Onderdrukking in Frankrijk wordt iedere week groter, maar #GiletsJaunes: ‘Wij zullen winnen’

'Nous allons gagner'

Het NOS Journaal juicht dat de Gele Hesjes beweging in Frankrijk op zijn retour is. Het blijkt echter dat de beweging niet zwakker wordt, maar de gewelddadige onderdrukking door Macrons regime steeds groter. DLM Plus doet verslag (#Acte 7)  van de zevende zaterdag in de zevende week van de opstand van de #GiletsJaunes tegen de ‘Regering van de Rijken’ van Macron. De atmosfeer wordt het beste weergegeven door het motto van de Gilets Jaunes van Lille.

Parijs

Opnieuw is er een verandering van tactiek deze zaterdag. Troepen van Macron jagen de hele dag door de straten van Parijs op Gele Hesjes. Op deze manier hopen ze hen te verspreiden zodat zij zich niet meer kunnen samenvoegen tot een demonstratie van vele tienduizenden. Ook nu gebruiken zij geweld, zoals gewoonlijk. Hun gewelddadigheden hebben al talloze slachtoffers opgeleverd.

Het opjagen van de Gilets Jaunes

 

Zij slagen deels in deze opzet. Dat zorgt ervoor dat in talloze straatjes en straten van Parijs de demonstranten uitwaaieren.

Voor de soldaten is verspreiden niet genoeg, regelmatig vuren ze dan ook nog eens traangasgranaten af. Het is een ware kunst van beheersing die de meeste Gilets Jaunes laten zien. Het zijn Macrons troepen die hun geduld verliezen en provoceren.

 

Als verrassing verzamelen de Franse Gele Hesjes zich vandaag voor het mediagebouw van de staatsomroepen. De betogers zijn boos omdat deze media in hun ogen liegen en bedriegen. Ik laat een klein voorbeeld hiervan zien. Hetzelfde herkennen bij de NOS.

Voor het mediagebouw. ‘Weg met de leugenaars’, ‘Weg met de dieven’

 

Er zijn ook tal van pelotons soldaten die de GiletsJaunes bij de stations opwachten en hen daar blokkeren en treiteren. Dat zorgt voor dit soort ontwikkelingen:

Ondertussen worden duizenden betogers bij het media door de ordetroepen tegengehouden, zij moeten weten wie de macht heeft!

Toch slagen vele duizenden er ondanks repressie in de Champs Elysees te bereiken.

Waar ze opnieuw met geweld worden geconfronteerd.

 

Deze dag blijkt dat buiten  Parijs de meeste mensen op de been zijn. Avignon, Rouen, Pau, Bordeaux, Toulouse, Metz, Tarbes, Lille, Marseille, enzovoort.
Zij trekken op naar de centra, blokkeren wegen en betuigen hun onvrede met Macron op een vreedzame geweldloze manier. Totdat de soldaten op het toneel verschijnen. Dat is de manier waarop de meeste protesten verlopen.

Rouen

Pau

Tarbes

Lille

Reims

Narbonne

Metz

Bordeaux

In Bordeaux richten Gilets Jaunes een enorme barricade op om zich te beschermen tegen de soldaten.

Toulouse

En natuurlijk ook hier weer geweld van de troepen van Macron

Dijon

Caen

Marseille

Lees het Dossier GiletsJaunes

 

Rob Vellekoop, 30 december 2018

2 Comments

  1. Mooi dat je deze overzichten geeft. Ivm. met groeiende censuur ook in nl. is het misschien een tip om deze informatie op een aparte schijf oid. op te slaan. Het kan later heel waardevolle informatie blijken, zeker omdat de publieke media vrijwel niets verslaan of alleen verdraaid doorgeven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.