Stoppen met #5G kan nog: gevolgen voor mens en milieu

Foto R. Vellekoop

Wat gaan we ervaren als 5G ingevoerd is of wat ondergaan we al in de aanloop naar de invoering? Meer nog dan na de invoering van de eerste generatie mobiele netwerken, en de tweede, de derde en ook veel meer dan de vierde generatie waar we nu middenin zitten. De voornaamste en meest schrikbarende gevolgen voor mens en milieu.

In volstrekte stilte en onzichtbaar zullen we continue bestookt worden met een golf van elektromagnetische straling (EMR) van duizenden kleine antennes en vrijwel niemand zal weten dat we ernstig en onherstelbaar gewond zullen raken.

Probeer je in te denken dat Elon Musk zijn bizarre plannen heeft uitgevoerd en geen plek op aarde nog vrij is van 5G straling (Hij wil in juni 2019 de eerste 4.425 satellieten met 5G lanceren en daarmee een deken van 5G op aarde leggen)

Let op: er zijn geen wettelijke beperkingen aan de blootstelling aan EMR (wel zo gemakkelijk voor de telecommunicatiesector).

Hypersensitief

In eerste instantie zal de straling van 5G mensen electro-hypersensitief (EHS) maken, dat wil zeggen een overgevoeligheid voor elektromagnetische straling die zich uit in ziektesymptomen.

Er zijn honderden wetenschappelijke rapporten met duizenden biologische effecten van EMR gepubliceerd de afgelopen 80 jaar. (Lees verder)

Volgens WEEP zijn de klassieke symptomen van EMR vergiftiging:
Bloedneus, hoofdpijn, pijn aan de ogen, verkoudheid, vermoeidheid, overgeven, tinnitus, duizeligheid, griepachtige symptomen, en pijn aan het hart. Ze rapporteren ook druk op het hoofd, pijnen in het lichaam. Andere biologische gevolgen zoals tumoren en dementie openbaren zich pas later, maar in het geval van 5G, wat nog nooit getest is op gezondheid en veiligheid, zullen deze gevolgen zich al veel sneller kunnen doen gelden.

De grootste zorg is de effecten op de huid. Het lichaam heeft twee tot vier miljoen zweet kanalen. Dr. Ben-Ishai of Hebrew University, Israël legt uit dat onze zweet kanalen fungeren als “een reeks spiraalvormige antennes bij blootstelling aan deze golflengten,” wat betekent dat we daardoor meer geleidend zijn.

Een recent onderzoek in New York dat experimenteerde met 60GHz golven verklaart dat de analyse van de penetratiegraad laat zien dat meer dan 90% van de verzonden energie wordt opgenomen in de lagen van de huid.

Volgens een onderzoek van Dr. Yael Stein aan de Hebrew University veroorzaakt het ook lichamelijke pijn omdat het lichaam dit herkent als een golf die schade veroorzaakt. Daarom moeten we ernstig rekening houden met huidziekten, kanker en pijn aan de huid.

Bomen

Gedreven door hebzucht en geldgebrek worden steeds meer bomen gekapt, ook door natuurorganisaties. Toch blijkt er meer aan de hand te zijn met onze bomen en niet in de laatste plaats door de straling. Er is een meldpunt geopend voor mensen die zich zorgen maken om het lot van de boom. Het einde van de boom ligt niet alleen op de loer door kap maar ook door stralingsziekte.

Er zijn verschillende redenen voor de alarmerende bomenkap. In de eerste plaats levert het hout veel geld op, dat allerlei natuurinstanties goed kunnen gebruiken doordat de overheid de subsidiekraan heeft dichtgedraaid. De inkomsten van grootschalige kap zijn keihard nodig om te kunnen bestaan. Het landelijk Meldpunt Bomenkap verzamelt verslagen van de al maar uitdijende kaalslag in bomenland.

In de tweede plaats vormen bomen een vervelend obstakel voor de uitrol van 5G netwerken, waarvoor de kap een eenvoudige oplossing is. Volgens een studie afkomstig van de universiteit van Surrey is het nodig dat de boomhoogte drie meter ligt onder dat van een zendmast. Dat kan verklaren waarom veel oudere bomen die groter en hoger zijn met een zekere voorliefde gerooid worden. Zeker in steden en langs wegen.

Het is al langer aangetoond dat straling van mobiele telefonie & draadloos internet bomen ziek maakt. (Universiteit Wageningen in 2010).

Effecten op het planten- en dierenleven

Een van de kenmerken van 5G is dat de millimetergolven bijzonder gevoelig zijn voor opname door planten en regen. Zowel mensen als dieren consumeren planten als voedselbron. De effecten die de millimetergolven op planten heeft kunnen ervoor zorgen dat deze niet meer veilig zijn als voedselbron. (Bron)

Sinds het jaar 2000 zijn er berichten dat vogels hun nesten verlaten en gezondheidskwesties zoals “slijtage van het verenkleed, voortbewegingsproblemen, verminderde overlevingskansen en overlijden”, zegt onderzoeker Alfonso Balmori. Vogelsoorten die worden beïnvloed door deze lage niveaus, niet-ioniserende microgolfstraling, zijn de huismussen, rotsduiven, ooievaars, Turkse tortels en eksters.

Maar het zijn niet alleen de vogels. De afnemende bijenpopulatie zou ook verband houden met deze niet-ioniserende EMF-straling. Het vermindert de eierleggende vaardigheden van de koningin, wat leidt tot een afname van de koloniesterkte.

Een studie uitgevoerd door Chennai’s Loyola College in 2012 concludeert dat uit 919 onderzoekstudies uitgevoerd bij vogels, planten, bijen en andere dieren en mensen, 593 van hen effecten van RF-EMF-straling vertonen. 5G zal bijdragen aan de effecten van deze elektrosmog.

Lees meer over 5G

Rob Vellekoop, 9 maart 2019

4 Comments

 1. Wat zou de reden zijn voor de groteske negatie van het voorzorgsbeginsel ?

  Ik denk dat als we ons informeren over de door om. Dolan, Fitts en Farrell beschreven ‘Break away civilization’, dit logisch en inzichtelijk wordt.

  Een Transhumanistische samenleving, met social credits, AI, big data en alles smart in een Agenda 2030 jasje is dan evident.

  Een omkering vd bewijslast ligt dan voor de hand:

  leg uit wat er aan de hand is, zonder genoemde fenomenen in een samenhangend Break away civilization kader.

 2. Heb met eigen ogen de vernietiging van vegetatie met name bomen rondom zo’n mast, dat die binnen een half jaar het loodje legden?
  Vele mensen die in een bepaalde straal van honderd meter zitten klagen over jeuk op de huid?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.