Duitse overheid valt democratiebeweging DW aan

In Duitsland is een hevige aanval aan de gang op de Democratiebeweging DW en hun weekblad. De Duitse overheid pakt de uitgevers van de krant persoonlijk aan met boetes. Demokratischer Widerstand (DW) voert sinds maart 2020 oppositie tegen het ‘coronaregime’ en later tegen de oorlogsdeelname. Duitslandbreed organiseren zij talloze demonstraties.

Demokratischer Widerstand

Ze noemen zichzelf een ‘labelloze’ democratiebeweging en willen vijf doelen realiseren:

1. Direct einde aan de coronamaatregelen in Duitsland (Dit doel is bereikt)
2. Het opnieuw in acht nemen van de Grondwet, de Neurenberger Code en de mensenrechten in de letterlijke betekenis.
3. Nieuwe verkiezingen, breken met partijprivileges en gebiedend mandaat.
4. Het volk beslist over alle fundamentele aangelegenheden
(Bijvoorbeeld wapenleveranties – ja of nee?
NAVO-lidmaatschap? Welke Voeding?)
5. Grondwetsvernieuwing op basis van de Grondwet met economische en sociale charta.

Sinds de oprichting hebben ze 30 miljoen exemplaren van hun blad verspreid in Duitsland. Zij zijn door heel Duitsland bijna wekelijks actief met hun demonstraties. In tal van plaatsen en steden hebben zij afdelingen. Hier een link naar alle regionale afdelingen.

Op 28 maart 2020 was hun eerste demo in Berlijn, en dit luidde meteen de oprichting in van de beweging die zich niet in een politiek partijhokje laat drukken. Dat blijkt ook duidelijk uit hun doelstellingen, waar blijkbaar veel Duitsers zich in kunnen vinden.

Aanval

Hun succes heeft natuurlijk ook een keerzijde. De Duitse overheid vindt ze minder sympathiek en valt de beweging aan, op het persoonlijke vlak.

De redactie van het vrijzinnige weekblad, de heren Sodenkamp en Lenz, verklaren de aanval van de Duitse overheid als volgt. Zij denken dat de Staat zich bedreigd voelt door de beweging die onder geen enkele noemer valt.

Op 15 juli van dit jaar ontvangt Rudolph Bauer (mede-uitgever van de krant) een boete van 3000 euro voor belediging van de Duitse bondsgezondheidsminister Karl Lauterbach. Bauer heeft namelijk de voor langere tijd opgesloten Michael Ballweg (van Querdenken) een video met fotomontage gestuurd. Op deze ‘kunstzinnige uiting’ is Lauterbach afgebeeld met een Hitlersnorretje. De foto is afkomstig uit het kunstboek van Rudolph Bauer ‘Charakter-Masken’.

De beweging gaat echter onverdroten door. Zo houden ze al enkele jaren hun demowandelingen op maandag. Ter illustratie volgt hier de Lijst met daarop de deelnemende groepen, die vanaf meer dan 2000 startpunten door het land vertrekken.

Op 5 augustus houden ze een demonstratie in Berlijn vanaf de Brandenburger Tor. Hier protesteren ze tegen het corona-regime en de deelname aan de oorlog. Optimistisch delen ze hun ideeën:

Met de verhindering van de vaccinatiedwang heeft de beweging zijn eerste overwinning behaald. Met de afschaffing van de coronamaatregelen de tweede. Ze gaan door totdat het 5-puntenplan is gerealiseerd, want zeggen ze, we moeten grondwettelijke mechanismen ontwikkelen om te voorkomen dat er in de toekomst weer een ‘maatregelenstaat’ komt. Daarvoor dient de Grondwet.

Naast dit alles is er nog een ellenlange lijst met demonstraties, bijvoorbeeld deze vanaf 17 juli tot 7 augustus 2023.

Kortom veel Duitsers blijven protesteren tegen het ondemocratische gehalte van hun overheid, want zij weten als geen ander hoe belangrijk het is ervoor te waken dat het landsbestuur geen fascistisch bestuur wordt.

Bronnen:

– Nichtohneuns.de
– Demokratischerwiderstand.de

Rob Vellekoop, 25 juli 2023

1 Comment

  1. De Duitsers zijn in tegenstelling tot het gluiperige Nederlandse meelopers-volk goed bezig. De Duitsers beginnen wat te vermoeden: de Altpartijen zijn plotseling in een vrije val geraakt en het AfD, zeer goed vergelijkbaar met ons FvD, zit onder aanvoering van Frau Dr. Alice Weidel krachtig en ogenschijnlijk onomkeerbaar in de lift. DIKKE PANIEK! Aanvankelijk had ik nog veel bedunk in een oplossing vanuit de politiek temeer omdat ik er al gauw achter kwam dat Weidel vóór haar intrede in de politiek werkzaam was bij Goldman Sachs als systeem-analiste. Maar de daar opgedane kennis kan natuurlijk ook vóór de bevolking worden gebruikt in plaats van er tégen…het worden spannende tijden!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.