VS heeft nog 1 excuus nodig voor volgende oorlog

Foto 123rf

De oorlogsdrums klinken, de wereld maakt zich op voor een volgende oorlog. Eentje van de VS tegen Iran die al vele jaren geleden is gepland. Slechts een ‘acceptabele’ aanleiding ontbreekt nog. Sinds eind 19e eeuw heeft de VS vele oorlogen gevoerd met als aanleiding even zovele leugens. Het Amerikaanse thefreethoughtproject maakte een inventarisatie.

Spaans- Amerikaanse oorlog

In januari 1898 beveelt President McKinley de USS Maine om de haven van Havana in Cuba te bezoeken, ondanks jaren van conflicten tussen Cubaanse rebellen en de Spaanse regering. Een maand later explodeert het slagschip met 354 opvarenden waarvan 266 om het leven komen. De Amerikanen verwijten dit incident de Spanjaarden en verklaren het land de oorlog op 25 april.

De Verenigde Staten verslaan Spanje en nemen de controle over op Puerto Rico, Guam en de Filipijnen.

In 1976 bevestigt een team van maritieme explosieven experts dat de USS Maine is gezonken door een interne explosie van munitie aan boord van het schip en niet door toedoen van de Spanjaarden.

Eerste Wereldoorlog – 1915

Aanvankelijk blijven de Amerikanen afzijdig van deze oorlog. Dit verandert nadat een Amerikaans schip, de Lusitania met aan boord meer dan duizend burgers en ongebruikelijk veel munitie getroffen wordt door een Duitse torpedo. Het ontploft direct door de aanwezige munitie. De helft van de passagiers en bemanning komt om het leven.

Na onderzoek concludeert een voormalige Britse inlichtingen marine-officier Patrick Beesly dat het schip opzettelijk dit risico liep in de hoop op een aanval om de Amerikanen te laten meedoen aan de oorlog.

Tweede Wereldoorlog – 1941

Tijdens de Japanse aanval op Pearl Harbor worden duizenden Amerikanen gedood en voelt de VS zich gedwongen mee te doen aan de oorlog. Je kunt er echter van uitgaan dat de aanval uitgelokt is, namelijk door de strikte Amerikaanse sancties voor zowel de Japanners als de Duitsers. Daarnaast blijkt dat President Roosevelt en het leger op de hoogte waren van de aanval. Vooraf hebben zij de duurste vliegtuigen naar andere plekken verplaatst.

Vietnamese Oorlog – 1964

Volgens vrijgegeven Informatie in 2005 door de National Security Agency hebben geen Noord-Vietnamese oorlogsboten  in de Golf van Tonkin in augustus 1964 een Amerikaanse torpedoboot aangevallen. Deze fake gebeurtenis is door het Amerikaanse leger als een excuus gebruikt om oorlog te voeren in Vietnam.

Hierbij komen meer dan 2 miljoen burgers, 1,1 miljoen Noord-Vietnamese en Viet Cong strijders, 250.000 Zuid-Vietnamese soldaten en bijna 58.000 Amerikaanse militairen om het leven.

Libië – 1984 en 2015

Voormalig Mossad agent Victor Ostrovsky heeft toegegeven dat de Mossad een radiozender in het gebouw van de Libische premier van Gaddafi in Tripoli had geplaatst. Deze zond fake terroristische berichten uit. Deze werden door de Mossad gebruikt om Gaddafi erin te luizen als een supporter van terroristen. President Reagan bombardeerde Libië direct na publicatie van deze valse rapporten.

Vervolgens, zoals The Free Thought Project heeft gerapporteerd, bevatten  3000 emails van voormalig Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton bewijzen dat westerse landen de NAVO als hulpmiddel hebben gebruikt om Gaddafi af te zetten.

Dit omdat Gaddafi met goud gedekte Afrikaanse valuta wilde laten concurreren met het westerse centrale bank monopolie.

Gadaffi wordt vermoord en sindsdien beheersen elkaar bestrijdende groepen Libië.

Irak – 1990

De aanleiding van de oorlog van de VS met Irak is de getuigenis van een 15 jaar oud Koeweits meisje Nayirah. In haar verklaring claimt ze dat Iraakse soldaten baby’s uit couveuses in een ziekenhuis haalden en vermoordden.

Dit is echter nooit gebeurd. Het is een verzonnen gebeurtenis om het Iraakse volk te ontmenselijken in de ogen van het Amerikaanse publiek. Later ontdekken journalisten dat Nayirah de dochter van een Amerikaanse ambassadeur is.

