Germaniten (IVG) komen in 150 UN (NWO) landen op aarde de aan inheemsen toegekende bestaansrechten weer aan de orde.

  Zie daarvoor de UN-declaration right indiginous people (UNDRIP). Als nakomelingen van het trotse en erkende oervolk der Friezen (of van andere stammen) kunnen op Europese bodem nu , gesteund door de NWO, voor en door de vedischgeaarde mannen, vrouwen en kinderen overal deze sippe-domeinen-dorpen worden gerealiseerd.
  NWO staat vanaf nu voor: Native World Order 😉

  Want als statenloze burger (die borg staat voor de koning) zijn wij, indigenen, nu deel geworden van een wereldwijde natie: het Inheemse Volk Germanieten. Met haar mensenrechten tegenover die burgerrechten.

  Met liefde voor natuur versus liefde voor technocratie.
  Om Sai Ram U, meer info bij het comite Wet van http://www.hollandassembly.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.