Schokkend: er lopen geen onderzoeken naar gezondheidseffecten 5G(4)

123rf

Tijdens een hearing van de senaatscommissie over 5G in februari blijkt dat de uitrol van 5G plaatsvindt zonder dat de gezondheids- en veiligheidsaspecten onderzocht zijn. Tot deze vernietigende conclusie komt senator Blumenthal na een gesprek met vertegenwoordigers uit de bedrijfstak.

Tijdens een vergadering van de senaatscommissie handel, wetenschap en transport over de toekomst van de 5G draadloze technologie en de invloed op het Amerikaanse volk en de economie heeft senator Blumenthal zijn zorgen geuit vanwege het gebrek aan enig wetenschappelijk onderzoek en data over de potentiële gezondheidsgevaren van de technologie. (zie video van Blumenthals verklaring en gesprek met vertegenwoordigers van de bedrijfstak)

In december 2018 sturen Blumenthal en Anna G. Eshoo een brief aan FCC Commissielid Brendan Carr voor antwoorden over mogelijke gezondheidsrisico’s van de nieuwe 5G draadloze technologie. Tijdens de vergadering verwijt Blumenthal Carr dat deze hem geen antwoorden heeft gegeven.

Tijdens de vergadering vraagt Blumenthal hen of zij onderzoek hebben gedaan naar de veiligheid van 5G technologie en het potentiële verband tussen radiofrequentie en kanker. De vertegenwoordigers antwoorden dat zij dat niet hebben gedaan.

Blumenthal: “Mijn vraag voor jullie is: Hoeveel geld heeft de bedrijfstak gestopt in aanvullend onafhankelijk onderzoek – ik benadruk onafhankelijk – onderzoek? Is dit onafhankelijke onderzoek aan de gang? Is het klaar? Waar kunnen de klanten het bekijken? En we praten over onderzoek naar de biologische gevolgen van deze  nieuwe technologie.”

Aan het einde van het gesprek concludeert Blumenthal, “Dus er is werkelijk geen onderzoek aan de gang.  We varen hier blind, wat betreft de gezondheid en de veiligheid.”

In november 2018 publiceert het National Toxicology Program de resultaten van het langste en duurste onderzoek over mobiele telefoons en kanker. Deze onderzoeken vinden “enig bewijs” van een relatie met kanker tenminste in mannelijke ratten. Dit onderzoek gaat alleen over de risico’s die horen bij 2G en 3G mobiele telefoons. De nieuwste 5G draadloze techniek gebruikt veel meer nieuwe antennes en zenders die worden samengebundeld dichter bij de grond en dichter bij woningen en scholen.

Nederland & België

Het lijkt dat providers in 2020 in Nederland en België 5G willen gaan aanbieden. Dat geeft de ongeruste tegenstanders dus nog wat ruimte.

5G is de opvolger is van wat we nu kennen als 4G. Het zal voor een deel op dezelfde manier functioneren. Het is echter de bedoeling van de providers om zoveel mogelijk apparaten zoals netwerken van telefoons, treinen, slimme meters, pinautomaten, trams  en afzonderlijk en met elkaar te laten samenwerken, binnen het zogenaamde internet of things. Dit alles moet op een een bepaalde frequentie met elkaar kunnen communiceren.

5G zal sneller zijn dan 4G en de providers hopen er meer aan te kunnen verdienen doordat de datakosten per bit lager zullen liggen.

In eerste instantie richten providers zich met 5G op een snellere versie van 4G, vooral voor smartphones, tablets en laptops. 5G moet in de toekomst de mogelijkheid bieden om real time op afstand te werken, zelfrijdende auto’s met elkaar te laten communiceren of door hologrammen. Latere 5G versies zullen dit echter pas aankunnen. Ook moet apparatuur rechtstreeks met elkaar kunnen praten, dus zonder een zendmast ertussen.

Het onderzoek over 2G en 3G is nu afgerond, terwijl we al 4G netwerken in gebruik hebben genomen en onderweg zijn naar 5G. Als de voorlopers al kankerverwekkend zijn, dan moet 5G zelf een regelrechte aanslag op onze gezondheid zijn. Het argument wat echter voortdurend door de telecom branche wordt gebruikt is dat de onderzoeken nog niet zijn afgerond. Met dat argument kunnen we dankzij dit zeer recente Amerikaanse onderzoek korte metten maken.

Lees meer over 5G

Rob Vellekoop, 19 februari 2019

7 Comments

 1. Heb met eigen ogen gezien, dat 4 dichtbijstaande grote bomen van zo’n 4- of 5-mast in een half jaar tijd kapot waren en mysterieus van de ene op de andere dag verdwenen waren?
  Heb hiervan verschillende keren melding van gemaakt!

 2. het grote probleem bij producten en middelen die kankerverwekkend
  zouden kunnen zijn
  is, dat het moeilijk te bewijzen is
  ik denk dat alle producten en middelen die de mens stress opleveren
  kankerverwekkend zijn
  dus is het zaak om zelf de verantwoording te nemen (vaak tegen de stroming in
  aangezien bewijs in dit soort zaken altijd moeilijk per direct te leveren is)
  en tegen jezelf te zeggen
  dat geeft mij stress
  dus ik doe dit niet
  en laat mij voor geen enkele prijs dwingen
  tot zelfdestructief gedrag
  al doen ze nog zo hun best
  groetjes lieve mensen
  zonnetje

 3. Het is steeds zorgelijker dat een instelling als Facebook meent de berichtgeving te moeten reguleren. Er zijn veel mensen die gezondheidsklachten hebben door straling. Hun wereld wordt steeds kleiner omdat ze nergens veilig zijn. Het geld regeert de wereld. Ik hoop dat er in Nederland (en ook daar buiten) een organisatie is die hier krachtig tegen optreedt.

 4. de voortvarendheid is een directe afgeleide vd Transhumanistische agenda en Agenda 2030

  gezondheidsproblemen zijn in dat perspectoef wenselijk, want er is ruimte op onze planeet voor 500 mln mensen volgens die agenda

  degenen met diepe zakken kunnen zich de tech veroorloven om augmented te kunnen leven in die emv smog

 5. Tinnitis concentratie stoornissen etc het houdt niet op maar is van een moorddadig karakter?
  Vreemd dat zelfmoord procent gewijs toeneemt?

 6. Alleen geïnteresseerd in technologie. Totaal niet in de mensen. Onmenselijk noemen we dat.

 7. Het is gewoonweg schandalig dat er zomaar 5G netwerken in Nederland geplaatst kunnen worden ! Heeft de burger helemaal geen inspraak ? Ook de politiek schijnt het te gedogen , Dus gevraagd voor de burger die nog gewoon wil slapen en geen kanker krijgt van de straling en organen raken aangetast ,het brein hersenen krijgen ernstige schade ,hoor ,David Icke op You tube ,en filmpjes over 5 G hoe slecht en schadelijk het is , kom in opstand tegen deze zo schadelijke straling voor onze gezondheid ,straks zijn we te laat en protesteer alstublieft , we verliezen zo steeds meer rechten als burger dus kom in actie !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.