Oekraïne wordt vernietigd door technisch superieur leger, stop voor het te laat is, zegt kolonel MacGregor

De oorlog met Rusland moet gestopt worden voor het te laat is voor de VS en Europa. De Amerikaan Colonel Douglas MacGregor vertelt openhartig aan Tucker Carlson dat de leugens over Oekraïne en Rusland achterhaald worden door de waarheid. Oekraïense pelotons geven zich over, omdat ze niet verder kunnen vechten doordat er te veel gewonden zijn. De Russen zijn superieur. “We zullen geconfronteerd worden met de consequenties, want we zijn niet klaar voor hen.”

Slagveld

De gepensioneerde kolonel, destijds actief was voor president Trump na een lange militaire carrière, neemt geen blad voor de mond in zijn kritiek op het optreden van de NAVO en de VS tegenover Rusland. Volgens hem gebeuren er verschrikkelijke dingen op het slagveld in Oekraïne. Er zouden al minstens 400.000 Oekraïense soldaten zijn omgekomen en meer als 40 tot 50.000 zwaar gewond zijn. Dit staat tegenover de 40.000 doden aan de Russische kant.

Oekraïense pelotons geven zich over aan de Russen, omdat ze niet meer verder kunnen, doordat er te veel gewonden zijn om deze te kunnen evacueren. Ze weten dat ze goed behandeld zullen worden en waarschijnlijk tegen Russische krijgsgevangenen geruild.

“Het leger smelt weg.”

De kolonel haalt Trump aan, die gezegd heeft:”Stop het moorden.”

Het is veel ernstiger dan de media ons hebben doen willen geloven. Volgens MacGregor wordt dit alles niet door het Westen toegegeven.

Niet klaar

Douglas MacGregor waarschuwt: “We zullen geconfronteerd worden met de consequenties, want we zijn niet klaar om te vechten met de Russen.”

Hij onderbouwt die stelling met de volgende feiten:

 • Volgens de kolonel is het Amerikaanse leger van nu terug op het niveau van het einde van de 70-er jaren na de Vietnam-oorlog. Hij ziet een onophoudelijke neergang in discipline. Douglas vocht destijds als 16-jarige jongen mee in zuid-oost Azië.
 • Hij vertelt dat de Amerikanen nog tanks hebben uit de negentiger jaren. Er is ook nog veel oude apparatuur.
 • Een verklaring voor de superioriteit van de Russen ligt in hun uitstekende combinatie van ISR. Dat wil zeggen intelligence, surveillance en reconnaissance. Dit verschaft de Russen inzicht in de situatie te land, ter zee, in de lucht en in de ruimte. In Oekraïne is er voortdurende surveillance waardoor alles zichtbaar is. Op iedere troepenbeweging kunnen de Russen binnen 5 tot 7 minuten reageren met drones, raketten en dergelijke. Ze hebben heel veel raketten en talloze raketlanceerinrichtingen.
 • Rusland heeft geen tekort aan ammunitie, daartegenover staan de tekorten bij de VS.
 • Het Russische leger is sterker dan 30 tot 40 jaar geleden. Volgens Douglas kan je niet verslaan wat ze hebben opgebouwd sinds het begin van 2022. Er is nu een continue mobilisatie, waarbij aan Russische kant 750.000 manschappen in en rond Oekraïne gelegerd zijn. Dit aantal zal oplopen tot 1,2 miljoen.
 • Een ander sterk punt is dat de motivatie aan Russische kant groot is. Hij zegt:”Onze gedemonstreerde haat naar Moskou  heeft de Russische bevolking en het leiderschap ervan overtuigd dat ze tegen ons en onze bondgenoten moeten vechten. Daar bereiden zij zich op voor.”

Nucleair

Daarnaast is er een nucleair probleem. MacGregor is bang dat vanwege de tekortkomingen de Amerikanen weleens zouden kunnen terugvallen op nucleaire aanvallen.  Daarbij doet het er volgens hem niet toe of dit bijvoorbeeld ‘kleine’ kernwapens zijn. “Het gebruik van elke vorm van nucleaire wapens hoe klein ook zal een nucleaire oorlog doen ontstaan.”

Dit komt doordat de tegenstander zal aannemen dat als zij hun nucleaire wapens n iet zullen inzetten, ze deze zullen verliezen.

“Er is dus een verschrikkelijk dilemma. Vandaar dat het slimste is wat we kunnen doen, is stoppen met deze oorlog.”

“Daarom moeten we wakker worden en begrijpen wat we gedaan hebben. Wat we opgezet hebben is mislukt. We moeten stoppen en met een verdrag komen, voordat dit uit de hand loopt.”

Plan van de Russen

MacGregor haalt nog even aan wat de oorzaak is van het ingrijpen van Rusland. Volgens hem worden de grootste problemen veroorzaakt door de slechte behandeling door Kiev van de Russen in Oekraïne. Hij vertelt dat er in 2014 direct door de nieuwe regering een oorlog begonnen werd tegen de zich in het oosten afgescheiden delen. Poetin heeft hiervoor voortdurend geprobeerd een oplossing te vinden zonder een conflict.

