Vrije energie: je kunt ervan leven zonder eten en drinken

Vrije energie

Sinds zijn vijftigste heet hij geen Wim meer maar Brahman Menor. Eten en drinken doet hij niet meer, hij leeft van prana of (vrije) energie. Zijn verhaal sluit prachtig aan bij onze zoektocht naar vrije energie, die we in vorige artikelen vonden in de techniek. De mens beschikt echter over een eigen mechanisme om zijn lichaam met energie te voeden en uitsluitend hierop te kunnen leven.

Prana

Leven op of van prana betekent je lichaam voeden met prana of levensenergie. Je neemt het op via je ademhaling, maar ook via de huid.

Er zijn verschillende variaties. De breatharian, inedia of ook wel sungazer genoemd, doet dit als volgt.

  • leven zonder water en zonder voedsel (Brahman Menor doet dit al vele jaren, zie bijgaande video van Kukuru)
  • zonder voeding, maar wel met het drinken van water of thee
  • geen vast voedsel, maar wel water of sappen
  • water of sappen met soms een lichte maaltijd
  • water of sappen met 1 of 2 keer wekelijks een licht maal

Ze voeden zich niet omdat ze honger zouden hebben, maar omdat eten een sociaal gebeuren is.

Brahman Menor

“Prana is de voeding die het lichaam tot in absolute perfectie voedt”

‘Eerst dacht ik nog dat het ging over “stoppen met eten en drinken” maar het bleek te gaan over het bevrijden van het lichaam van ons verleden. Pranic living is leven van vrije energie. Waardoor je lichaam niets anders meer nodig heeft.’

Brahman schrijft op zijn website dat stress namelijk wordt versterkt door wat we eten en drinken. Dit verhoogt hartslag, bloeddruk, zet je darmwand open, verlaagt je immuunsysteem en stimuleert je ego. In een notendop gaat het erom je cellen leeg te maken en deze inclusief je DNA te veranderen. Niet eten en drinken zorgt er uiteindelijk voor dat je meer rust in lichaam en geest krijgt.

Je cellen zijn in eerste instantie gewend om een bepaald voedsel te krijgen, wat je op een bepaald moment verandert door in plaats van eten en drinken prana te laten stromen.

In een uitgebreid maar kritisch vraaggesprek vertelt Brahman Menor in het programma van Kukuru hoe hij ertoe gekomen is te stoppen met eten en drinken en verder te leven van prana. Dat was tevens het moment waarop Wim dood ging en Brahman Menor met zijn leven begon.

Hij legt uit dat eten de grootste verslaving is van de mens. En dat eten compenseren is, wat betekent dat wanneer je hiermee ophoudt in de leegte terecht komt.

Trauma’s

Met een bepaalde technieken kan je de cellen leeg maken (deconditioneren) waardoor alle moeilijke herinneringen en trauma’s uit het lichaam verdwijnen.

“Dat in combinatie met het zachter maken van onze overvolle emotionele emmer (zonder deze te onderzoeken maar gewoon leeg te maken met verschillende technieken) zorgen ervoor dat je steeds vrijer wordt in je gedrag, je emoties zachter worden en je steeds weer meer kan genieten van de “flow of life”.

Dat is de clou. Hij vertelt verder op zijn site dat het leegmaken minimaal 1 jaar duurt, omdat het leegmaken van je cellen gekoppeld is aan je celdeling die zeker 1 jaar duurt om minimaal 1 keer te vervangen en de oude herinneringen los te laten.

MENOR…. Na het leegmaken van mijn cellen en stoppen met eten viel mijn mind volledig stil…..
(zie zijn website https://brahmanmenor.com/)

Vrije energie

“Wat we waarnemen als materie is feitelijk een illusie van energie en licht.”
In de kern is alles energie: atomen zijn opgebouwd uit protonen, neutronen en elektronen, die op hun beurt weer bestaan uit quarks, die in de kern niets anders zijn dan energie.
Op deze manier is de mens opgebouwd uit energie. We zien onszelf als fysieke structuren, maar zijn in feite energievortexen.

Elektronica ingenieur Graham Gunderson noemt dit “energie die we kunnen gebruiken in plaats van dodelijke kolen, in plaats van dammen die vissen doden of duren windturbines… Alles op kamertemperatuur is gevuld met deze vrije beweging, het is klaar om te gebruiken” (uit ‘Vrije energie’). Zelfs op het absolute nulpunt (-273 graden Celsius) waar atomen de minste energie hebben is er nog steeds beweging…”

Hieraan kunnen we dus een dimensie toevoegen, namelijk het rechtstreekse gebruik van deze energie als brandstof voor onze lichamen (of misschien ook de zielen) om te leven!

Meer lezen zie ons dossier Vrije Energie

Rob Vellekoop, 9 december 2023

1 Comment

  1. CO-2 neutraal, CO-2 footprint, CO-2 prestatieladder, CO-2 reductie tool…

    Gaat het de deugkneuzen van Mark Rutte lukken om de CO-2 uitstoot tegen gigantische kosten en met vernietigende economische gevolgen een onmeetbaar klein beetje omlaag te krijgen? Ondanks het feit dat de Etna elke dag 9000 ton aan CO-2 uitstoot?

    ALLEEN SAMEN TRAPPEN WE ER IN!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.