Het andere #Venezuela dat de reguliere pers niet wil laten zien

123rf

Gelukkig bestaan er naast de door enkele eigenaren gedomineerde mediagiganten ook media die onafhankelijk een mening vormen en deze naar buiten brengen. Dan krijgen we opeens een heel ander beeld voorgeschoteld dan het standaardverhaal, dat Venezuela wordt geregeerd door een keiharde dictator en dat het een van hongerdood stervend land is. Een land dat smeekt om ingrijpen om de arme mensen te helpen die door Maduros toedoen getroffen worden door een crisis. Ja, waar de democratie moet worden hersteld.

Deze beelden zijn opgenomen enkele dagen na de couppoging van Guaido die zichzelf tot president van Venezuela heeft uitgeroepen. Onder aanvoering van de VS is hij door een aantal Europese landen direct erkend.

We krijgen een heel ander beeld dan wat we normaliter voorgeschoteld krijgen van de massamedia. Caracas, de hoofdstad van Venezuela, bijvoorbeeld is zeker geen oorlogsgebied.

Een dame toont trots hoe ‘gewone’ mensen dankzij de revolutie van Chavez, de voorganger van de huidige president Maduro, kunnen leven. Hij heeft veel goeds gebracht, waaronder een stukje herverdeling van de rijkdom van het land waarvan nu ook een stukje bij de niet rijken is terecht gekomen.

De elite van het land verzet zich, terwijl het armere bevolkingsdeel Maduro steunt.

We horen en zien de Venezolanen die voor ‘regime change’ zijn. Zij zien de buitenlandse media als hun bondgenoten en bedanken de filmploeg die deze video maakte.

Van een humanitaire crisis is weinig te zien, niet in het rijke, maar evenmin in het armere deel van de stad. Toch wegen de door de VS ingestelde sancties zwaar door en krijgen veel mensen voedselpakketten. (Lees hier over de gevolgen van de sancties)

Met de foto’s willen de main stream media suggereren dat het land zich bevindt in een humanitaire crisis. Na onderzoek echter blijkt dat de foto’s uit een periode van voor 2016 komen.

Beide films bevestigen het beeld dat Abbey Martin met haar reportage ‘An Ocean of Lies on Venezuela’ ook geeft.

VN Rapporteur Alfred de Zayas, die een rapport over de mensenrechten in Venezuela schreef, zegt dat hij tijdens zijn bezoek aan het land evenmin iets heeft gemerkt van een humanitaire crisis, in de video die Abby Martin met hem maakte.

Wat we nog meer in het westen te zien krijgen, zijn betogingen van de oppositie tegen Maduro. De enorme demonstraties om hem steun te betuigen worden genegeerd. Daarom tonen we er hier drie achter elkaar.

3 februari 2019

10 maart 2019

Afgelopen zaterdag 23 maart gaan duizenden Maduro aanhangers de straat op om hun steun te betuigen aan de president, ondanks de gevolgen van de Amerikaanse sancties en het uitvallen van energiecentrales de afgelopen dagen in het land.

In de schaduw van de gebeurtenissen proberen alternatieve media aan te tonen dat de berichtgeving eenzijdig is. Deze wordt gedomineerd door commerciële persbureau’s die beweren nieuws te verzamelen. Zij doen dit echter niet alleen uiterst selectief, maar laten ook een deel van de waarheid weg. De alternatieven spannen zich tot het uiterste in om juist ook de andere kant van de medaille te laten zien.

Rob Vellekoop, 30 maart 2019

6 Comments

 1. Het moge toch heel duidelijk zijn wat er gebeurt allemaal op de wereld. Alles draait om olie en gas-zeggenschap. En wie kunnen er anders achterzitten dan de miljardairs van de Bilderbergers (Rothschilds, Rockefellers, Clintons, Bushes, enz enz) maar ook de Illuminati en de N.W.O. ers zoals ook Soros er 1 is. Alle goud,olie en gas moet in hun eigendom en zeggenschap komen. Het is ook heel vreemd dat de NAVO die president erkent, RaRA hoe han dat? De NAVO is zeggen ze een “verdedigingsorganisatie” en niets anders. En zij heeft niets te zoeken buiten hun “verdragsgebieden”, zoals West-Europa en USA en Canada. Het is weer zoals met Libië, Irak, Syrië is gegaan. En vergeet ook OekraÏne niet en de omvolkingen in de Europese EU-landen.

 2. Deze regiems, die de deep state niet gehoorzaamt, worden schaakmat gezet op het wereldtoneel?

 3. het is moeilijk te volgen wat er in de landen gebeurt
  die bijna overgenomen worden door personen
  niet rechtstreeks gekozen door het volk
  en die uit het niets verschijnen…..
  maar ik ben het volledig met ex-marineman eens
  dat die belangen waarschijnlijk liggen in de VERDIENSTEN
  die zich, naar het lijkt toevallig,
  zomaar van nature in Moeder Aarde bevinden
  en waarover uiteraard strijd geleverd wordt
  zonnetje

 4. Rob Vellekoop. U bent zeer slecht geïnformeerd. Ik woon en werk reeds 20 permanent op Cuba. De grote vriend van Venezuela. De situatie in het land is dermate slecht dat zelf de Cubaanse artsen er niet willen werken. Het is 1 corrupte boel. In Cuba is de situatie al niet geweldig maar uitgezonden artsen nemen voedingsmiddelen en 1e levensbehoeftes mee naar Venezuela omdat daar niks verkrijgbaar is. Sinds 1994 ben ik misschien 20 maal in het land geweest. Het was al nooit echt lekker maar nu is het verschikkelijk. Ja de media overdrijft misschien soms war wat jij schrijf is echt VOLLEDIG naast de waarheid.

 5. Interessant. Dan is er onenigheid tussen mijn bronnen en jij. Voorlopig geef ik hen toch het voordeel van de twijfel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.