Irak – 2003

In de weken voor de invasie van Irak, overspoelt de regering Bush Amerika met berichten over Saddam Husseins connecties met Al-Qaeda  en Colin Powells claims dat Irak massa vernietigingswapens heeft.

Na de invasie blijken deze verhalen helemaal niet te kloppen en van A tot Z gelogen te zijn. Aanvankelijk liegt Bush hierover, maar later zal hij zeggen dat iedereen die het tegenovergestelde beweert van wat hij zegt de geschiedenis wil herschrijven.

Oorlog tegen Terreur – 2001 tot nu

Op 11 september 2001 worden vier aanslagen gepleegd. Twee passagiersvliegtuigen vliegen de Twin Towers in van het World Trade Center in New York en een ander vliegtuig het Pentagon in Washington D.C. in. Een vierde vliegtuig stort neer in de buurt van Shanksville (Pennsylvania). Volgens officiële overheidsrapporten zijn deze aanslagen het werk van negentien uit het Midden-Oosten (vooral uit Saoedi-Arabië) afkomstige leden van Al Qaeda.

Sindsdien zijn de Verenigde Staten permanent in oorlog met terroristen. Bush lanceert een militaire kruistocht onder de naam ‘War on Terror’ als antwoord op de aanslagen van 9/11. Hij kondigt deze oorlog aan op 20 september 2001 tijdens een speech voor het congres.

Volgens de beweging die opgericht is door Richard Gage, blijkt dat de WTC Twin Towers samen met een naburig 47 verdiepingen tellend WTC Gebouw nr 7, niet ingestort zijn door de crash. Zij zouden door een gecontroleerde ontploffing met speciale explosieven zijn ingestort.(Lees: explosief bewijs)

Ook deze oorlog is gebaseerd op een leugen.

Aanzet tot oorlog met Iran – 2019

Al in 1957 ontwikkelen politici uit de VS en het Verenigd Koninkrijk een plot om Islamitische extremisten te trainen in het uitvoeren van ‘false flag’ aanvallen voor een regimeswisseling in Iran. Nu staat een dergelijke regime change in Iran weer op de agenda.

Een memo uit 2001 van het Amerikaanse Ministerie van Defensie beschrijft hoe zij zeven landen gaan aanpakken in vijf jaar. Te beginnen met Irak en dan Syrië, Libanon, Libië, Somalië, Soedan en tot slot Iran, aldus generaal Wesley Clark. Sinds Clinton hebben alle presidenten landen van deze lijst aangepakt.

Het is nu de beurt aan Trump.

Welke leugen zal deze keer worden gebruikt om met Iran oorlog te gaan voeren?

Rob Vellekoop, 24 juni 2019

7 Comments

 1. Zou dit lijstje ooit door NOS/Volkskrant/Jeroen Pauw opgelezen worden?

 2. Het is inderdaad te betwijfelen of Europeanen dit zullen begrijpen voor de naderende ramp !!! ; zerohedge.com/news/2019-06-23/provoking-iran-could-start-war-and-crash-entire-world-economy

 3. ik hoop dat het met een sisser afloopt
  en heb gek genoeg wel vertrouwen in Trump
  hoewel het met de nieuwste militaire middelen
  mogelijk zou moeten zijn een oorlog zonder
  menselijke slachtoffers te voeren
  alleen jammer voor de vele onschuldige burgers
  die in iedere oorlog het grootste aantal
  slachtoffers te betreuren hebben
  laten we positief denken
  misschien helpt dat een beetje
  met alleen zorgen maken komen we in ieder geval nergens
  zonnetje
  probeer te genieten van het heerlijke weer
  het is zo weer voorbij

 4. alles moet kapot gemaakt worden in het midden-oosten en daarna zijn wij aan de beurt.
  als je een stel gekken hebt dan kan je alleen ellende verwachten.

 5. Na zoveel leugens trappen we er weer in ze beginnen een liever niet te noemen oorlog en wij Europeanen mogen de rotzooi van hun weer oplossen er is bewezen dat nadat de VS ergens naar binnen loopt de hele samenleving naar de kloten is en waar voor olie

 6. Nog korter kan het niet geschreven worden maar ben toch deze beknopte opsomming van oorlogsmisdaden nooit eerder tegengekomen.

 7. Rechten van de mens worden met voeten betreden, daarom hebben ze voor dit verdrag niet getekend, en elke keer komen ze ermee weg?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.