Oorlogsvirus

Terwijl het oorlogsvirus door de aderen van Macron, May en grote roerganger Trump raast, zitten we in de volgende ronde naar Wereldoorlog III of hebben we geleerd van de miljoenen doden die elke oorlog brengt. Ik ben koortsachtig bezig mijn boosheid over zoveel domheid (lees machteloosheid) te uiten.

Er is nog geen bewijs vastgesteld voor het gebruik van gifgas door de Syrische president Assad. Dit laat de Fransen, Engelsen en Amerikanen koud. Zij geven hun luchtmacht opdracht Syrische doelen te bestoken, lees mensen te vermoorden. Zal Poetin bijten in het giftige aas en zich laten meetrekken WW III in?

Mijn vrouw heeft de vredesvlag buiten opgehangen. Op ons raam prijkt een poster:”Not in my name” met een bom ernaast. Een ding is zeker het oorlogsvirus heeft ons niet besmet.

De vraag welt in mij op hoe je kan voorkomen besmet te raken door de waanzin van het oorlogsvirus. Vannacht kan ik er niet van slapen. Rond vier uur weet ik het opeens. Het resultaat is twee twitter accounts met de namen @warvirus en @oorlogsvirus: vertel mensen juist niet wat ze niet mogen doen, maar moedig hen aan, toon begrip voor hun ziekte.

Het schrijven van deze tweets geeft me een bizar gevoel, namelijk dat ik iets aanmoedig wat ik verafschuw. Het liefst zou ik de oorlogshitsers bestraffend toespreken met het opgeheven vingertje. Toch doe ik dat niet. Ik benader ze exact op de tegenovergestelde manier.

De biografie van @oorlogsvirus

123rf

“Ik vermom me voortdurend en zaai oorlog en vernietiging. Veel mensen & hun leiders zijn al besmet. Ik nestel me in hun geest, Meer graag”

 

Het feit blijft natuurlijk dat er nog steeds oorlog voor de bevolking van Syrië is en dat deze nog een tijdje doorgaat, zolang de Amerikanen Assad uit het zadel willen wippen. Hoeveel van de 326 miljoen Amerikanen, 66,5 miljoen Britten en de 65 miljoen Fransen zijn het eens zijn met de oorlog die hun staatshoofden voeren? Zitten zij al in dezelfde fase van oorlogsbesmetting? Willen zij echt oorlog?

Ik ga ervan uit dat de meerderheid van de wereldbevolking vele malen verstandiger en vredelievender is dan hun politieke leiders, want zeg nu zelf wie wil de afschuw van oorlog in zijn achtertuin? Wie wil de dood van zijn medemens, of zijn blijvende invaliditeit? Wie wil vernietiging van al het leven?

Niemand natuurlijk. Vandaar dat de politieke leiders die bij Syrië zijn betrokken ernstig ziek zijn. Als de inwoners van deze landen voor zichzelf en de wereldvrede zouden opkomen dan zorgen ze dat deze ernstig zieke leiders opgenomen worden en verpleegd. Ik weet zeker dat ze te genezen zijn van hun moordenaarswensen!

Rob Vellekoop, 14 april 2018