Vrije Mens vecht niet meer tegen gezag, maar voor een betere wereld

Foto Peter Blok

Tijdens een interview met luca vdf van dinteren vertelt hij over de ontwikkeling van Soevereine Mens naar de Vrije Mens, over de beweging, vrijstaat Wonderland, verzekeringen van Artabana en een nieuwe horizon. Luca vertelt over een opmerkelijke evolutie van ideeën in de afgelopen zes a zeven jaar.

In het boek Soevereine Mens schrijven hij en robert vdf boerman nog:

‘Je wordt als vrij mens geboren waarna je met een juridische truc van de overheid slaaf wordt gemaakt.’ Hierin laten de schrijvers zien hoe een mens een slaaf wordt die zijn hele leven lang belastingen moet betalen aan een overheid die fraudeert, mensenrechten schendt en de burger wijsmaakt als vrij mens in een vrij land te leven. Het boek is een aanmoediging om ‘te leven in vrijheid met respect voor elkaar en de omgeving’  in plaats van ‘verder leven in de gevangenis die Nederland heet’.

Uitgelegd wordt dat iedere burger een contract heeft met de Nederlandse Overheid en op welke manier de overheid erin slaagt om belastinggeld af te ‘troggelen’. ‘ Als natuurlijk persoon is iedere burger een STAATSburger, met andere woorden eigendom van de staat. En op welke manier je hieraan iets kunt doen en het zelfs ongedaan kan maken. Aangegeven wordt op welke manier je je naam kunt claimen en hoe je met de belastingdienst en de banken kunt omgaan.

https://www.academyofhappiness.nl/shop/de-soevereine-mens/

Vrije mens

Luca vertelt dat deze uitgangspunten nog overeind staan, de vrije mens wil nog steeds hetzelfde. Er is echter iets veranderd: de vrije mens vecht voortaan niet meer tegen autoriteiten, maar vecht juist voor een andere wereld. “In plaats van dat we de koning aangeven wat we niet willen, vertellen we juist wat we wel eisen.” “Het is voortaan “voor” in plaats van “tegen”.

“Onze brief aan de koning is nu een wilsverklaring. Dat sluit meer aan bij de mogelijkheden die de Wet ons biedt. We ontdekken dit doordat we de Nederlandse staat niet langer afwijzen, maar omarmen. Artikelen in het Wetboek geven ons handvatten, bijvoorbeeld “Alle mensen zijn vrij, horigheid wordt niet geduld.”

“In deze verklaring geven we aan, dat we onze eigen wil wensen uit te voeren en dat we niemand machtigen namens ons zaken te regelen, zonder dat we dit willen.”

“Tegen de achterban zeggen we: je hebt nu een stempas gekregen, bewaar die en stuur deze naar de Kiesraad met de mededeling: Ik verleen u geen mandaat om via politieke verenigingen en de staat ons beslissingen op te leggen.”

“Hierdoor hebben we ons aan de wet gehouden en hebben aangegeven dat we geen delegatie van macht willen.”

“De soevereine mens leek buiten de samenleving te staan, de vrije mens staat echter middenin de samenleving en geeft alleen aan dat hij het met de delegatie van macht niet eens is.”

“We zoeken communicatie. Samenwerking met de overheid zou mooi zijn, maar tot nu toe leidt communicatie van ons tot doodse stilte aan de andere kant. Geen ambtenaar snapt iets van de Soevereine Mens, maar wel van de artikelen uit het Wetboek. Ook rechters zullen ons gaan begrijpen.”

“Ons doel is te komen tot een sociaal contract of overeenkomst tussen de burgers en de staat.”

Wonderland

Op de vraag of de vrije mens wel gezag accepteert, zegt Luca:”Ik accepteer dat ik geen mogelijkheden heb om het gezag te ontlopen. Dat hebben we geleerd. We willen niet gedwongen worden. Wij willen bijdragen aan nuttige voorzieningen. Ik zie gezag als een voldongen feit, met een bloedend hart.”

“Theoretisch wijs ik gezag af, maar we hebben geleerd pragmatischer te worden.”

“We hebben geprobeerd het tegendeel te bewijzen met Wonderland, maar die mogelijkheid is ons ontnomen.”

Wonderland is een opgedroogde sloot van 6 meter breed en 485 meter lang, die bij het industrieterrein Europark tussen Duitsland en het Drentse Coevorden ligt. Bij het Traktaat van 1824 is deze sloot tussen Nederland en Duitsland door geen van beide landen als eigendom is geclaimd. Daarom kwamen de Vrije Mensen in actie. Op 21 september 2015 hebben ze de Onafhankelijkheidsverklaring van het dwergstaatje ondertekend en heeft de piepjonge staat zich aangemeld bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. De eerste inwoner Yoshi Livo heeft zich op 17 oktober 2015 gevestigd in Wonderland. In de vroege ochtend van 11 december 2015 heeft een gecombineerde politiemacht van Nederland en Duitsland Wonderland ontruimd. Op deze manier komt een actie tegen het gezag tot een einde. (Lees meer in artikelen hierover in delangemars.nl)

Pragmatischer

“De acties van de afgelopen zes jaar hebben me geleerd dat de theoretische filosofische aanpak niet werkt. Ik neig nu naar de weg van een gemeenschap zoals de Anastasia groep, waar een gemeenschap zonder gezag zou kunnen werken binnen de huidige samenleving.”

De groep Vrije Mens

Vrije mens is een platform, vormvrij, omdat deze vorm meer vrijheid garandeert. Ze hebben een achterban van circa 2000 deelnemers. Landelijk houden ze doorgaans eens per kwartaal een bijeenkomst, terwijl  in iedere provincie regionale ondersteuningsteams zijn. Alles waaraan in die regio behoefte bestaat wordt ondersteund, denk aan juridische steun, aandacht aan vrije energie of bijvoorbeeld Artabana (een vorm van ziektekostenverzekering).

 

Rob Vellekoop, 2 juni 2019

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.