Nieuwe religie beheerst zeven miljard mensen

Foto 123rf

Deze religie is nieuw omdat hij niet eerder als godsdienst is beschouwd en eigenlijk al heel oud omdat talloze generaties dit geloof erkenden. De meeste aanhangers zijn zich er niet van bewust met een godsdienst te maken te hebben en toch zijn zij fanatieke aanhangers. Maak kennis met wereldreligie nummer 1, omdat kennis helpt de macht terug te geven aan de burgers.

Hoe kan het dat mensen hun regeringen meer macht geven dan zij zelf ooit zal kunnen krijgen? Hoe komt het dat mensen gehoorzaamheid aan de overheid als goed en niet luisteren als kwaad ervaren?

Hoe bestaat het dat bijna iedereen aanvaardt dat
– moordpartijen niet, maar oorlog wel geaccepteerd wordt,
– diefstal en onteigeningen onder de noemer van belastingen wel kunnen,
– corruptie niet kan, maar vriendjespolitiek wel en
– uitkeringsgerechtigden uitgebuit worden, maar niet wanneer het participatie heet?

Hoe kan het toch dat leden van de Tweede en Eerste Kamer over het lot van 17 miljoen Nederlanders kunnen beslissen? Waarom laten wij het toe dat zij ons ernstig financieel duperen of ons in een oorlog met bijvoorbeeld Syrië en Rusland meesleuren? Hoe kan het dat steeds leden van de VVD fractie zo gemakkelijk wegkomen met fraude?

Hoe bestaat het dat de politie de bevoegdheid heeft met geweld af te dwingen dat burgers iets doen of demonstranten afranselen als zij iets niet doen? Terwijl een burger die niet in overheidsdienst is een ander geen geweld mag aandoen?

Waar haalt de overheid de macht vandaan om een volk te regeren? Hoe kan je nu als weldenkend mens goedkeuren dat mensen die ons zogenaamd vertegenwoordigen ons de les lezen en belasting laten betalen of laten opsluiten als wij dingen doen die in hun ogen verkeerd zijn?

Waarom staan burgers zo gemakkelijk hun macht af aan mensen die zeggen hen te vertegenwoordigen?

Op al deze vragen is slechts een antwoord mogelijk: geloof of religie. Want het is natuurlijk niet rationeel om dergelijke belangrijke taken en verantwoordelijkheden over te dragen aan volstrekt onbetrouwbare mensen. Dat kan je alleen maar doen op basis van een geloof. Burgers geloven in het gezag van de overheid en de regering. Het is hen van jongs af aan geleerd. Zij weten niet beter en zullen dit meestal kritiekloos aanvaarden omdat hun ouders en vele generaties voor hen dit ook geaccepteerd hebben.

Dat verklaart waardoor de wereldbevolking door een kleine elite al duizenden jaren geleid wordt. Burgers hebben doodeenvoudig geen keuze. Zij kunnen niet zeggen wij willen geen regering. Zij zijn verplicht naar iedere nieuwe regering te luisteren. Altijd wordt er gezag uitgeoefend en daar gelooft iedereen in.

De spin van de macht heeft ons ingekapseld in een web wat heel moeilijk zichtbaar is. Door er steeds weer bij stil te staan hoe onze samenleving werkelijk in elkaar zit kunnen we ons langzaam vrij maken en kan de burger zijn zeggenschap terug krijgen.

Hieronder een korte film van Larken Rose met Nederlandse ondertiteling.

 

Larken Rose heeft ook een boek over dit thema geschreven. Hierin wordt van allerlei kanten gezag en autoriteit tegen het licht te houden.

https://www.academyofhappiness.nl/shop/meest-gevaarlijke-bijgeloof/

Rob Vellekoop, 19 oktober 2018

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.