De gesloten Minsk akkoorden waren echter, volgens Angela Merkel, alleen bedoeld om de Oekraïners tijd te geven een leger op te bouwen tegen de Russen, terwijl een tweede stap zou zijn het installeren van raketten, dichtbij Russische steden en nucleaire installaties.

Dit konden ze niet accepteren.

De kolonel verwacht dat de Russen nu zullen eisen dat het land wat ten westen van de rivier de Dnjepr overblijft (romp-Oekraïne) neutraal zal blijven. Het mag geen onderdeel van de NAVO worden.

“De Russen zullen nooit NAVO op Oekraïens grondgebied accepteren, want we hebben ze laten zien dat we fundamenteel vijandig staan tegenover Rusland.”

Ze hebben precisie-aanvallen uitgevoerd op de grens tussen Oekraïne met Roemenië, Polen en Moldavië. Hij beschouwt dit als een niet mis te verstane boodschap:”Als je denkt dat je je voor ons kunt verbergen wanneer je Oekraïne binnenkomt, vergeet het dan maar.”

Zelensky

De Amerikaanse gepensioneerde kolonel doet ook een boekje open over de Oekraïense president Zelensky. Hij is een komiek die volgens MacGregor is opgepikt door miljardiar Ihor Kolomoyskyi. Dat is de sponsor van het berucht Azov-regiment, waarvan de leden zich uitdossen met swastika’s en andere nazisymbolen.

Vervolgens is hij goedgekeurd door het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Aanvankelijk ging de komiek als presidentskandidaat voor de vrede met Rusland. Doordat hij vrede beloofde was hij heel populair bij zijn landgenoten. Nadat hij echter gekozen was, sloeg hij een andere richting in.

Doug MacGregor gaat ervan uit dat Zelensky en zijn medestanders zich graag willen terugtrekken in hun verblijven om de miljarden te incasseren die zij hebben gestolen van alle gedoneerde hulp.

Ondertussen hebben 14 miljoen Oekraïners het land verlaten en willen niet meer terug.

Democratie

De kolonel eindigt zijn verhaal met ongezouten kritiek. Hij vertelt dat er sinds 2001 in Oekraïne door de VS 14 biljoen dollar is gestopt. Over democratie vindt hij:”We willen iets te zeggen hebben over wat onze regering doet. We hebben dat echt niet.”

Tucker merkt op dat het Amerikaanse leger eigenlijk veel zwakker is dan Amerikanen geloven. MachGregor bevestigt dit. “Militair gezien is onze kracht enorm afgenomen. Wij denken dat wij altijd alles goed doen, maar we hebben de waarheid gemist. Soms worden de militairen niet voor het nationale belang ingezet, maar voor de winst. Dat is het probleem!”

“Miljarden gaan naar het zwarte gat dat Oekraïne heet! Dat is een oefening in fraude, bedrog en criminaliteit. Wanneer dat stopt?
We moeten eerst van de klif geduwd worden over de afgrond.”

Video

 

Rob Vellekoop, 15 september 2023

2 Comments

 1. Belangrijk in dit verband is om te zien hoe deze oorlog van meet af aan door de mainstream-media aan het publiek is verkocht: “Als een donderslag bij heldere hemel heeft die verschrikkelijke Vladimir Putin de democratie Oekraïne aangevallen.”
  Deze oorlog is echter al jaren voor die begon georganiseerd door de Amerikaanse CIA die het altijd handige mechanisme van het nationaal-socialisme nooit is vergeten en weer opnieuw heeft toegepast:

  https://www.youtube.com/watch?v=CpV16BQfbrQ

  Uiteraard zijn de kinderen in deze video uit 2014 de soldaten van nu en de meesten zijn waarschijnlijk dood. Je vraagt je af wat voor ouders die kinderen hebben gehad. Feit is dat de Russisch georiënteerde bevolking in het oosten van Oekraïne met een moordzuchtige bende NAZI’s te maken heeft gekregen en precies daar ligt de oorzaak van het ingrijpen van Putin. Maar geen woord hierover in de mainstream-media wier enige taak lijkt te bestaan uit het produceren van niet al te snugger en goed afgericht meelopers-volk.

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  De kerncentrale in het zuiden,die in is genomen door de Russen…gaat nog de lucht in door het westen…om zo een legitieme reden te geven dat de Amerikanen daar naar toe zullen gaan…op dit moment —achter de schermen– is Engeland bezig om voet aan wal te gaan zetten in De bezette gebieden om zo de Russen af te gaan slachten.

  Maar let vooral op het gebeuren rondom die kerncentrale…..!!!!!
  het zijn NIET de Russen die die centrale aanvallen…die zitten er namelijk zelf er in…dus ja…..uit goed leeswerk hier ben ik tegengekomen dat men hier in het westen de oorlog daar aan het verliezen is,dat men dan daar die kerncentrale op gaat blazen!!!
  Dat houdt dus in dat voor altijd de Rus DE slechterik zal zijn.

  Op dit moment worden er in de EU in opdracht van Zelensky deserteurs op gespoord om terug te gaan naar het front.
  op dit moment worden er door Zelensky kinderen naar het front gestuurd, want er zijn honderden mannen die zich overgeven aan de Russen!!!

  ik bedoel maar….pas op voor die —kerncentrale!!!…wat er ook gebeurt,de Russen krijgen de schuld!!!

  ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.